По време на работа с смартфони на Lenovo, които до този момент са широко използвани, може да възникнат неочаквани хардуерни повреди, които ще доведат до неспособността на устройството да функционира нормално. Освен това, всеки смартфон изисква периодични актуализации на операционната система, актуализирай версията на фърмуера. Статията разглежда начините за повторно инсталиране на системния софтуер, подобряване и връщане на версията на Android, както и методи за възстановяване на нефункционални софтуерни устройства Lenovo A6000.

Модел A6000 от един от най-известните китайски производители на електроника Lenovo - като цяло, много балансирано устройство. Сърцето на устройството е доста мощен процесор Qualcomm 410, който, като се има предвид достатъчно количество RAM, позволява на устройството да работи под контрол, включително най-модерните версии на Android. При надстройване до нови модули, повторно инсталиране на операционната система и възстановяване на софтуерната част на устройството, е важно да изберете валидни инструменти за мигане на устройството и внимателно да изпълните процедурата за инсталиране на системния софтуер.

Всички действия, насочени към намеса в софтуера на всички устройства без изключение, носят известен риск от повреда на устройството. Потребителят спазва инструкциите по свое усмотрение и желание, а отговорността за резултата от действията се носи от самия него!

Подготвителен етап

Както при инсталирането на софтуера на всяко друго устройство с Android, преди операциите със секции с памет на Lenovo A6000, са необходими някои подготвителни процедури. Извършването на следното ще ви позволи бързо да извършите фърмуера и да получите желания резултат без проблеми.

Подготовка на Lenovo A6000 преди фърмуера

шофьор

Почти всички методи за инсталиране на системен софтуер в Lenovo A6000 включват използването на персонални компютри и специализирани помощни средства - брошури. За да осигурите взаимодействието на смартфона с компютър и софтуер, ще трябва да инсталирате подходящите драйвери.

Lenovo A6000 устройството се определя от компютър

Подробна инсталация на компонентите, необходими за фърмуера на устройства с Android? се разглежда в материала на връзката по-долу. В случай на трудности с този проблем, препоръчваме ви да прочетете:

Урокът: Инсталиране на драйвери за фърмуера на Android

Най-лесният начин да се оборудва операционната система с компоненти за сдвояване с въпросния A6000 е използването на пакет драйвери с автоматична инсталация за Lenovo устройството Android. Можете да изтеглите инсталатора тук:

Изтеглете фърмуера за Firmwares Lenovo A6000

 1. Извличаме файла AIO_LenovoUsbDriver_autorun_1.0.14_internal.exe от горния архивен архив

  Lenovo A6000 драйвер за автоматично инсталиране

  и го пуснете.

 2. Lenovo A6000 автоматично стартиране на драйверите

 3. Следвайте инструкциите на инсталатора,

  Прогрес на инсталацията на инсталатора на Lenovo A6000

  в процеса потвърждаваме инсталирането на неподписани драйвери.

 4. Lenovo A6000 инсталиране на неподписани драйвери за фърмуера

  Прочетете още: Деактивиране на потвърждаването на подписа на цифровия драйвер

 5. Когато инсталиращият завърши работата си, затваряме прозореца за завършване, като кликнете върху бутона "Завършване" и проверете правилността на инсталацията.
 6. Инсталацията на Lenovo A6000 драйвера е завършена

 7. За да се гарантира, че всички необходими компоненти са налице в системата, отворете прозореца "Device Manager" и свържете Lenovo A6000 към компютъра в следните режими.
  • Режим на USB за отстраняване на грешки . Включваме "Отстраняване на грешки чрез USB", като свържете смартфона и компютъра с кабел, издърпайте нивото за уведомяване надолу, а в списъка с типове USB връзки маркираме съответната опция.

   Lenovo A6000 Разрешаване на отстраняване на грешки чрез USB

   Свързваме смартфона с компютъра. В "Диспечер на устройства" след правилното инсталиране на драйверите трябва да се появи следното:

  • Lenovo A6000 в диспечера на устройствата с активиран USB дебъгване

  • Режим фърмуер. Изключете напълно смартфона, натиснете едновременно двата клавиша за сила на звука и без да ги пуснете, свържете устройството към USB кабела, свързан преди това с порта на компютъра.

