Android-устройства, предлагани от известния производител Samsung, с право се смятат за един от най-надеждните джаджи. Периодът на производителност на устройствата, пуснати преди няколко години, им позволява да изпълняват успешно своите функции днес, просто трябва да поддържате софтуера на устройството актуализиран. По-долу ще разгледаме начини за проблясване на успешна и добре балансирана таблетка - Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000.

Хардуерните характеристики на модела на Samsung GT-N8000 позволяват на таблета да остане актуално решение за потребители, които не изискват производителност, а официалната софтуерна обвивка като цяло е доста добра, въпреки че е претоварена с допълнителни приложения. В допълнение към официалната версия на системата за въпросния продукт са налице модифицирани неофициални операционни системи.

Отговорността за резултата от изпълнението на инструкциите от този материал е единствено на потребителя, който манипулира устройството!

Подготовка на

Независимо от целите, за които се планира да се въведе фърмуерът на Samsung Samsung GT-N8000, е необходимо да се извършат някои подготвителни операции, преди да се извършат операции с паметта на устройството. Това ще избегне грешките при директната инсталация на Android и ще ви позволи да спестите време, прекарано в процедурата.

Samsung Galaxy Note 10.1 Подготовка за GT-N8000 за фърмуера на Android

шофьор

Най-кардиналните и ефективни методи за инсталиране на Android и възстановяване на въпросното устройство изискват използването на специализирани приложения. За възможността за сдвояване на таблета и компютъра се нуждаете от драйвери, чийто инсталатор може да бъде изтеглен на уеб сайта на Samsung Developers:

Изтеглете драйвера за фърмуера Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000 от официалния сайт

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Driver пакет на сайта на Samsung Developers

 1. След изтеглянето разопаковайте пакета с инсталатора в отделна папка.
 2. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 неопакован архив с програма за автоматично инсталиране на драйвери

 3. Пуснете файла SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones.exe и следвайте инструкциите на инсталатора.
 4. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 автоматично инсталиране на всички необходими драйвери

 5. Когато инсталиращият завърши работата си, затворете крайния прозорец на приложението и проверете дали GT-N8000 е правилно инсталиран на компютъра.

  Samsung Galaxy Note 10.1 Настройката на N8000 драйвера за фърмуера е завършена

  За да проверите правилната инсталация на драйверите, свържете текущата таблетка към USB порта и отворете "Device Manager" . В прозореца "Мениджър" следва да се показва следното:

Samsung Galaxy Note 10.1 Проверка на проверката за проверка на драйвера на N8000

Получаване на права на корен

По принцип, за да инсталирате операционната система в Samsung Galaxy Note 10.1, не е нужно да получите правата на Superuser на устройството, но правата за root ви позволяват да създадете пълен архив и да използвате много лесен начин за инсталиране на системата в таблета, както и фина настройка на вече инсталираната система. Получаването на правата върху въпросното устройство е много лесно. За да направите това, използвайте инструмента Кинг Корен ,

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 придобива root rights чрез Kingo Root

За работата с приложението се казва в материала на нашия уебсайт, достъпен под линка:

Урокът: Как да използвате Kingo Root

Samsung Galaxy Note 10.1 Права на маршрута N8000 чрез Kingo Root

резервно копие

Всички процедури, които включват намеса в системните дялове на устройства на Android, носят риск от загуба на информация, съдържаща се в устройството, включително потребителски данни. Освен това, в някои случаи, когато инсталирате операционната система в устройството, форматирането на дялове на паметта е просто необходимо за правилната инсталация и работа с Android в бъдеще. Следователно, преди да инсталирате системния софтуер, не забравяйте да запазите важна информация, т.е. да създадете резервно копие на всичко, което може да е необходимо за по-нататъшната работа на устройството.

Прочетете повече: Как да архивирате устройства с Android преди фърмуера

Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000 Гръб преди фърмуера

В допълнение към други методи за създаване на резервно копие, препоръчително е да се обмисли използването на приложения, създадени от Samsung, включително и за да се застрахова отново потребителят от загуба на важна информация. Става въпрос за програмата за сдвояване на производителя на устройства с Android с PC-Smart Switch. Можете да изтеглите решението от официалния сайт на производителя:

Изтеглете Samsung Smart Switch от официалния сайт

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 изтеглите Smart Switch от официалния сайт

 1. След като изтеглите инсталатора, го стартирайте и инсталирайте приложението, следвайки простите инструкции на инструмента.
 2. Samsung Galaxy Note 10.1 Инсталиране на Smart Switch N8000

 3. Отворете Samsung Smart Switch,

  Samsung Galaxy Note 10.1 стартира N8000 Smart Switch

  и след това свържете GT-N8000 към USB порта на компютъра.

