Актуализациите са необходими на операционната система, за да поддържат нейните компоненти и софтуер актуални. Най-често процесът на актуализация се появява незабелязано от потребителя, но се появяват и грешки. В тази статия ще говорим за един от тях, с код 8007000e.

Актуализация на грешка 8007000e

Тази грешка възниква по различни причини. Основните от тях са нестабилна интернет връзка, вируси или антивирусни програми, както и пиратски Windows. Има друг фактор, който влияе върху правилното обновяване - увеличеното натоварване на системата.

Причина 1: Липса на ресурси

Нека разгледаме ситуацията: отворихте "Център за актуализация" и видяхте само такава снимка:

Повторно изпълнете търсенето и инсталирайте актуализациите в Windows 7

Причината за грешката може да бъде всяка програма, която изисква много ресурси, като RAM или процесорно време, работещи паралелно с актуализацията. Това може да е игра, софтуер за редактиране на видео, графичен редактор или дори браузър с голям брой отворени раздели. Опитайте се да затворите всички приложения, да стартирате процеса на обновяване отново, като щракнете върху бутона, посочен на екрана по-горе и изчакайте да приключи.

Причина 2: Антивирус

Антивирусните програми могат да блокират свързването на системата към сървърите за актуализиране, да забраняват тяхното изтегляне или инсталиране. Особено активно го правят на пиратски копия на Windows. Преди да продължите с операцията по обновяване, деактивирайте антивирусната програма.

Деактивирайте антивирусната програма, за да коригирате грешката при обновяване на Windows 7.  t

Още подробности: Как да деактивирате антивирусната програма

Причина 3: Интернет

Центърът за актуализации , както и всяка друга програма, която работи с интернет връзка, изпраща заявки до определени сървъри, получава отговори и изтегля съответните файлове. Ако по време на този процес връзката е прекъсната, системата ще генерира грешка. Проблеми могат да се наблюдават без прекъсвания поради неизправности от страна на доставчика. Най-често това е временно явление и трябва да изчакате малко или да използвате алтернативна опция, например 3G модем. Би било полезно да проверите мрежовите настройки в "Windows".

Настройка на интернет връзка в Windows 7

Още подробности: Настройка на интернет след преинсталиране на Windows 7

Причина 4: Вируси

Злонамерените програми, които влизат в нашия компютър, могат значително да усложнят работата на всички компоненти на операционната система. Ако простите действия, описани по-горе, не помогнаха за коригиране на ситуацията, тогава си струва да се помисли за наличието на вредители. Откриване и премахване на тях ще помогне на специални комунални услуги, разпространявани безплатно от разработчиците на антивирусни програми. Има и други начини да се отървете от вируси.

Сканирайте и премахнете вируси от компютъра си с помощта на Kaspersky Removal Tool

Още подробности: Борба срещу компютърни вируси

Причина 5: Windows Pirate Build

Много потребители са привлечени от различните сглобки на "Windows" поради включения в него софтуер. Обикновено това е продиктувано от баналната мързел или липсата на време за инсталиране на всички необходими програми. Не всички обаче знаят, че някои „монтажници“ могат не само да добавят свои собствени елементи в системата, но и да премахнат „родните“ си, за да улеснят дистрибуционния комплект или инсталирания Windows. Понякога "под ножа" са различни услуги, включително "Update Center" . Има само един изход: сменете дистрибутора. Това е най-важното средство за решаване на днешния проблем. Можете обаче да опитате да възстановите или преинсталирате съществуващата система.

Възстановете Windows 7 OS с вградена помощна програма

Още подробности:
Възстановяване на системата в Windows 7
Как да инсталирате Windows

заключение

Анализирахме начини за решаване на грешката при обновяване с код 8007000e. Както виждате, всички те са доста прости и възникват по очевидни причини. Ако такива откази се появят често, трябва да помислите за подмяна на дистрибуцията на Windows (ако е нелицензирана), да подобрите сигурността на компютъра чрез инсталиране на антивирусна защита и винаги да имате алтернативен начин да се свържете с интернет на ръка.