Собствениците на фотопринтера Epson Stylus Photo T50 може да се нуждаят от драйвер, ако устройството, например, се свърже с компютър, след като преинсталирате операционната система или нов компютър. В статията ще научите къде да намерите софтуер за това печатащо устройство.

Софтуер за Epson Stylus Photo T50

Ако нямате компактдиск на драйвера или нямате устройство в компютъра, използвайте интернет, за да изтегляте софтуер. Въпреки факта, че самият Epson препрати модела T50 към архивния модел, драйверите все още са на разположение на официалния ресурс на компанията, но това не е единственият начин да се намери необходимия софтуер.

Метод 1: Уебсайт на компанията

Най-надеждният вариант е официалният сайт на производителя. Тук можете да изтеглите необходимите файлове за потребителите на MacOS и всички обичайни версии на Windows с изключение на 10. За тази версия можете да опитате да инсталирате драйвера в режим на съвместимост с Windows 8 или да прибягвате до други методи, обсъдени по-долу.

Отворете уеб сайта на Epson

 1. Отворете уеб сайта на компанията, като използвате връзката по-горе. Тук незабавно кликнете върху "Драйвери и поддръжка".
 2. Секция "Драйвери и поддръжка" на уеб сайта на Epson

 3. В полето за търсене въведете името на модела на фотопринтера - T50 . От падащия списък с резултатите изберете първия.
 4. Търсете фотопринтер Epson Stylus Photo T50 на официалния сайт

 5. Ще бъдете пренасочени към страницата на устройството. Слизайки долу, ще видите секция със софтуерна поддръжка, където трябва да разгънете раздела "Драйвери, помощни програми" и да посочите версията на операционната система заедно с нейната битова дълбочина.
 6. Избор на операционна система за изтегляне на драйвера към фотопринтера Epson Stylus Photo T50

 7. Ще се покаже списък с наличните файлове за изтегляне, състоящи се от нашия случай на единствен инсталатор. Изтеглете го и разопаковайте архива.
 8. Изтеглете Epson Stylus Photo T50 драйвер за фото принтер от официалния сайт

 9. Пуснете файла .exe и кликнете върху "Настройка" .
 10. Първи стъпки Инсталиране на Epson Stylus Photo T50 драйвер за фото принтер

 11. Появява се прозорец с три модела устройства на Epson, тъй като този драйвер е подходящ за всички. Изберете левия бутон на мишката T50 и кликнете върху "OK" . Ако имате свързан друг принтер, който използвате като основен, не забравяйте да махнете отметката от опцията "Използване по подразбиране" .
 12. Избиране на фотопринтер Epson Stylus Photo T50 от списъка с поддържани устройства

 13. Променете езика на инсталатора или го оставете по подразбиране и кликнете върху "OK" .
 14. Избор на език за инсталиране на драйвери за фотопринтер Epson Stylus Photo T50

 15. В прозореца с лицензионното споразумение кликнете върху "Приемам" .
 16. Приемете условията на лицензионното споразумение, преди да инсталирате драйвера за фотопринтера Epson Stylus Photo T50

 17. Инсталацията ще започне.
 18. Процесът на инсталиране на драйвера Epson Stylus Photo T50 Photo Printer

 19. Ще се покаже съобщение за сигурност на Windows, което изисква разрешение за инсталиране. Съгласете се със съответния бутон.
 20. Съобщение за сигурност на Windows за софтуерна инсталация на Epson

Изчакайте процесът да приключи, след което ще получите известие и ще можете да започнете да използвате принтера.

Метод 2: Софтуерна актуализация на Epson

Производителят има собствена помощна програма, която ви позволява да инсталирате различни програми на компютъра, включително и драйвера. По същество това не е много по-различно от първия метод, тъй като същите сървъри се използват за изтегляне. Разликата се състои в допълнителните функции на програмата, които могат да бъдат полезни за активните потребители на Epson.

