Поддръжката на графичната карта ATI Radeon HD 2600 Pro, разработена от AMD, е преустановена през 2013 г., но е твърде рано да се отпише. Основното е да изтеглите и инсталирате най-новия наличен драйвер, като по този начин гарантирате нормалната работа на устройството. Точно как да направите това ще бъде описано в днешната ни статия.

Търсене на драйвери за ATI Radeon HD 2600 Pro

Има няколко начина да се гарантира правилната работа на въпросната видеокарта от червено, а по-долу ще обсъдим всеки един от тях. Нашите избори за търсене са подредени в най-логичния ред, от гарантирани ефективни и безопасни, до най-прости, но не винаги работи правилно.

Метод 1: Официален уебсайт

Въпреки факта, че производителят не е актуализирал софтуера за ATI Radeon HD 2600 Pro в продължение на пет години, той все още може да бъде намерен на официалния сайт. Всъщност, страницата за поддръжка на AMD е първото и често единственото място за търсене на драйвери. Така че нека започнем.

Отидете на официалния уеб сайт на AMD

 1. След като сте на страницата "Драйвери и поддръжка" , превъртете надолу малко,

  Начална страница на AMD за изтегляне на ati radeon hd 2600 pro драйвер

  до "Изберете вашия продукт от списъка". За да не търсите дълъг период от време, ориентирайки се към серията и семейството си, просто въведете името на видеокартата ATI Radeon HD 2600 Pro в полето за търсене, потвърдете избора си, като кликнете с левия бутон на мишката (LMB) и кликнете върху бутона "Изпрати" .

 2. Ръчно търсене на драйвери за видео карта ati radeon hd 2600 pro на уеб сайта на AMD

 3. След това изберете версията на операционната система и нейната битова дълбочина.

  Избиране на версията на операционната система и дълбочината на битовете за изтегляне на драйвери за видеокартата ATI Radeon HD 2600 pro

  Забележка: На уеб сайта на AMD можете да изтегляте драйвери не само за Windows, но и за Linux.

  Windows и Linux съвместими драйвери за видео карта ATI Radeon HD 2600 pro

  Неприятният момент е липсата на софтуер за Windows 8.1 и 10, но потребителите на тези версии на OS просто трябва да изберат елемент с Windows 8, който ще бъде направен в нашия пример.

 4. Избирайки версията на операционната система и битовата си дълбочина за изтегляне на драйвера за видеокарти ATI Radeon HD 2600 pro

 5. Разширете списъка, като кликнете върху бутона под формата на малък знак плюс отляво на името на системата с необходимата версия и цифров капацитет и кликнете върху "Изтегляне" . Малко по-долу е препоръчително да изтеглите по-скорошна бета версия на драйвера, но ние не препоръчваме това.

  Отидете, за да изтеглите подходящ драйвер за видеокартата ATI Radeon HD 2600 pro

  На същата страница можете да видите най-новия номер на версията, размера на изпълнимия файл и датата на излизането му - 21 януари 2013 г., което беше доста отдавна. Малко по-долу можете да видите подробностите.

 6. Обща информация за драйвера за видеокарта ATI Radeon HD 2600 pro

 7. Изтеглянето ще започне автоматично или ще се изисква потвърждение (в зависимост от използвания браузър и настройките му). След приключване на процедурата, изпълнете файла, като щракнете двукратно върху LMB.
 8. Пускане на инсталацията на изтегления драйвер за видеокартата ATI Radeon HD 2600 pro

 9. Изберете папка, за да разопаковате файловете на драйвера или по-добре, оставете тази пътека непроменена.

  Избиране на папка за инсталиране на драйвер за видео карта ATI Radeon HD 2600 pro

  За да започнете екстракцията, кликнете върху "Инсталиране" .

 10. Започнете да инсталирате драйвера за видеокартата ATI Radeon HD 2600 pro

 11. В следващата стъпка изберете езика на съветника за инсталиране (на руски език е зададен по подразбиране) и кликнете върху "Напред" .
 12. Избиране на езика за инсталиране на драйверите за видеокартата ATI Radeon HD 2600 pro

 13. Определете опцията за инсталиране, като изберете "Quick" (автоматично) или "Custom" (дава възможност за някои настройки).

  Дефиниране на параметри за инсталиране на драйвери за видеокарта ATI Radeon HD 2600 pro

  Тук можете да посочите директорията за инсталиране на програмата, но е по-добре да не я променяте. След като сте задали параметрите, кликнете върху "Напред" .

 14. Определяне на папката за инсталиране на софтуер и драйвери за видеокартата ATI Radeon HD 2600 pro

 15. Процедурата за анализ на конфигурацията започва.

  Инсталиране на драйвера за видеокартата ATI Radeon HD 2600 pro

  При завършване, ако опцията "Персонализирана инсталация" вече е била избрана, ще бъде възможно да определите кои софтуерни компоненти трябва да бъдат инсталирани в системата. За да започнете да инсталирате драйвера и съответния софтуер, кликнете върху "Напред" ,

  Избор на компоненти за инсталиране на драйвера и свързания софтуер за видеокартата ATI Radeon HD 2600 pro

  и след това да приемете условията на лицензионното споразумение в прозореца, който се показва.

