Тези потребители, които често трябва да използват торент програми, поне веднъж изправени пред различни грешки. Обикновено, за опитен потребител да реши проблема е много по-лесно, отколкото за начинаещи, което е логично. Последното е по-трудно. Все пак не всеки може да определи източника на проблемите и знае точно как да коригира грешките на клиентски торент. Тази статия ще описва грешката "Не може да се запази торент" и как да я решим.

Причини за грешка

По принцип грешката при запазването на торента възниква поради отдалечената папка, в която са изтеглени файловете, или поради провал на настройките на самата програма. Неочакван проблем може да възникне във всички версии на Windows, независимо от тяхната дълбочина на битовете. Има няколко начина за отстраняване на проблема.

Метод 1: Почистване на пълен локален диск

Грешката при запазването на файла с торента може да бъде причинена от запълненото място на твърдия диск, на който е извършено изтеглянето. В този случай е необходимо да посочите различна директория за по-късно съхранение.

В случай, че нямате друго свободно място, например външен или вътрешен твърд диск, флаш устройство, можете да използвате безплатните услуги за облак. За да ги използвате, просто трябва да се регистрирате и можете да качите вашите файлове към тях. Например, има такива услуги като Google Диск , Dropbox и други. За да качите файл в облака, изпълнете следните стъпки:

Вижте също: Как да използвате Google Диск

 1. Влезте или регистрирайте профила си в услугата за облаци. Например в Google Диск.
 2. Кликнете върху "Ново" и изберете "Качване на файлове" от падащото меню.
 3. Качете файлове в облачната услуга на Google Диск

 4. Качете необходимите файлове.
 5. След като изтеглите обекти в облака, можете да ги изтриете на твърдия диск. Сега, ако имате нужда от достъп до файл, можете да го видите или да го изтеглите обратно. За да направите това, кликнете с десния бутон на мишката върху файла и кликнете върху "Отваряне с" (избор на подходящ инструмент) или "Изтегляне" .
 6. Налични манипулации с изтегления файл в Google Диск

Също така има голям брой програми и помощни програми за почистване на диска. Например, CCleaner , които не само могат да почистват системния регистър и различните системни боклуци, но също така търсят дублирани файлове.

Урокът: Как да почистите вашия компютър от боклук

Метод 2: Настройки на папки в торент клиента

Може би вашият торент програма просто не знае къде да запишете файловете. За да коригирате настройките, трябва да посочите пътя към желаната папка. След това процесът ще бъде разгледан, като се използва примерът на популярен клиент BitTorrent ,

 1. Отворете настройките си за торент в "Настройки" - "Настройки на програмата" или Ctrl + P
 2. Пътека за настройки на BitTorrent

 3. Отидете в раздела "Папки" и проверете всички елементи. Посочете папка за тях.
 4. Настройки на папките в торент клиент на BitTorrent

  Желателно е пътят да не е твърде дълъг и да се състои от папки, чиито имена няма кирилица. Името на директорията трябва да бъде написано на латиница.

 5. Запазете промените с бутона "Прилагане" .

Сега знаете какво да правите, когато се опитате да изтеглите файл, използвайки торент клиента, ще видите прозорец с грешка "Не може да се запази торент". По този начин няма нищо трудно, така че бързо ще се справите.