 4. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 таблетка връзка с Smart Switch

 5. След като определите модела на устройството в програмата, щракнете върху областта "Backup" .
 6. Samsung Galaxy Забележка 10.1 N8000 Smart Button Backup

 7. В заявката за прозорец, която се появява, определете необходимостта от създаване на копие на данните с картата с памет, инсталирана в таблета. Потвърждаването на копирането на информацията от картата натиска бутон "Backup" , ако не е необходимо, кликнете върху "Skip" .
 8. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Smart Switch заявка за създаване на резервно копие на SD картата

 9. Ще започне автоматичен процес на архивиране на данни от таблета на компютъра, придружен от попълване на индикатора за прогрес на процедурата за копиране.
 10. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Smart Преминаване на бекъпния прогрес

 11. Когато архивирането приключи, ще се появи прозорец, потвърждаващ успеха на операцията с изброените типове данни, чиято сигурност не можете да се притеснявате.

Samsung Galaxy Забележка 10.1 N8000 Smart Switch бе завършена


Повече. Ако искате да прецизирате процеса на архивиране на информацията, включително пътя на диска на компютъра, където ще се съхраняват архивните файлове, както и запаметените типове данни, използвайте прозореца "Настройки" , кликнете върху бутона "Още" в Samsung Smart Switch и изберете съответния елемент от падащото меню меню.

Samsung Galaxy Note 10.1 Smart Switch N8000 настройва процеса на архивиране

EFS архивиране на дяловете

Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000 е снабден с модул за SIM-картата, който позволява на потребителите на модела да използват мобилния интернет и дори да осъществяват повиквания. Разделението на паметта на устройството, което съдържа параметри, осигуряващи комуникация, включително IMEI, се нарича "EFS" . Тази област на паметта по време на експерименти с фърмуер може да бъде изтрита или повредена, което ще направи невъзможно използването на мобилна комуникация, така че е много желателно да се създаде сметище от тази секция. За да направите това е много проста с помощта на специално приложение, налично в Google Play Магазин - EFS ☆ IMEI ☆ архивиране.

Изтеглете EFS ☆ IMEI ☆ резервно копие в Google Play Магазин

Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000 EFS ☆ IMEI ☆ в Google Play Магазин

За да стартирате програмата на устройството трябва да бъдат предоставени привилегии на суперпотребител!

Samsung Galaxy Забележка 10.1 GT-N8000 EFS ☆ IMEI ☆ изисква права на корен

 1. Инсталирайте и стартирайте EFS ☆ IMEI ☆ Backup. Когато получите заявка, предоставете на root правата на приложението.
 2. Samsung Galaxy Забележка 10.1 GT-N8000 EFS ☆ IMEI ☆ предоставяне права на корен

 3. Изберете местоположението за запазване на бъдещата сметища в секцията "EFS", като използвате специален ключ.

  Samsung Galaxy Забележка 10.1 GT-N8000 EFS ☆ IMEI ☆ IMEI архивиране съхранение избор

  Препоръчва се да запазите резервно копие на картата с памет, т.е. да настроите превключвателя на "External SDCard" .

 4. Кликнете върху "Запазване на резервното копие на EFS (IMEI)" и изчакайте процедурата да приключи. Разделът се копира много бързо!
 5. Samsung Galaxy Забележка 10.1 GT-N8000 EFS ☆ IMEI ☆ Създаване на резервно копие на IMEI

 6. Архивите се запазват в паметта, избрана в стъпка 2 по-горе, в директорията "EFS Backups" . За надеждно хранилище можете да копирате папката на диск на компютъра или съхранение в облак.

Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000 EFS ☆ IMEI ☆ Резервна папка с IMEI архиви

Изтеглете фърмуера

Samsung не дава на своите потребители възможността да изтеглят фърмуера от официален ресурс, като например политиката на производителя. В същото време можете да получите официална версия на системния софтуер за устройства Samsung на специализирания сайт Samsung Updates, създателите на които внимателно запазват пакетите от операционната система и им дават достъп до всички потребители.

