Намирането на драйвери за лаптопи е малко по-различно от подобна процедура за настолни компютри. Днес искаме да ви запознаем с характеристиките на този процес за HP Pavilion 15 Notebook PC.

Инсталиране на драйвери за HP Pavilion 15 Notebook PC

Има няколко начина за намиране и инсталиране на софтуер за определен лаптоп. Ще разгледаме всеки един от тях подробно по-долу.

Метод 1: Сайт на производителя

Изтеглянето на драйвери от официалния сайт на производителя гарантира, че няма проблеми с оперативността и сигурността, затова искаме да започнем оттам.

Отворете уеб сайта на HP

 1. Намерете елемента "Поддръжка" в заглавката на сайта. Поставете курсора върху него, след което в изскачащото меню кликнете върху връзката "Програми и драйвери" .
 2. Отворете програмите и драйверите на официалния уеб сайт за изтегляне на софтуера на панела за компютри HP pavilion 15

 3. На страницата за поддръжка кликнете върху бутона "Лаптоп" .
 4. Отворете подръжката на лаптопа на официалния сайт за изтегляне на софтуера на HP Pavilion 15 Notebook PC

 5. Въведете името на HP Pavilion 15 Notebook PC модел в полето за търсене и щракнете върху Add ( Добавяне) .
 6. Въведете името на модела в търсачката на официалния уебсайт за изтегляне на софтуера на HP pavilion 15 notebook PC

 7. Ще се отвори страницата на устройството с драйвери за изтегляне. Сайтът автоматично определя версията и битовете на операционната система, но ако това не се случи, точните данни могат да бъдат зададени, като кликнете върху бутона "Промяна" .
 8. Изберете операционната система на официалния уебсайт за изтегляне на софтуера на HP pavilion 15 notebook PC

 9. За да изтеглите софтуера, отворете желания блок и кликнете върху бутона Изтегли до името на компонента.
 10. Изтеглете софтуера на HP pavilion 15 notebook от официалния сайт

 11. Изчакайте изтеглянето на инсталатора, след което изпълнете изпълнимия файл. Инсталирайте драйвера, следвайки инструкциите на съветника за инсталиране. Инсталирайте други драйвери по същия начин.

От гледна точка на сигурността, това е най-добрият метод, макар и най-отнемащ време от представените.

Метод 2: Официална полезност

Всеки голям производител на персонални компютри и лаптопи произвежда собствена помощна програма, с която можете да изтеглите всички необходими драйвери в няколко прости стъпки. HP не прави изключение от правилото.

 1. Продължете напред страницата на приложението и кликнете върху връзката "Изтеглете HP Support Assistant" .
 2. Изтеглете HP Support Assistant за изтегляне на драйвери за HP pavilion 15 notebook PC

 3. Запишете инсталационния файл на подходящо място на твърдия диск. В края на изтеглянето стартирайте инсталатора. В прозореца за добре дошли кликнете върху "Напред" .
 4. Започнете да инсталирате HP Support Assistant за изтегляне на драйвери за HP pavilion 15 notebook PC

 5. След това трябва да се запознаете с лицензионното споразумение и да го приемете, като отметнете опцията "Приемам условията на лицензионното споразумение" . За да продължите инсталацията, кликнете върху "Напред" отново.
 6. Продължете да инсталирате HP Support Assistant за изтегляне на драйвери за HP pavilion 15 notebook PC

 7. След като инсталирането на помощната програма на компютъра приключи, кликнете върху "Затвори", за да завършите инсталатора.
 8. Завършете инсталирането на HP Support Assistant за изтегляне на драйвери за персонален компютър HP pavilion 15

 9. По време на първото стартиране HP Support Assistant ще ви предложи да персонализирате поведението на скенера и вида на показаната информация. Поставете отметка в полето и кликнете върху "Напред", за да продължите.
 10. Първоначална настройка на HP Support Assistant за изтегляне на драйвери за HP pavilion 15 notebook PC

 11. В главния прозорец на програмата отидете в раздела "Моите устройства". След това намираме подходящия лаптоп и кликнете върху връзката "Актуализации" .
 12. Отидете на актуализациите на устройството в HP Support Assistant за изтегляне на драйвери в панела за компютри HP pavilion 15

 13. Кликнете върху "Проверка за актуализации и съобщения".
  Проверете за актуализации на HP Support Assistant за HP pavilion 15 драйвери за ноутбук компютри.
  Изчакайте програмата да приключи търсенето на наличните елементи.
 14. Маркирайте намерените чрез маркиране на необходимите компоненти, след което кликнете върху "Изтегляне и инсталиране" .
  Изтеглете HP pavilion 15 драйвери за компютърни ноутбуци до HP Support Assistant.
  Не забравяйте да рестартирате устройството след процедурата.

Патентованата помощна програма не е много по-различна от инсталирането на драйвери от официалния сайт, но все още значително опростява процеса.

Метод 3: Приложения за намиране на драйвери

Ако официалният уебсайт и патентованата програма не са налични по някаква причина, универсалните програми, които ви позволяват да изтегляте и инсталирате драйвери за почти всеки компютър, ще ви помогнат за спасяването. Кратък преглед на най-добрите решения от този клас можете да намерите в статията на връзката по-долу.

Повече подробности: Софтуер за инсталиране на драйвери

В случай на HP Pavilion 15 Notebook PC, приложението върши добра работа. DriverMax , На нашия уебсайт има инструкция за работа с тази програма, затова Ви препоръчваме да се запознаете с нея.

Skanirovanie-sistemyi-V-DriverMax

урок: Актуализираме драйверите с помощта на DriverMax

Метод 4: Търсене по ID на оборудването

Един от най-простите, но не и най-бързи, методи за решаване на днешния ни проблем ще бъде да се определят уникалните идентификатори на хардуера на лаптопа и да се търсят шофьори според получените стойности. Как се прави това, можете да научите от съответната статия, която е на разположение на връзката по-долу.

Инсталирайте драйвери чрез хардуерно ID за панела HP 15 за персонални компютри

Повече подробности: Използвайте ID, за да инсталирате драйвери

Метод 5: Диспечер на устройства

В операционната система Windows има инструмент за управление на оборудването, наречен "Device Manager" . С него можете да търсите и изтегляте драйвери за различни компоненти на компютри и лаптопи. Използването на "Device Manager" обаче е подходящо само за екстремни случаи, тъй като е инсталиран само основният драйвер, който не осигурява пълната функционалност на компонента или компонентите.

Инсталирайте драйвери чрез Диспечер на устройства за панел за компютри hp pavilion 15

Повече подробности: Инсталирайте драйвера, като използвате обикновен инструмент за Windows

заключение

Както можете да видите, инсталирането на драйвери за HP Pavilion 15 Notebook PC не е по-трудно, отколкото за други преносими компютри на Hewlett-Packard.