Технологията Miracast, известна още като Wi-Fi Direct, ви позволява да прехвърляте мултимедийни данни (аудио и видео) чрез директно свързване на едно устройство безжично към друго, без да създавате мрежа, като по този начин се конкурират с кабелната HDMI връзка. Нека видим как да организираме този вид пренос на данни на компютри с Windows 7.

Вижте също: Как да активирате Wi-Fi Direct (Miracast) в Windows 10

Процедура за настройка на Miracast

Ако технологията Miracast се поддържа по подразбиране в Windows 8 и по-високите операционни системи, тогава G-7 ще изисква инсталирането на допълнителен софтуер, за да го използва. Но тази опция не е възможна на всички компютри, а само на съответните специфични технически характеристики на системите. За компютри, работещи на процесор Intel, можете да използвате програма с набор от драйвери за Intel Wireless Display. Само на примера на този софтуер ще разгледаме алгоритъма на действията за активиране на Miracast в Windows 7. Но за да използвате този метод, хардуерът на компютърното устройство трябва да отговаря на следните изисквания:

 • Процесор Intel Core i3 / i5 / i7;
 • Видео графики, съвместими с процесора;
 • Wi-Fi адаптер Intel или Broadcom (BCM 43228, BCM 43228 или BCM 43252).

След това ще разгледаме подробно инсталацията и конфигурацията на горния софтуер.

Първо, трябва да инсталирате програмата Intel Wireless Display с набор от драйвери. За съжаление, сега разработчикът е спрял да го поддържа, тъй като в новите операционни системи (Windows 8 и по-високи) този софтуер не е необходим, защото технологията Mirakast вече е вградена в операционната система. Поради тази причина сега не можете да изтеглите Wireless Display на официалния сайт на Intel, но трябва да изтеглите от трети страни ресурси.

 1. След като изтеглите инсталационния файл за безжичен дисплей, стартирайте го. Инсталирането на програмата е доста просто и се извършва по стандартния алгоритъм за инсталиране на приложения в Windows 7. t

  Инсталиране на Intel Wireless Display на Windows 7

  урок: Добавяне или премахване на програми в Windows 7

  Ако хардуерните спецификации на вашия компютър не отговарят на изискванията на стандарта за безжичен дисплей, се появява прозорец с информация за несъвместимостта.

 2. Прозорец на съветника за инсталиране с информация за несъвместимостта на програмата Intel Wireless Display в Windows 7

 3. Ако компютърът ви отговаря на всички необходими изисквания след инсталирането на програмата, стартирайте го. Приложението автоматично сканира околното пространство за наличие на устройства с активирана технология Miracast. Затова първо трябва да се включи телевизора или друго оборудване, с което компютърът ще взаимодейства. Ако е намерен безжичен дисплей, безжичният дисплей ще предложи да се свърже с него. За да се свържете, кликнете върху бутона „Свързване“ .
 4. Превключете към безжичен дисплей с помощта на Intel Wireless Display в Windows 7

 5. След това на телевизионния екран или друго устройство с Miracast технология ще се появи цифров пинкод. Трябва да се въведе в отворения прозорец на програмата Wireless Display и да се натисне бутона “Continue” . Въвеждането на PIN кода ще се предлага само когато за първи път се свържете с този безжичен дисплей. В бъдеще не е необходимо да влизате.
 6. Въвеждане на PIN код в програмата Intel Wireless Display в Windows 7

 7. След това ще се осъществи връзката и всичко, което показва екрана на отдалеченото устройство, също ще бъде показано на монитора на вашия настолен компютър или лаптоп.

Както виждате, след инсталирането на специализиран софтуер е лесно да активирате и конфигурирате Miracast на компютър с Windows 7. На практика всички манипулации се извършват в полуавтоматичен режим. Но за съжаление, тази опция е възможна само ако компютърът има процесор Intel, както и задължителното съответствие на хардуера на компютъра с няколко други изисквания. Ако компютърът не отговаря на тях, тогава единствената възможност за използване на описаната технология е да се инсталира по-нова версия на операционната система на Windows, като се започне с G8.