Изтеглете официалния фърмуер за Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000

Samsung Galaxy Забележка 10.1 N8000 от. фърмуер за актуализации на Samsung

Когато избирате официалния фърмуер на Samsung, трябва да обмислите свързването на софтуера с региона, за който е предназначен. Кодът на региона се нарича CSC (Код на продажбите на клиенти). Пакетите, маркирани с "SER", са предназначени за Русия.

Samsung Galaxy Note 10.1 Регионални кодове на фърмуера на N8000

Връзките за изтегляне на всички пакети, използвани в примерите от този материал, могат да бъдат намерени в описанието на начините за инсталиране на операционната система по-долу в статията.

вмъкване

Преинсталацията и / или актуализирането на версията на Android може да се изисква по различни причини и да се изпълнява по различни начини. При всяко състояние на устройството, избор на фърмуера и начина на инсталиране, трябва да се ръководите от крайната цел, т.е. желаната версия на Android, под контрола на която устройството ще работи след извършване на манипулации.

Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000 на фърмуера на Android по различни начини

Метод 1: Официални услуги

Единственият начин да получите официално възможност да манипулирате системния софтуер GT-N8000 е да използвате софтуера, освободен от Samsung, за да управлявате функциите на марката на устройства с Android. Има две такива решения: добре познатият Kies и сравнително ново решение - Smart Switch. Няма фундаментални различия във функциите на приложенията при сдвояване с устройства, но програмите поддържат различни версии на Android. Ако таблетът поддържа Android версия 4.4, използвайте Kies, ако KitKat - използвайте Smart Switch.

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Kies на официалния сайт ..

Kies

 1. Изтеглете, инсталирайте и стартирайте Samsung Kies.
 2. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Kies стартира

 3. Свържете устройството към компютъра си
 4. Samsung Galaxy Note 10.1 връзка N8000 Kies таблет

  Прочетете още: Защо Samsung Kies не може да види телефона?

 5. След като определи таблета, програмата автоматично ще провери за актуализации на инсталирания Android и ако има по-актуална версия на системата, Kies ще издаде подходящо известие. В прозореца за заявка кликнете върху бутона "Напред" .
 6. Samsung Galaxy Note 10.1 Налични са актуализации на фърмуера на N8000 Kies

 7. В следващия прозорец, след като прочетете изискванията и се уверите, че са в съответствие със ситуацията, кликнете върху Актуализиране .
 8. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Kies стартира надстройването на Android

 9. Допълнителният процес е напълно автоматизиран и не изисква намеса на потребителя. Актуализацията включва няколко стъпки:
  • Подготвителни операции;
  • Samsung Galaxy Note 10.1 Подготовка N8000 Kies за изтегляне на новия фърмуер.

  • Изтеглете файлове с новата версия на операционната система;
  • Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Kies свали файловете на фърмуера

  • Изключване на таблета и стартиране на режима на прехвърляне на компонентите в неговата памет, който се придружава от попълване на индикаторите за прогрес в прозореца Kies

   Samsung Galaxy Note 10.1 Напредък на фърмуера на N8000 Kies

   и на екрана на таблетката.

  Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Kies актуализира фърмуера на екрана на таблета

 10. Изчакайте съобщението на Кейс за завършване на манипулацията,

  Samsung Galaxy Note 10.1 Обновяване на фърмуера N8000 Kies е завършено

  след което таблетът ще се рестартира автоматично в актуализирания Android.

 11. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 десктоп след обновяване чрез Kies

 12. Свържете отново USB кабела и се уверете, че актуализацията е успешна.

  Samsung Galaxy Note 10.1 система N8000 след обновяване чрез Kies

  Kies каза, че трябва да изтеглите и инсталирате ново решение за управление на таблета с PC-SmartSwitch.

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Kies изтеглите Smart Switch след ъпгрейд на фърмуера

Smart Switch

 1. Изтеглете Samsung Smart Switch от официалния сайт на производителя.
 2. Изтеглете Samsung Smart Switch от официалния сайт

  Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000 Smart Switch на официалния сайт

 3. Пуснете инструмента.
 4. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Стартира Smart Switch за надстройка на фърмуера

 5. Свържете устройството и компютъра към USB кабела.
 6. Samsung Galaxy Note 10.1 Интелигентен превключвател N8000 свързва устройството за ъпгрейд

 7. След като моделът е определен в приложението и ако има актуализация на системния софтуер на сървърите на Samsung, Smart Switch ще ви уведоми за това. Кликнете върху бутона Update .
 8. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Smart Switch има актуализация на фърмуера