Отидете на страницата за изтегляне на Epson Software Updater

 1. Намерете секцията за изтегляне на страницата и изтеглете файла за вашата операционна система.
 2. Изтегляне на софтуера за актуализация на Epson от официалния сайт

 3. Изпълнете инсталатора и приемете условията на потребителското споразумение с параметъра "Agree" .
 4. Приемане на лицензионното споразумение преди да инсталирате софтуера за актуализиране на софтуера на Epson

 5. Изчакайте, докато инсталационните файлове бъдат разопаковани. Понастоящем можете да свържете устройството към компютъра.
 6. Започнете да инсталирате програмата за актуализиране на софтуер на Epson

 7. След като инсталацията приключи, Epson Software Updater ще започне. Ако има няколко свързани устройства, изберете T50 .
 8. Избиране на принтер от списъка в Софтуерна актуализация на Epson

 9. Намерени важни актуализации ще намерите в секцията "Основни актуализации на продукта" , където можете да намерите и фърмуера на принтерите за снимки. Вторичен - по-долу, в "Друг полезен софтуер" . След като сте забранили ненужните елементи, кликнете върху бутона "Инсталирай ... елемент (и)" .
 10. Инсталиране на актуализации, намерени чрез софтуерната актуализация на Epson

 11. Ще започне инсталирането на драйвери и друг софтуер. Отново ще бъдете задължени да приемете условията на лицензионното споразумение.
 12. Приемане на лицензионното споразумение преди да инсталирате драйвера за Epson Stylus CX4300

 13. Инсталирането на драйвера е завършено с прозорец за уведомяване Потребителите, които допълнително избират актуализацията на фърмуера, ще срещнат нещо подобно на този прозорец, където трябва да кликнете върху "Старт" , след като прочетете всички препоръки, за да избегнете неправилна работа на устройството.
 14. Информация преди инсталирането на фърмуера за фотопринтер Epson Stylus Photo T50

 15. Накрая кликнете върху "Завършване" .
 16. Завършване на инсталирането на фърмуера на фотопринтер Epson Stylus Photo T50

 17. Появява се прозорецът Epson Software Updater, който ви уведомява, че инсталирането на целия избран софтуер е завършено. Можете да го затворите и да започнете да печатате.
 18. Уведомление за завършване на инсталирането на актуализации в Софтуерна актуализация на Epson

Метод 3: Софтуер на трети страни

Ако желаете, потребителят може да инсталира необходимия драйвер чрез програми, които се специализират в сканиране на хардуерните компоненти на компютъра и търсене на тях и операционната система на подходящ софтуер. Повечето от тях работят с свързани периферни устройства, така че не трябва да има трудности при търсенето. Ако желаете, можете да инсталирате други драйвери, а ако нямате нужда от тях, просто трябва да отмените инсталацията им.

Повече подробности: Най-добър софтуер за инсталиране на драйвери

Можем да ви препоръчаме Driverpack разтвор и DriverMax като програми с най-обширна база данни с драйвери и прост контрол. Ако нямате умения да работите с такъв софтуер, предлагаме да прочетете инструкциите за използването им.

Инсталиране на драйвери чрез DriverPack Solution

Повече подробности:
Как да актуализирате драйверите на вашия компютър с помощта на DriverPack Solution
Актуализирайте драйверите с помощта на DriverMax

Метод 4: Идент. № на фото принтера

Моделът T50, подобно на всеки друг физически компонент на компютъра, има уникален хардуерен номер. Той осигурява разпознаване на хардуера от системата и може да се използва от нас за търсене на драйвер. Идентификационният номер се копира от диспечера на устройствата , но с цел опростяване ще го предоставим тук:

USBPRINTEPSONEpson_Stylus_Ph239E

Можете да срещнете друго описание, например, че това е шофьор за P50, но най-важното е да се обърне внимание на серията, към която принадлежи. Ако това е серията T50, както е показано на екрана по-долу, то е подходящо за вас.

Търсене на драйвери за фотопринтери Epson Stylus Photo T50 от хардуерно ID

Методът за инсталиране на драйвера по ID се обсъжда в другата ни статия.

Повече подробности: Търсене на драйвери от hardware ID

Метод 5: Стандартен инструмент за Windows

"Мениджърът на устройства", споменат по-горе, може самостоятелно да намери водача. Тази опция е твърде ограничена: не най-новият софтуер се съхранява на сървъри на Microsoft, потребителят не получава допълнително приложение, което често е необходимо за работа с фотопринтер. Затова може да се използва в случай на проблеми или бързо отпечатване на снимки и изображения.

Инсталиране на Epson Stylus Photo T50 драйвери за фото принтери чрез Device Manager

Повече подробности: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за Windows

Така че, сега знаете какви са начините за инсталиране на драйвери за Epson Stylus Photo T50. Изберете тази, която ви е най-подходяща и в настоящата ситуация, и я използвайте.