Съвременните графични карти от серията AMD RX са спечелили титлата „устройства на хората“. Един от най-популярните модели в линията е RX 580, който предлага водещи функции на потребителите. От само себе си се разбира, че цялата допълнителна функционалност работи напълно само със съответния софтуер.

Драйвери за RX 580

Софтуерът за въпросния GPU може да бъде получен както по официални, така и по трети методи, а резултатите от тяхната работа ще бъдат еднакви, разликата е само в извършените действия и цената на времето.

Метод 1: Официален сайт

Най-добрият вариант за изтегляне на сервизен софтуер за въпросната видеокарта е използването на ресурса AMD.

Отидете на уебсайта

 1. След зареждане на страницата използвайте елемента "Драйвери и поддръжка".
 2. Отворете раздела за поддръжка на уебсайта на AMD, за да получите драйвери за RX 580

 3. Преминаването към страницата на желания графичен процесор се извършва след избор на няколко параметъра в падащите менюта. За разглеждания модел въведете последователно стойностите "Графика"AMD серия RXAMD RX 580и след това използвайте бутона „Изпращане“.
 4. Въвеждане на параметри за търсене на уебсайта на AMD за получаване на драйвери за RX 580

 5. Наличният софтуер е сортиран по операционна система - за достъп до списъка просто разширете раздела, съответстващ на вашата версия на OS и битовост.
 6. Секции за изтегляне на операционна система на сайта на AMD за драйвери RX 580

 7. Драйверите в списъка варират от нова версия до стара - затова, за да получите най-новия инсталационен пакет, щракнете "Изтегли" срещу позицията в самия връх.
 8. Започнете да изтегляте софтуер от уебсайта на AMD, за да получите драйвери за RX 580

 9. Трябва да се отбележи, че софтуерът за видеокарти Radeon е в комплект със собствена помощна програма, чрез която се извършва инсталацията. Опциите за последното зависят от версията на операционната система: за Windows 8 и по-стари това ще бъде Catalyst Control Center, за 8.1 - Crimson Software, за всички ревизии на „дузината“ - Adrenalin Edition. Алгоритъмът за по-нататъшни действия е различен за всеки от инструментите, затова препоръчваме да използвате инструкциите на връзките по-долу.

  Инсталиране на софтуер, получен от уебсайта на AMD, за да се получат драйвери за RX 580

  Урок: Инсталиране на драйвери за графични карти AMD чрез Център за управление на катализатора / Издание на адреналин

Метод 2: Универсален пакет за водачи

Най-удобният метод на трети страни за получаване на сервизен софтуер за въпросната видеокарта е използването на специална програма, наречена driverpack. Тези приложения, по желание на потребителя, проверяват компонентите на компютър или лаптоп, проверяват тяхната база данни и предлагат да изтеглят и инсталират подходящия софтуерен пакет.

Повече информация: Най-добрият софтуер за инсталиране на драйвери

Сред решенията, представени в рецензията, бихме искали да ви обърнем внимание Инсталатор на Snappy Driver - програмата е придобила популярност с лекотата на използване и много допълнителни функции.

Използвайте драйвер пакет, за да получите драйвери за RX 580

Урок: Инсталиране на драйвери с помощта на Snappy Driver Installer

Метод 3: ID на устройството

По-горе споменатите драйвери идентифицират оборудването поради идентификатори, които са уникални за определен модел оборудване от определена категория. Въпросният графичен адаптер съответства на следния идентификатор:

PCIVEN_1002 & DEV_67DF & SUBSYS_17011028

Тази последователност може да се използва за независимо търсене на софтуер чрез специални услуги. Обширно ръководство за тази процедура, както и списък с нюанси, можете да намерите в отделна статия.

Използвайте Hardware ID, за да получите драйвери за RX 580

Повече информация: Намиране на драйвери с помощта на идентификатор на устройството

Метод 4: Родни функции на Windows

Потребителите на системите за разработка на Microsoft могат да използват вградената в ОС функционалност за зареждане на драйвери за целевия графичен процесор. Трябва да се отбележи, че това ще инсталира основни и вероятно остарели версии на софтуера, които не могат да осигурят пълно разкриване на възможностите на целевия графичен процесор.

Използвайте системни инструменти, за да получите драйвери за RX 580

Урок: Използване на системни инструменти за инсталиране на драйвери

Разказахме ви за методите за получаване на драйвери за видео адаптера AMD Radeon RX 580. Обобщавайки, отбелязваме, че противно на общоприетото схващане, софтуерът за най-новите червени видеокарти е много по-стабилен, така че практически няма проблеми със съвместимостта.