В лаптопа се инсталират много различни устройства, като всеки от тях, независимо от полезността или честотата на използване, се нуждае от водач. За да намерите специален софтуер на лаптопа Samsung RC530 не изисква познания за компютърни системи, достатъчно е да прочетете тази статия.

Инсталиране на драйвери за Samsung RC530

Има няколко текущи начина за инсталиране на драйвери за такова устройство. Необходимо е да се разгледа всеки от тях, защото не всички от тях могат да се доближат до този или този случай.

Метод 1: Официален уебсайт

Търсенето на специален софтуер трябва да започне с официалния уебсайт. Тук можете да намерите шофьори, които ще бъдат сигурни, че ще бъдат безопасни и няма да навредят на лаптопа.

Отворете уеб сайта на Samsung

 1. В горната част на екрана ще намерите секцията "Поддръжка" . Направяме кликване върху него.
 2. отидете в отдела за поддръжка на Samsung RC530_001

 3. Веднага след това получаваме възможността бързо да намерим желаното устройство. На специална линия въведете "RC530" , изчакайте докато изскачащото меню се зареди и изберете нашия лаптоп с едно кликване.
 4. Изберете Samsung Notebook RC530_002

 5. Веднага след това трябва да намерите секцията "Изтегляния" . За да видите пълния списък на предоставения софтуер, кликнете върху "Преглед на още" .
 6. Вижте пълния списък на софтуера Samsung RC530_003

 7. Шофьорите са леко неудобни, защото трябва да се свалят поотделно, като избират правилния. Заслужава си да се следват и за кои операционни системи се предлага софтуер. Няма сортиране на сайта, което затруднява задачата. Щом бъде намерен драйверът, кликнете върху "Изтегляне" .
 8. Изтеглете Samsung драйвер RC530_004

 9. Почти всеки специален софтуер се изтегля с файл с разширение EXE. След като изтеглянето приключи, просто трябва да го отворите.
 10. След това следвайте инструкциите на "Помощника за настройка" . Това е доста просто и не изисква допълнителни обяснения.

Разглежданият метод не е най-удобен сред съществуващите, но все пак е най-надежден.

Метод 2: Официалната помощна програма

За по-лесна инсталация на драйвери, на лаптопа е осигурена специална програма, която натоварва целия пакет необходимия софтуер наведнъж.

 1. За да изтеглите такова приложение, трябва да изпълните всички същите стъпки, както при първия метод, до 3 стъпки включително.
 2. Освен това ще намерите раздела "Полезен софтуер" . Правим едно кликване.
 3. Полезно за Samsung RC530_005

 4. На отворената страница търсим необходимата програма, наречена "Samsung Update" . За да го изтеглите, трябва само да кликнете върху "Преглед" . Изтеглянето ще започне от този момент.
 5. Търсене на помощни средства от Samsung RC530_006

 6. Архивът се изтегля и ще има един файл с разширението EXE. Ние го отваряме.
 7. Инсталацията на помощната програма ще стартира автоматично, без предложение да се избере директорията за хост. Просто чака изтеглянето да завърши.
 8. Изтеглете Samsung полезност RC530_007

 9. Процесът е доста бърз, след като приключите, кликнете върху "Затваряне" . Помощникът за инсталиране вече няма да се изисква.
 10. Затваряне на съветника за инсталиране Samsung RC530_008

 11. Инсталираното приложение не се стартира автоматично, така че трябва да го намерите в менюто "Старт" .
 12. Непосредствено след старта си струва да обърнете внимание на лентата за търсене, намираща се в горния десен ъгъл. Напишете "RC530" там и натиснете Enter . Остава да чакаме края на търсенето.
 13. Намиране на лаптоп Samsung RC530_010

 14. Ще се покаже огромен брой различни модификации на едно и също устройство. Пълното име на модела е посочено на задния капак на вашия лаптоп. Потърсете мача в списъка и кликнете върху него.
 15. модел лаптоп Samsung RC530_011

 16. След това се избира операционната система.
 17. За съжаление, не всички операционни системи се поддържат от производителя на лаптопа, така че при несъответствие ще трябва да използвате друг метод.

  изберете OS RC530_012 на Samsung

 18. На последния етап ще трябва да кликнете върху бутона "Експортиране" . Непосредствено след това започва изтеглянето и последващата инсталация на целия пакет от необходими драйвери.
 19. пакет за драйвери Samsung RC530_013

Метод 3: Програми на трети страни

За да инсталирате драйвери за лаптоп, не е необходимо да посетите официалния сайт на производителя и да потърсите необходимите файлове там. Понякога е достатъчно да изтеглите специален софтуер, който автоматично сканира компютъра и изтегля драйверите, които наистина са необходими. Не е нужно да търсите или да избирате нищо, такива приложения са направени сами. За да разберете кои представители на този сегмент са сред най-добрите, препоръчваме ви да прочетете статията в линка по-долу.

Прочетете повече: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

Драйвери за бустер Samsung RC530

Най-полезната и проста програма е Помощник на водача , Това е софтуер, който лесно определя кои драйвери липсват и ги изтегля от техните онлайн бази данни. Следващата инсталация се извършва и без намеса на потребителя. Нека по-добре да разберем работата с него.

 1. След като програмата бъде изтеглена на компютъра, остава да кликнете върху "Приемане и инсталиране" . С това действие приемаме условията на лицензионното споразумение и започваме инсталирането.
 2. Добре дошли в Booster Booster за Samsung RC530

 3. Системата автоматично сканира системата. Този процес не може да бъде пропуснат, защото програмата трябва да събере всички данни за актуалността на версиите на драйверите.
 4. Сканиране за драйвери на Samsung RC530

 5. В крайна сметка ще видим пълна картина на целия компютър. Ако няма драйвери, програмата ще ви подкани да ги инсталирате. Можете да направите това с едно кликване върху съответния бутон в горната част на екрана.
 6. Резултат от сканиране драйвери Samsung RC530

 7. Накрая ще видим актуалните данни за състоянието на драйверите на лаптопа. В идеалния случай те трябва да са най-свежите, а устройството да не остава без съответния софтуер.

Метод 4: Търсене по ID

Инсталирането на драйвера може да се осъществи без допълнителни програми, защото има метод за търсене на уникален номер. Факт е, че всяко устройство има свой собствен идентификатор, който помага на операционната система да определи свързаното оборудване. Чрез идентификационния номер е лесно да намерите точния софтуер.

Търсене по ID Samsung RC530_014

Този метод се различава в своята простота, защото се нуждаете само от код на устройство и специален уебсайт. Тук обаче можете да прочетете полезна и много ясна инструкция за това как да намерите шофьора по ID.

Урокът: Търсене в драйвери по ID на хардуера

Метод 5: Стандартни инструменти за Windows

Тази версия на изтеглянето на драйвери няма висока надеждност, но има право на живот, тъй като понякога може да съкрати времето за инсталиране на софтуера. Работата е, че с този метод е инсталиран само стандартен софтуер, който често не е достатъчен за пълното функциониране на оборудването.

Samsung RC530 Device Manager

На сайта можете да прочетете и подробните инструкции за използването на този метод.

Урокът: Актуализиране на драйвери с инструменти на Windows

В резултат на това разгледахме 5 начина да инсталираме драйвери за лаптопа Samsung RC530. Ако имате някакви въпроси, попитайте ги в коментарите.