   Lenovo A6000 връзка в режим фърмуер

   В "Диспечер на устройства" в секцията " COM и LPT портове " ще видите следния елемент: "Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM_XX)" .

  Lenovo A6000 в режим фърмуер - Qualcomm HS-USB QDLoader 9008

  За да излезете от режима на фърмуера, задръжте натиснат бутона "Активиране" за дълго време (около 10 секунди).

резервно копие

Когато мигането на Lenovo A6000 по някакъв начин, почти винаги информацията, съдържаща се във вътрешната памет на устройството, ще бъде изтрита. Преди да започнете процеса на повторно инсталиране на операционната система на устройството, трябва да се погрижите да запазите резервно копие на всички данни, които имат стойност за потребителя. Спасяваме и копираме всичко важно по всеки достъпен начин. Само чрез придобиване на увереност, че възстановяването на данни е възможно, ние пристъпваме към процедурата за пренаписване на секциите от паметта на смартфона!

Lenovo A6000 създаване на резервни копия преди фърмуера

Прочетете повече: Как да архивирате устройства с Android преди фърмуера

Промяна на регионалния код

Моделът A6000 е предназначен за разпространение в световен мащаб и може да влезе на територията на страната по различни начини, включително неофициални. По този начин притежателят на въпросния смартфон може да има устройство с регионален идентификатор. Преди да преминете към фърмуера на устройството и след завършването му, препоръчваме да смените идентификатора в съответния регион, където ще бъде използван телефонът.

Lenovo A6000 променя регионалния код

Пакетите, разгледани в примерите по-долу, са инсталирани на Lenovo A6000 с идентификатор "Русия" . Само в тази версия може да има сигурност, че пакетите със софтуера, изтеглени от връзките по-долу, ще бъдат инсталирани без грешки и грешки. За да проверите / промените идентификатора, направете следното.

Смартфонът ще бъде възстановен до фабричните настройки и всички данни, съдържащи се в паметта, ще бъдат унищожени!

 1. Отваряме диалектора в смартфона и въвеждаме кода: ####6020# , който ще доведе до отварянето на списъка с регионални кодове.
 2. Lenovo A6000 сменя комбинацията от регионални кодове, за да отвори менюто

 3. В списъка изберете "Русия" (или друг регион, ако желаете, но само ако процедурата се извършва след фърмуера). След като настроите маркера в съответното поле, потвърждаваме необходимостта от замяна на идентификатора, като кликнете върху "OK" в прозореца за заявки "Промяна на комуникационния оператор" .
 4. Lenovo A6000 избор на регионален код Русия, потвърждение, рестартиране

 5. След потвърждаването се стартира рестартиране, настройките и данните се изтриват, след което се променя кодът на региона. Устройството ще започне с нов идентификационен номер и ще изисква първоначалната настройка за Android.

Регионалният код на Lenovo A6000 се променя след рестартиране и нулиране

Инсталиране на фърмуер

За да инсталирате Android в Lenovo A1000, приложийте един от четирите метода. Когато избирате метода на фърмуера и съответните инструменти, трябва да следвате първоначалното състояние на устройството (той стартира и работи нормално или е "предпазлив"), както и целта на манипулацията, т.е. версията на системата, която трябва да бъде инсталирана в резултат на операцията. Преди да започнете действие, препоръчваме да прочетете подходящата инструкция от началото до края.

Lenovo A6000 четири начина за флаш смартфон

Метод 1: Фабрично възстановяване

Първият начин за обръщане на Lenovo A6000, който ще разгледаме, е да се използва фабричната версия на фабричната среда за възстановяване, за да се инсталират официалните версии.