 9. Потвърдете, че сте готови да започнете процеса с бутона "Продължи" в появяващия се прозорец на заявката.
 10. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Smart Switch стартира ъпгрейд на фърмуера

 11. Прочетете изискванията, които трябва да съответстват на ситуацията, преди да започне процесът на надстройване и щракнете върху бутона "Всички потвърдени", ако се изпълнят системните инструкции.
 12. Samsung Galaxy Note 10.1 Условия за актуализация на Smart Switch N8000

 13. Допълнителните операции се изпълняват автоматично от програмата и включват представените стъпки:
  • С изтегляне на компоненти;
  • Samsung Galaxy Забележка 10.1 N8000 Smart Switch изтеглите актуализираните компоненти

  • Определяне на околната среда;
  • Samsung Galaxy Note 10.1 Smart Switch N8000 за настройка на обновяемата среда

  • Качете необходимите файлове в устройството;
  • Samsung Galaxy Note 10.1 Smart Switch Изтеглете актуализираните файлове в устройството си.

  • Изключете таблета и го стартирайте в режима за презапис, който се съпровожда от попълването на индикаторите за прогрес в прозореца на Smart Switch

   Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Smart Switch актуализиране на актуализацията на фърмуера

   и на екрана на Галакси бележка 10.1.

  Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Smart Превключвайте актуализирания фърмуер на екрана на таблета

 14. След приключване на манипулациите Smart Switch ще покаже прозорец за потвърждение,

  Samsung Galaxy Note 10.1 Настройка на актуализацията на фърмуера Smart Smart N8000 е завършена

  а таблетът автоматично ще се зарежда в Android.

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Android след актуализация чрез Smart Switch


Повече. инициализация

В допълнение към актуализирането на официалната версия на операционната система Samsung GT-N8000 с помощта на SmartSwitch можете напълно да преинсталирате таблета с Android, да премахнете всички данни от него и да върнете устройството в състояние "излизане от кутията" в софтуера, но с най-новата официална версия на софтуера ,

Samsung Galaxy Note 10.1 Пълно преинсталиране на фърмуер N8000 чрез Smart Switch

 1. Стартирайте Samsung Smart Switcher и свържете устройството към компютъра.
 2. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Smart Switch започва да преинсталира фърмуера

 3. След като моделът е определен в програмата, кликнете върху бутона "Още" и в отвореното меню изберете елемента "Възстановяване след катастрофа и инициализация на софтуера" .
 4. Samsung Galaxy Забележка 10.1 N8000 Smart Switch Меню Повече - Възстановяване и Инициализиране при бедствия

 5. В прозореца, който се отваря, преминете към раздела "Инициализация на устройството" и кликнете върху бутона "Потвърждаване" .
 6. Samsung Galaxy Note 10.1 Настройки на Smart Switch N8000 - Инициализация

 7. В прозореца за заявка за унищожаване на цялата информация, която се съдържа в устройството, кликнете върху "Потвърждаване" .

  Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Smart Switch версия на системата за инициализация

  Ще има още едно искане, което също изисква потвърждение от потребителя, щракнете върху "Всички потвърдени" , но само ако преди това е създадено резервно копие на важните данни, съдържащи се в таблета PC!

 8. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Smart Switch потвърждава началото на инициализацията

 9. Допълнителните операции се извършват автоматично и включват същите стъпки, както при нормалното надстройване, описано по-горе.
 10. Samsung Galaxy Note 10.1 Процес на инициализация на Smart Switch N8000 (преинсталиране на фърмуера)

 11. Тъй като по време на преинсталирането на Android, всички настройки ще бъдат унищожени, след стартиране на инициализираното устройство, проверете основните параметри на системата.

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 настройка на Android след инициализация чрез Smart Switch

Метод 2: Mobile Odin

Посоченият по-горе официален начин за актуализиране на софтуера Samsung GT-N8000 не дава на потребителя достатъчно възможности за промяна на версията на системата. Например, възстановяването на по-ранен фърмуер с помощта на официалните софтуерни инструменти, предлагани от разработчика, е невъзможно, както и значителна промяна в системния софтуер или пренаписването на отделни секции от устройството с памет. Такива манипулации се извършват с помощта на други специализирани инструменти, най-простият от които по отношение на приложението е приложението Android Mobile Odin.

