Някои скенери вече почти изчезнаха от пазара, но много устройства от този клас все още са в действие. Разбира се, те също изискват драйвери за пълноценна работа - тогава ще ви запознаем с методите за получаване на необходимия софтуер за устройството HP ScanJet 200.

Драйвери за HP ScanJet 200

По принцип методите за получаване на драйвери за въпросния скенер не се различават от подобни процедури за подобно офис оборудване. Нека започнем анализа на наличните опции, използвайки официалния сайт.

Метод 1: Ресурс за поддръжка на Hewlett-Packard

Много производители продължават да поддържат устройства, които не са били пуснати дълго време - по-специално, като публикуват необходимия софтуер на официалните уебсайтове. HP стриктно спазва това правило, защото най-лесният начин е да изтеглите водача от ресурса за поддръжка на американската корпорация.

Посетете портала за поддръжка на HP

 1. Отворете ресурса на производителя и използвайте менюто - преместете курсора на елемента "Поддръжка" , след което кликнете с левия бутон на мишката върху опцията "Програми и драйвери" .
 2. Отворете поддръжката на производителя за получаване на драйвери за hp scanjet 200

 3. В прозореца за избор на категория устройства кликнете върху "Принтер" .
 4. Стартирайте поддръжка на принтера, за да получите драйвери за hp scanjet 200

 5. Тук трябва да използвате търсачка: въведете името на модела на скенера в реда и кликнете върху изскачащия резултат. Моля, обърнете внимание, че се нуждаем от модел с индекс от 200 , а не 2000 !
 6. Отворете страницата на устройството, за да получите драйвери за hp scanjet 200

 7. След като изтеглите страницата на устройството, филтрирайте наличните файлове за изтегляне според критерия на операционната система, ако е необходимо - можете да направите това, като кликнете върху "Промяна" .
 8. Филтрирайте изтеглянията, за да получите драйвери за hp scanjet 200

 9. След това намерете блока за изтегляне. Като правило категорията с най-подходящия софтуер ще бъде разширена автоматично. Можете да го изтеглите, като кликнете върху връзката "Изтегляне" .
 10. Изтеглете драйверите за hp scanjet 200 от страницата на устройството

 11. Изтеглете файла за инсталиране на драйвера, след което го стартирайте и инсталирайте софтуера, следвайки инструкциите на инсталатора.

Инсталиране на драйвери за hp scanjet 200 от страницата на устройството

Препоръчваният метод се препоръчва в повечето случаи, тъй като гарантира положителен резултат.

Метод 2: Асистент за поддръжка на HP

Ако сте дългогодишен потребител на продукти на HP, вероятно сте запознати с помощната програма за актуализиране, известна като HP Support Assistant. Тя ще ни помогне в решаването на днешния проблем.

Изтеглете HP Support Assistant

 1. Можете да изтеглите инсталатора на приложението от официалния сайт.
  Изтеглете HP Support Assistant за инсталиране на драйвери за HP ScanJet 200
  След това го инсталирайте като всяка друга програма за Windows.
 2. Продължете да инсталирате HP Support Assistant за изтегляне на драйвери за HP ScanJet 200

 3. След като инсталацията приключи, приложението ще започне. В бъдеще може да се отвори чрез пряк път на "Desktop" .
 4. Стартирайте HP Support Assistant за да получите драйвери за hp scanjet 200

 5. В основния прозорец на програмата кликнете върху "Проверка за актуализации и съобщения".
  Проверете за актуализации в HP Support Assistant, за да инсталирате драйвери за HP ScanJet 200
  Ще трябва да изчакаме, докато програмата комуникира със сървърите на компанията и ще подготви списък с възможни актуализации.
 6. Проверете за актуализации в HP Support Assistant, за да инсталирате драйвери за HP ScanJet 200

 7. Когато се върнете към основното място на HP Support Assistant, кликнете върху бутона "Updates" в блока с свойства на вашия скенер.
 8. Продължете да инсталирате актуализации в HP Support Assistant, за да инсталирате драйвери за HP ScanJet 200

 9. Последната стъпка е да маркирате необходимите компоненти, след което да започнете изтеглянето и инсталирането, като кликнете върху съответния бутон.

Инсталиране на актуализации в HP Support Assistant за изтегляне на драйвери за HP ScanJet 200

От техническа гледна точка този вариант не се различава от използването на официалния сайт, защото можем да го препоръчаме и като един от най-надеждните.

Метод 3: Помощни програми за актуализиране на драйвери от програмисти на трети страни

Можете да актуализирате драйвера и неофициални методи. Едно от тях е използването на програми на трети страни, чиято функционалност е подобна на тази от HP. Приложението се е доказало много добре. Driverpack разтвор - съветваме ви да насочите вниманието си към него.
Изтеглете драйвери за HP ScanJet 200 чрез DriverPack Solution

урок: Как да използваме DriverPack Solution

Разбира се, това приложение може да не е подходящо за никого. В този случай разгледайте статията в линка по-долу - един от нашите автори разгледа подробно най-популярните драйвери.

Повече подробности: Топ софтуер за обновяване на драйвери

Метод 4: ID хардуер на скенера

Вътрешните компоненти на персонален компютър или лаптоп, както и периферни устройства, се комуникират със системата чрез специални идентификатори на програмно ниво. Тези идентификатори, известни също като идентификационни номера, могат да се използват за търсене на драйвери на подходящ хардуер. Скенерът HP ScanJet 200 има следния код:

USBVID_03f0&PID_1c05

Трябва да приложите получения код върху специална услуга (например, Девид ). Повече информация за тази процедура можете да намерите в следващото ръководство.
Изтеглете драйвери за HP ScanJet 200 чрез ID

Повече подробности: Как да намерите драйвери, използващи хардуерна идентификация

Метод 5: Диспечер на устройства

Много потребители подценяват системните възможности на Windows, защо забравят или пренебрегват една много полезна функция на "Device Manager" - актуализирането или инсталирането на драйвери за разпознатия хардуер.
Изтеглете драйвери за HP ScanJet 200 през Device Manager
Процедурата е може би най-проста от всичко, описано по-горе, но не е изключено появата на трудности, разбира се. В такъв случай един от авторите ни е подготвил подробна инструкция за използването на "Device Manager" .

урок: Актуализираме драйверите по системни инструменти

заключение

Както можете да видите, намирането и изтеглянето на драйвери за HP ScanJet 200 наистина не е трудно. Всеки от описаните методи има своите предимства и се надяваме, че сте намерили този, който ви е удобен.