Lenovo A6000 фърмуер за смартфони чрез фабрично възстановяване

Прочетете още: Как да флаш Android чрез възстановяване

Инструментът е много лесен за използване и в резултат на използването му можете да получите актуализирана версия на системния софтуер и същевременно, ако желаете, да запазите потребителските данни. Като пример, инсталираме оригиналната версия на софтуера S040, базиран на Android 4.4.4 в разглеждания смартфон. Можете да изтеглите пакета, като следвате връзката:

Изтеглете фърмуера S040 Lenovo A6000, базиран на Android 4.4.4, за инсталиране чрез фабрично възстановяване

 1. Поставяме пощенски пакет със софтуера на картата с памет, инсталирана в устройството.
 2. Lenovo A6000 фърмуер чрез възстановяване на копиране на пакет на карта с памет

 3. Стартиране в режим на възстановяване. За да направите това, изключете A6000 и едновременно натиснете бутоните "Увеличаване на силата на звука" и "Захранване" . След появата на логото на Lenovo и късите вибрации ключът за захранване се освобождава и бутонът за увеличаване на звука се задържа, докато се покаже екранът с елементите в диагностичното меню. Изберете елемента "възстановяване" в списъка с предложените опции,

  Изтеглете Lenovo A6000 от диагностичното меню, след което го възстановете

  което ще доведе до зареждането на фабричната среда за възстановяване.

 4. Lenovo A6000 за възстановяване на заводската среда

 5. Ако в процеса на работа има желание да се премахнат всички приложения от телефона и "боклук", натрупани по време на работата им, можете да почистите дяловете, като извикате функцията "изтриване на данни / фабрични настройки" .
 6. Изчистване на данни от Lenovo A6000 преди фърмуер чрез фабрично възстановяване

 7. Използвайте клавишите за управление на силата на звука, за да изберете опцията "apply update from sdcard" на главния екран на възстановяване, след това посочете пакета, който се очаква да бъде инсталиран в системата.
 8. Избор на пакет Lenovo A6000 с фърмуер чрез фабрично възстановяване, стартиране на инсталацията

 9. Предложената актуализация ще бъде инсталирана автоматично.
 10. Lenovo A6000 напредва инсталирането на фърмуера чрез фабрично възстановяване

 11. След приключване на операцията се стартира рестартиране, смартфонът започва вече с преинсталирана / актуализирана система.
 12. Lenovo A6000 се рестартира след инсталиране на фърмуера чрез фабрично възстановяване

 13. В случай че данните са били почистени преди инсталирането, ние изпълняваме първоначалната настройка на Android, след което използваме инсталираната система.

Lenovo A6000 S040 Инсталирана касета за фабрично възстановяване

Метод 2: Downloader Lenovo

Разработчиците на смартфони Lenovo са създали помощна програма за инсталиране на системен софтуер в собствената си марка. Флашърът е наречен Downloader Lenovo. С помощта на инструмента можете напълно да презаписвате дяловете на паметта на устройството, като по този начин актуализирате версията на официалната операционна система или се върнете на предишния освободен монтаж и инсталирате Android "чист".

Lenovo A6000 фърмуер чрез Lenovo Downloader

Можете да изтеглите програмата от връзката по-долу. Също така чрез справка се използва архива, използван в примера с версия на фърмуера S058, базирана на Android 5.0

Изтеглете Downloader Lenovo и фърмуера S058 на базата на Android 5 за смартфон A6000

 1. Разопаковайте получените архиви в отделна папка.
 2. Lenovo A6000 Firmware чрез Downloader разопакован фърмуер и полезност

 3. Стартираме флаш драйвера, като отворим файла QcomDLoader.exe

  Lenovo A6000 Firmware Downloader Стартирайте QcomDLoader

  от папката Downloader_Lenovo_V1.0.2_BG_1127 .