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin за мигване на таблета без компютър

За сериозни операции с паметта на Galaxy Note 10.1, ако се използва Mobile Odin, дори не е необходим компютър, но на устройството трябва да бъдат получени права на root. Предлаганият инструмент е налице на пазара за игри.

Инсталирайте Mobile Odin от Google Play Магазин

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin на пазара за игри

Като пример, ще върнем версията на официалната версия на системата, която се разглежда от Tablet PC от 4.4 до Android 4.1.2. Изтеглете архива от операционната система чрез връзката:

Изтеглете фърмуера за Android 4.1.2 за Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000

Изтеглете фърмуера за Android 4.1.2 за Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000

 1. Разархивирайте получения по-горе пакет и копирайте файла N8000XXCMJ2_N8000OXECMK1_N800XXCLL1_HOME.tar.md5 на картата с памет на устройството.
 2. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin Firmware копират на картата с памет

 3. Инсталирайте и стартирайте Mobile Odin, предоставете на root правата на приложението.
 4. Samsung Galaxy Note 10.1 Стартиране на N8000 Mobile Odin, предоставяне на права на root

 5. Изтеглете добавките за инструменти, които ще ви позволят да инсталирате фърмуера. Съответният прозорец на заявката ще се покаже при първото стартиране на приложението, щракнете върху бутона "Изтегляне"

  Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin Изтеглете допълнителни компоненти за фърмуера +

  и изчакайте модулите да бъдат инсталирани.

 6. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin инсталиране на допълнителни модули

 7. Изберете опцията "Отваряне на файла ..." в списъка с опции на главния екран на Mobile Odin, малко превъртане в списъка.
 8. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin Отворете файл с фърмуер

 9. Посочете елемента "Външна SD-карта" в полето за избор на хранилище с файла, който ще се инсталира.
 10. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Мобилен Один избор на устройство с фърмуер

 11. Нажмите наименование файла N8000XXCMJ2_N8000OXECMK1_N800XXCLL1_HOME.tar.md5 , ранее скопированного на карту памяти.
 12. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin выбор файла с прошивкой

 13. В обязательно порядке установите отметки в чекбоксах «Wipe data and cache» и «Wipe Dalvik cache» . Это удалит всю пользовательскую информацию из памяти планшета, но необходимо для бессбойного отката версии.
 14. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin Очистка Data, Cache, Dalvik

 15. Нажмите «Flash firmware» и подтвердитe запрос о готовности к началу процесса переустановки системы.
 16. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin начало прошивки Flash firmware

 17. Дальнейшие манипуляции Mobile Odin осуществит автоматически:
  • Перезагрузку девайса в режим установки системного ПО;
  • Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin Перезагрузка в режим прошивки

  • Непосредственно перенос файлов в разделы памяти Galaxy Note 10.1
  • Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin прогресс прошивки

  • Инициализацию переустановленных компонентов и загрузку Android.

  Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin инициализация компонентов после прошивки

 18. Проведите первоначальную настройку системы и восстановите данные при необходимости.
 19. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin Первоначальная настройка Андроид 4.1

 20. После завершения манипуляций, планшетный ПК готов к эксплуатации под управлением Андроид выбранной версии.

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Mobile Odin прошивка Андроид 4.1 установлена

Способ 3: Odin

Самый действенный и универсальный в отношении прошивки Android-девайсов Самсунг инструмент – это программа Odin для ПК. С ее помощью можно установить в рассматриваемый планшет любые версии официальных прошивок. Также этот замечательный прошивальщик может стать действенным средством для восстановления неработоспособных программно GT-N8000.

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 полная прошивка через Odin

Загрузить архив с Odin для прошивки Galaxy Note 10.1 можно по ссылке:

Скачать Odin для прошивки Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000

Тем пользователям, которым придется применять программу впервые, рекомендуется ознакомиться с материалом, в котором изложены все основные моменты использования средства:

Урокът: Прошивка Android-устройств Samsung через программу Odin

Сервисная прошивка

Наиболее кардинальным методом переустановки прошивки Samsung GT-N8000 является использование для перезаписи разделов многофайловой (сервисной) прошивки с PIT-файлом (переразметкой памяти). Скачать архив с таким решением можно по ссылке:

Загрузить многофайловую прошивку Android 4.4 для Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000

 1. Удалите программы Kies и Smart Switch, если они инсталлированы в системе.
 2. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 удаление Kies перед использованием Odin

 3. Распакуйте архив с Odin,

  Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin распакованный архив с программой

  а также пакет с многофайловой прошивкой.

  Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin распакованная сервисная прошивка

  Путь к каталогам с Один и файлами, предназначенными для записи в разделы памяти девайса, не должен содержать кириллических символов!

 4. Запустите Один и добавьте в программу компоненты, с помощью нажатий на кнопки

  Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin запущен

  и указывая файлы в Проводнике в соответствии с таблицей:

 5. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin файлы многофайловой прошивки и кнопки для их добавления

 6. C помощью кнопки «PIT» укажите путь к файлу P4NOTERF_EUR_OPEN_8G.pit
 7. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin PIT-файл

 8. Переведите девайс в режим загрузки ПО. За да направите това:
  • Удерживайте на выключенном аппарате комбинацию «Громкость-» и «Включение»

   Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 переключение в режим прошивки через Один

   до появления на экране предупреждения о потенциальных рисках использования режима:

  • Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin предупреждение перед запуском режима прошивки

  • Нажмите «Громкость+» , что подтвердит намерение использовать режим. На экране планшета отобразится следующее:
 9. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin режим загрузки прошивки

 10. Подключите USB-кабель, предварительно соединенный с портом ПК, к разъему Galaxy Note 10.1. Устройство должно определиться в программе в виде закрашенного голубым цветом поля «ID: COM» и отображающегося номера порта.
 11. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin планшет определился

 12. Убедитесь, что все вышеперечисленные пункты точно выполнены и нажмите кнопку «Start» . Операции по переразметке и переносу файлов в соответствующие разделы памяти Самсунг GT-N8000 программа Odin проведет автоматически.

  Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin начало и прогресс установки сервисной прошивки

  Главное — не прерывать процедуру, все осуществляется довольно быстро.

 13. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin прогресс прошивки на экране

 14. По завершении перезаписи системных разделов в поле статуса появится надпись «PASS» , а в поле лога – «All threads completed» . Перезапуск девайса произойдет автоматически.
 15. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin установка многофайловой прошивки завершена

 16. Отключите от устройства кабель USB и закройте Odin. Первоначальная загрузка после проведения полной перезаписи системных разделов GT-N8000 длится довольно долго.После прошивки понадобится проведение первоначальной настройки системы.

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Первый запуск Андроид после прошивки через Odin

Однофайловая прошивка

Менее эффективной при восстановлении «окирпиченных» устройств, но более безопасной при использовании для обычной переустановки Андроид в Samsung GT-N8000 является однофайловая прошивка, устанавливаемая через Odin. Загрузка пакета с такой ОС на базе Андроид 4.1 для рассматриваемого девайса доступна по ссылке:

Скачать однофайловую прошивку Android 4.1 для для Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin однофайловая прошивка

 1. Никаких принципиальных отличий в процессе установки однофайловых и многофайловых вариантов системного ПО через Один нет. Выполните шаги 1-2 способа инсталляции сервисной прошивки, описанного выше.
 2. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 однофайловая прошивка Odin запущен

 3. Нажмите «AP» и добавьте в программу единственный файл — N8000XXCMJ2_N8000OXECMK1_N800XXCLL1_HOME.tar.md5
 4. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin однофайловая прошивка добавить файл кнопка АР

 5. Подключите девайс, переведенный в режиме «Download» к ПК, то есть, выполните шаги 5-6 инструкции по инсталляции сервисной прошивки.
 6. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin режим загрузки прошивки

 7. Убедитесь, что в чекбоксе «Re-Partition» не установлена отметка! Отмеченными должны быть только два пункта области «Option»«Auto Reboot» и «F.Reset Time» .
 8. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin однофайловая прошивка отметки в чекбоксах поля Option

 9. Нажмите «Start» для начала установки.
 10. Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin однофайловая прошивка прогресс

 11. Происходящее в дальнейшем точно соответствует пунктам 8-10 инструкции по установке многофайловой прошивки.

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 Odin однофайловая прошивка установлена

Способ 4: Кастомные ОС

Производитель Самсунг не слишком радует пользователей своих Андроид-устройств выпуском обновленных версий системного программного обеспечения. Последняя официальная ОС для рассматриваемой модели базируется на уже устаревшем Android 4.4 KitKat, что не позволяет назвать программную часть Самсунг GT-N8000 современной.

Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000 последняя официальная прошивка Android 4.4

Повысить версию Андроид, а также получить массу новых возможностей на расс