 16. Приемане на условията на лицензионното споразумение за използване на ATI Radeon HD 2600 pro драйвер за видеокарта

 17. Следващият процес протича автоматично.

  Първи стъпки Инсталиране на драйвери за графики ATI Radeon HD 2600 Pro

  и не изисква никакви действия от вас.

  Инсталиране на драйвера за графичния адаптер ATI Radeon HD 2600 Pro

  След като завършите инсталирането на драйвера, кликнете върху Finish ( Завършване), за да затворите прозореца на програмата.

  Завършване на инсталацията на драйвера за графичния адаптер ATI Radeon HD 2600 Pro

  и рестартирайте компютъра сега, като кликнете върху "Да" или по-късно, като изберете втората опция.

 18. Рестартирайте компютъра след инсталирането на драйвера за графичния адаптер ATI Radeon HD 2600 Pro

  Както можете да видите, изтеглянето на драйвера за ATI Radeon HD 2600 Pro от официалния сайт и инсталирането му на персонален компютър е доста проста задача, въпреки че има някои нюанси. Поради факта, че въпросният графичен адаптер вече не се поддържа, препоръчваме да запазите изтегления инсталационен файл на вътрешно или външно устройство, защото рано или късно той може да изчезне от официалния сайт на AMD.

Метод 2: Фърмуер

AMD Catalyst Control Center - заявка от фирмата-разработчик, която ви позволява да промените някои параметри на видеокартата и, по-интересно в нашия случай, да актуализирате драйвера. С това собствено решение можете да инсталирате или надграждате софтуер, включително и за ATI Radeon HD 2600 Pro. Вече сме написали как да го направите, затова Ви препоръчваме да прочетете следващата статия.

Проверете за актуализации на драйвери в програмата AMD Catalyst Control Center

Повече подробности: Инсталиране и актуализиране на драйверите на видеокарти с помощта на AMD Catalyst Control Center

Метод 3: Специализирани програми

Има доста програми, чиято функционалност в много отношения надхвърля собствения софтуер. Ако последните Ви позволяват да търсите драйвери изключително за устройствата на производителя, то тогава третите страни работят с целия компютърен хардуер и свързаните с него периферни устройства. Такива програми сканират системата, намерят липсващите и остарели драйвери, след което ги изтеглят и инсталират автоматично или предлагат да ги направят ръчно. Всички те ще ви помогнат да намерите и инсталирате драйвера, включително и за видео адаптера ATI Radeon HD 2600 Pro.

Първи стъпки в програмата DriverMax

Повече подробности: Софтуер за автоматично инсталиране на драйвери

Препоръчваме ви да обърнете внимание Driverpack разтвор и DriverMax , И двете програми се разпространяват безплатно и са оборудвани с най-богатите бази данни за поддържаното оборудване и същевременно с необходимия софтуер. Освен това на нашия уебсайт можете да намерите подробни ръководства за това как да ги използвате.

Инсталиране с помощта на драйвер на трета страна за видеокартата ATI Radeon HD 2600 Pro

Повече подробности:
Инсталиране на драйвери с решение на DriverPack
Използване на DriverMax за инсталиране на драйвер за видеокарта

Метод 4: Идент. № на хардуера

Всички хардуерни компоненти на компютъра, както и устройствата, които са свързани към него външно, са снабдени с уникален номер - идентификатор или хардуер. За да го научите, просто погледнете свойствата на конкретно устройство в "Диспечер на устройства" . За графичния адаптер ATI Radeon HD 2600 Pro стойността на идентификационния номер е както следва:

PCIVEN_¬1002&¬DEV_¬9589

Търсене на драйвери от ID за видеокартата ATI Radeon HD 2600 Pro

Сега, като знаете този номер, трябва да отидете на един от специализираните уеб ресурси, които предоставят възможност за търсене на драйвер с ID. На нашия уебсайт можете да намерите подробно ръководство за това как да изпълните този прост, но много удобен и ефективен метод.

Повече подробности: Потърсете драйвер по ID на хардуера

Метод 5: Диспечер на устройства

Не всички потребители знаят, че намирането и инсталирането на подходящ драйвер за почти всеки хардуер е възможно с помощта на собствените инструменти на операционната система. Мениджърът на устройства , вграден в Windows, ви позволява да извършите тази процедура само с няколко кликвания, а единствената предпоставка е интернет връзка. Въпреки това, собственият софтуер на AMD не може да бъде инсталиран, но хардуерният компонент, който е видеокартата ATI Radeon HD 2600 Pro, може да работи без никакви проблеми. Как да направите това е описано в отделна статия на нашия уебсайт.

Изпробвайте драйверите за видеокартата ATI Radeon HD 2600 Pro през Device Manager

Повече подробности: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за Windows

заключение

Както можете да видите, има много начини да намерите и инсталирате драйвера, необходим за графичната карта ATI Radeon HD 2600 Pro. И все пак, независимо от свободата на избор, предпочитание трябва да се даде на официалния уеб ресурс и / или корпоративна програма. Само такъв подход гарантира пълна съвместимост на софтуера и хардуера и е напълно безопасен. Надяваме се, че тази статия е полезна за вас и ви помага да осигурите ефективността на видеокартата.