 4. Lenovo A6000 изтегляне на фърмуер изтегляне

 5. Натиснете левия бутон с изображението на голямата предавка "Load rom package" , намираща се в горната част на прозореца на Downloader. Този бутон отваря прозореца "Преглеждане на папки", в който искате да маркирате софтуерната директория - "SW_058" , след което кликнете върху "OK" .
 6. Lenovo A6000 Firmware Downloader, като изберете папката с фърмуер

 7. Кликнете върху "Стартиране на изтеглянето" - третия ляв бутон в горната част на прозореца, стилизиран като "Пусни" .
 8. Изтегляне на бутона за изтегляне на изтеглянето на Firmware downloader от Lenovo A6000

 9. Свържете Lenovo A6000 в режим "Qualcomm HS-USB QDLoader" към порта USB- PC. За да направите това, изключете устройството напълно, натиснете и задръжте едновременно бутоните "Volume +" и "Volume -" и след това свържете USB кабела към конектора на устройството.
 10. Lenovo A6000 в режим фърмуер - Qualcomm HS-USB QDLoader 9008

 11. Зареждането на файловете с изображения в паметта на устройството започва, което се потвърждава от лентата за напредъка на запълване "Progress" . Цялата процедура отнема 7-10 минути.

  Lenovo A6000 Firmware чрез Downloader напредва при записването на изображения в паметта

  Прекъсването на процеса на прехвърляне на данни е неприемливо!

 12. Когато фърмуерът е завършен, в полето "Progress" се показва състоянието "Finish" .
 13. Lenovo A6000 Firmware чрез Android Downloader 5 е завършен

 14. Изключете смартфона от компютъра и го включете, като натиснете и задържите бутона "Захранване", докато се появи бой. Първото изтегляне ще продължи достатъчно дълго, времето за инициализация на инсталираните компоненти може да отнеме до 15 минути.
 15. Повече. След първото изтегляне на Android след инсталиране на системата се препоръчва, но не е необходимо да пропускате първоначалната настройка, копирайте един от файловете за промяна на регионалния идентификатор, получен от връзката по-долу (името на пощенския пакет съответства на областта на използване на устройството).
 16. Lenovo A6000 Защита на фърмуера на фърмуера за промяна на регионалния код

  Изтеглете кръпка за промяна на регионалния код на смартфона Lenovo A6000

  Пластирът трябва да се залепи в средата за възстановяване, следвайки стъпките, подобни на стъпки 1-2.4 от инструкциите "Метод 1: Фабрично възстановяване" по-горе в статията.

 17. Фърмуерът е пълен, можете да продължите с конфигурирането

  Lenovo A6000 фърмуер S058, базиран на Android 5 инсталиран

  и използването на преинсталираната система.

Lenovo A6000 фърмуер S058 Android 5 базирани екранни снимки

Метод 3: QFIL

Методът на фърмуера на Lenovo A1000 с помощта на специализирания универсален инструмент Qualcomm Flash Image Loader (QFIL), предназначен за манипулиране на секциите с памет на устройства на Qualcomm, е най-кардиналният и ефективен. Често се използва за възстановяване на "извлечените" устройства, а също и ако други методи не работят, но могат да се използват за обичайната инсталация на фърмуера с почистване на паметта на устройството.

Lenovo A6000 базиран на Firmware на Qualcomm Snapdragon 410 чрез QFIL

 1. Помощната програма QFIL е част от софтуерния пакет QPST. Изтеглете архива от връзката:

  Изтеглете QPST за фърмуера Lenovo A6000

 2. Разопаковаме получените,

  Lenovo A6000 Firmware чрез QFST инсталация QPST

  след това инсталирайте приложенията, следвайки инструкциите на инсталатора QPST.2.7.422.msi .

 3. Lenovo A6000 Firmware чрез QPST стартиране на инсталацията

 4. Изтеглете и разопаковайте архива с фърмуера. В следващите стъпки инсталирането на официалната версия на системата Lenovo A6000 се счита за последно в момента на написване на версията на материала - S062, базирана на Android 5.
 5. Изтеглете фърмуера S062 Lenovo A6000 на базата на Android 5 за инсталиране от компютър

  Lenovo A6000 Firmware чрез QFIL разопакован фърмуер S062

 6. Отиваме с помощта на Explorer в директорията, където е инсталиран QPST. По подразбиране полезният файл се намира по пътя:
  C:Program Files (x86)QualcommQPSTbin
 7. Lenovo A6000 Firmware през QFIL Изпълнение на помощната програма

