На пазара на комбинирани устройства, които комбинират скенер и принтер, компанията Samsung и моделът SCX-3405W са работили добре. Това оборудване е до известна степен остаряло, но все пак релевантно, защото намирането на драйвер за него не е трудно.

Драйвери за Samsung SCX-3405W

Преди да започнем, привлечете вниманието си към следващата точка. За разглежданото MFP ще трябва отделно да заредите драйверите както за принтера, така и за скенера, тъй като комбинираният софтуер се поддържа само Windows XP , Всъщност има четири възможности за изтегляне на драйвери, нека да започнем с най-надеждните.

Метод 1: Място за поддръжка

За всички устройства, без изключение, най-лесният начин е да търсите драйвери на уеб ресурси на производителите. Въпреки това, на портала Samsung няма да намерите информация за въпросното устройство. Факт е, че преди около година една корейска корпорация продаде подразделение на офис оборудване на HP, затова вече поддържа Samsung SCX-3405W.

Сайт за поддръжка на Hewlett-Packard

 1. Отворете ресурса, като използвате предоставената връзка и кликнете върху елемента "Софтуер и драйвери" в главното меню.
 2. Отидете на сайта за поддръжка на HP, за да получите драйвери за Samsung SCX-3405W

 3. От гледна точка на класификацията въпросното устройство се отнася до принтери, така че на страницата за избор на типа продукт, отидете в съответната секция.
 4. Отворете секцията за принтери, за да получите драйвери за Samsung SCX-3405W

 5. След това трябва да използвате търсещата машина - въведете в нея името на MFP - Samsung SCX-3405W - след това кликнете върху резултата. Ако по някаква причина изскачащият прозорец не се появи, кликнете върху бутона "Добавяне" : сайтът ще ви пренасочи към желаната страница.
 6. Отидете на страницата за поддръжка на устройства, за да получите драйвери за Samsung SCX-3405W

 7. Преди стартиране на изтеглянето проверете верността на дефиницията на операционната система и променете параметрите в случай на грешка.
  Променете операционната система на страницата за поддръжка на устройства, за да получите драйвери за Samsung SCX-3405W
  След това превъртете надолу до блока "Комплект за инсталиране на софтуер" и го отворете.
  Получете списък със софтуер на страницата за поддръжка на устройството, за да получите драйвери за Samsung SCX-3405W
  Разширете подраздел " Основни драйвери" .
 8. Прегледайте списъка с драйвери на страницата за поддръжка на устройството, за да получите софтуер за Samsung SCX-3405W

 9. В първия параграф на статията споменахме необходимостта от изтегляне на драйвери към принтера и скенера поотделно. Намерете изброените компоненти в списъка и ги изтеглете с помощта на съответния бутон.
 10. Изтеглете драйвери за Samsung SCX-3405W от страницата за поддръжка на устройства

 11. Изчакайте, докато изтеглянето приключи и продължи с инсталирането на компонентите. Редът на инсталиране не е критичен, но поддържането на Hewlett-Packard препоръчва да се започне с принтерния софтуер.
  Инсталиране на драйвери за принтер за Samsung SCX-3405W
  След като направите това, повторете процедурата за драйверите на скенера.

Ще трябва да рестартирате компютъра, след което мултифункционалното устройство ще работи напълно.

Метод 2: Специален софтуер

В официалния актуализация на помощните програми на HP продуктите на Samsung не са налични, но това приложение има алтернативи под формата на универсални драйвери. Има много подобни програми - можете да се запознаете с най-подходящите от тях в следващата статия.

Повече подробности: Софтуер за актуализиране на драйвери

Както показва практиката, може да се постигнат добри резултати при използването на приложението. DriverMax : въпреки ограниченията на безплатната версия, това решение е оптимално за намиране на драйвери за остарели устройства.
Изтеглете драйвери за samsung scx 3405w с DriverMax

урок: Как да използвате DriverMax

Метод 3: Име на хардуера на MFP

На ниско ниво операционната система идентифицира свързаното оборудване с името на неговия хардуер или ID, което е уникално за всяко устройство или група модели. Името на хардуера Samsung SCX-3405W изглежда така:

USBVID_04E8&PID_344F

Полученият идентификационен номер може да се използва за търсене на софтуер - просто използвайте специална онлайн услуга. Примерен алгоритъм на действията е описан в отделна статия.
Вземете samsung scx 3405w драйвери с ID

урок: Използвайте ID на хардуера, за да търсите драйвери

Метод 4: Управление на устройства

За днешната ни задача можете да правите, без да инсталирате приложения на трети страни или онлайн услуги. Това ще ни помогне "Диспечер на устройства" - един от системните инструменти Windows. Този компонент работи по същия принцип като драйвера на трета страна: той се свързва с базата данни на драйвера (обикновено "Windows Update" ) и зарежда подходящия софтуер за разпознатия хардуер.
Изтеглете драйвери за samsung scx 3405w с помощта на системния инструмент

Използването на "Device Manager" е много лесно, както при много други системни инструменти. Подробни указания можете да намерите по-долу.

Повече подробности: Инсталиране на драйвери по системни инструменти

заключение

По този начин запознаването с методите за получаване на софтуер за Samsung SCX-3405W приключи - надяваме се един от представените ви да е полезен.