 8. Стартирайте помощната програма QFIL.exe . Препоръчително е да се отварят от името на администратора.
 9. Lenovo A6000 Firmware през QFIL Изпълнение на помощната програма от името на администратора

 10. Кликнете върху "Преглед" до полето "Програмното поле" и в прозореца на Explorer задайте пътя към файла prog_emmc_firehose_8916.mbn от директорията, съдържаща файловете на фърмуера. След като изберете компонента, кликнете върху "Open" .
 11. Lenovo A6000 Firmware чрез QFIL добавяне на пътя на програмиста

 12. По подобна стъпка по-горе, кликнете върху "Зареждане на XML ..." добавя следните файлове към програмата:
  • rawprogram0.xml
  • Lenovo A6000 фърмуер чрез QFIL добавяне rawprogram0.xml Зареждане на XML

  • patch0.xml

  Lenovo A6000 Firmware чрез QFIL добавяне на patch0.xml

 13. Изваждаме батерията от Lenovo A6000, натиснете и двата клавиша за сила на звука и, докато ги държите, свържете USB кабела към устройството.

  Lenovo A6000 връзка в режим фърмуер

  Съобщението "No Port Aviable" в горната част на прозореца QFIL, след като смартфонът бъде открит от системата, трябва да се промени на "Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM_XX)" .

 14. Lenovo A6000 фърмуер чрез QFIL смартфон бе дефиниран като "Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM_XX)"

 15. Натиснете "Изтегляне" , което ще стартира процедурата за презаписване на паметта на Lenovo A6000.
 16. Lenovo A6000 стартира фърмуера чрез бутон QFIL Изтегляне

 17. По време на прехвърлянето на данни полето "Статус" е запълнено със записи за случващото се.

  Lenovo A6000 Firmware чрез напредъка на QFIL

  Не можете да прекъсвате фърмуера!

 18. Фактът, че процедурите са завършени успешно, ще бъде отбелязан с надпис "Finish Download" в полето "Status" .
 19. Lenovo A6000 Firmware чрез QFIL е завършен

 20. Изключете устройството от компютъра, инсталирайте батерията и продължително натиснете бутона "Включване" . Първото стартиране след инсталирането на Android през QFIL ще трае много дълго време, скрийнсейвърът "Lenovo" може да "замрази" до 15 минути.
 21. Lenovo A6000 фърмуер S058, базиран на Android 5 дълъг пръв старт

 22. Независимо от първоначалното състояние на софтуера на Lenovo A6000, като следвате горните стъпки на инструкцията,

  Lenovo A6000 е най-новата официална настройка на фърмуера

  с най-новата версия на операционната система от офертата на производителя по време на писането.

Lenovo A6000 официалния фърмуер S062, базиран на Android 5.0 екранни снимки

Метод 4: Модифицирано възстановяване

Въпреки добрите технически характеристики на Lenovo A6000, производителят не бърза да пусне официални версии на фърмуера за смартфона, базиран на новите версии на Android. Но разработчиците на трета страна са създали за популярното устройство много персонализирани решения, базирани на версии на операционни системи до 7.1 Nougat.

Инсталиране на Android 6 и по-нови в смартфон Lenovo A6000

Инсталирането на неофициални решения ви позволява да получите не само най-новата версия на Android на своя смартфон, но и да оптимизирате работата му, както и да използвате възможностите си за използване на нови функции. На практика всички потребителски фърмуери са инсталирани еднакви.

За да получите положителни резултати при внедряването на предложените инструкции за инсталиране на променения системен софтуер на Lenovo A6000, всеки фърмуер на базата на Android 5 и по-нагоре трябва да бъде предварително инсталиран!

Инсталиране на модифицирано възстановяване

Като инструмент за инсталиране на неофициални версии на Android в Lenovo A6000 използва персонализирано възстановяване TeamWin Recovery (TWRP) , В това устройство е много лесно да инсталирате тази среда за възстановяване. Популярность модели привела к созданию специального скрипта для установки TWRP в аппарат.

Lenovo A6000 TWRP для установки кастомных прошивок

Загрузить архив с инструментом можно по ссылке:

Скачать прошивальщик TeamWin Recovery (TWRP) для всех версий Android Lenovo A6000

 1. Распаковываем полученный архив.
 2. Lenovo A6000 Прошивка TWRP установщик

 3. На телефоне в выключенном состоянии зажимаем клавиши «Питание» и «Громкость-» на 5-10 секунд, что приведет к запуску аппарата в режиме загрузчика.
 4. Lenovo A6000 экран устройства в режиме bootloader

 5. После загрузки в режим «Bootloader» подключаем смартфон к порту ЮСБ компьютера.
 6. Lenovo A6000 Прошивка ТВРП телефон в режиме Android Bootloader Interface

 7. Открываем файл Flasher Recovery.exe .
 8. Lenovo A6000 Прошивка TWRP Запуск Flasher Recovery

 9. Вводим с клавиатуры цифру «2» , затем нажимаем «Enter» .

  Lenovo A6000 Прошивка TWRP Recovery Flasher выбор рекавери для Андроид 5

  Программа выполняет манипуляции практически мгновенно, а Леново А6000 перезагрузится в модифицированное рекавери автоматически.

 10. Сдвигаем переключатель для разрешения внесения изменений в системный раздел. TWRP готово к работе!

Lenovo-A6000-TWRP-dlya-ustanovki-kastomnyih-proshivok-glavnyiy-e`kran

Установка кастома

Установим одно из самых стабильных и популярных среди владельцев модели, решивших перейти на кастом, системное программное обеспечение — ResurrectionRemix OS на базе Android 6.0.

Прошивка Resurrection Remix для Lenovo A6000

 1. Загружаем архив по ссылке ниже и копируем пакет любым доступным способом на карту памяти, установленную в смартфон.
 2. Скачать кастомную прошивку на базе Android 6.0 для Lenovo A6000

  Скачать кастомную прошивку на базе Android 6.0 для Lenovo A6000

 3. Запускаем девайс в режиме рекавери – зажимаем кнопку увеличения громкости и одновременно с ней «Включение» . Клавишу включения отпускаем сразу после короткой вибрации, а «Громкость+» удерживаем до появления меню кастомной среды восстановления .
 4. Lenovo A6000 запуск TWRP

 5. Дальнейшие действия практически стандартны для всех девайсов при установке кастомных прошивок через TWRP. Подробно о манипуляциях можно прочитать в статье на нашем сайте:

  Урокът: Как прошить Android-устройство через TWRP

 6. Делаем сброс до заводских установок и соответственно очистку разделов через меню «Wipe» .
 7. Lenovo A6000 TWRP cброс, очитска разделов перед установкой кастомных прошивок

 8. Через меню «Install»

  Lenovo A6000 меню Install в TWRP установка кастомных прошивок

  устанавливаем пакет с модифицированной ОС.

 9. Lenovo A6000 TWRP установка кастомных прошивок начало, прогресс

 10. Инициируем перезагрузку Lenovo A6000, нажав кнопку «REBOOT SYSTEM» , которая станет активной по завершении инсталляции.
 11. Lenovo A6000 TWRP установка кастомной прошивки завершена Reboot System

 12. Дожидаемся оптимизации приложений и запуска Android, производим первоначальную настройку.
 13. Lenovo A6000 первый запуск кастомной прошиви после установки в TWRP

 14. И наслаждаемся всеми замечательными возможностями, которые предоставляет модифицированная прошивка.

Lenovo A6000 TWRP Кастомная прошивка ResurrectionRemix OS скриншоты

Това е всичко. Надеемся, применение вышеизложенных инструкций даст положительные результаты и соответственно превратит Леново А6000 в отлично работающий смартфон, приносящий своему владельцу лишь положительные эмоции за счет безупречного выполнения своих функций!