Проблемът при възпроизвеждането на видео се случва на много потребители, независимо от браузъра. И няма единно решение на този проблем, защото има различни причини за възникването му. Нека да разгледаме основните и да разгледаме възможностите за тяхното коригиране.

Начини за разрешаване на проблема с качването на видеоклипове в браузъра Yandex

Нека анализираме възможностите за елиминиране на най-често срещаните проблеми, поради което видеоклипът може да бъде забавен Yandex Browser , Всеки потребител може да се отърве от тези проблеми, просто следвайте инструкциите. Ако нищо не се е случило, след като сте опитвали един метод - отидете на следващия, най-вероятно поне едно решение ще ви помогне да се освободите от спирачките.

Метод 1: Актуализиране на браузъра

Вероятно използвате стара версия на интернет браузъра и в текущата версия разработчиците вече са решили проблема, с който се сблъсквате. Затова трябва да инсталирате тази най-новата версия. Най-често актуализирането на известията се извършва сами, но е възможно те да са деактивирани във вашата версия. За да инсталирате сами текущата версия на уеб браузъра, направете следното:

 1. Стартирайте Yandex.Browser и кликнете върху иконата под формата на три хоризонтални ленти, които са отдясно върху горния панел. Посочете "Разширени" и изберете "Информация за браузъра" .
 2. За браузъра Яндекс.Буузер

 3. В отворения прозорец ще получите известие, че използвате текущата версия. Ако е остаряла, те ще ви предложат да актуализирате. Просто следвайте инструкциите, които виждате в браузъра, за да надстроите до новата версия.
 4. Актуализиране на Yandex.Browser

 5. Рестартирайте уеб браузъра, ако не се рестартира и сега проверете работата на видеото.

Метод 2: Освободете физическата памет на компютъра

Ако компютърът ви не е достатъчно мощен и сте пуснали прекалено много програми или раздели в браузъра, това може да е причината за спирачките при гледане на видео, защото RAM е прекалено зает и компютърът не може бързо да изпълнява всички процеси. За да проверите и ако е необходимо, поправете това, трябва:

 1. В лентата на задачите кликнете с десния бутон и изберете "Стартиране на мениджъра на задачите".
 2. Можете също да го извикате чрез натискане на клавишите Ctrl + Shift + Esc

  Windows 7 Task Manager

 3. Отидете в раздела "Процеси" и обръщайте внимание на използването на процесора и физическата памет.
 4. Процеси в Windows 7 Task Manager

 5. Ако процентът е твърде голям - затворете ненужните програми или престанете да работите с ненужни процеси, като кликнете с десния бутон върху обекта и изберете "Прекратяване на процеса".
 6. Завършете процеса на Windows 7

 7. Ако видите, че малко програми работят, но все пак физическата памет и процесора са твърде заети - почиствайте компютъра на боклука с CCleaner и проверете дали вирусите използват удобен антивирусен или онлайн.

Прочетете още:
Сканиране за вируси без антивирус
Как да почистите вашия компютър с боклук с CCleaner

Ако причината не е така, продължи.

Метод 3: Изчистете кеша в Yandex.Browser

Също така проблемът може да бъде причинен от запушването на кеш паметта на браузъра. Така че трябва да го почистите. В Yandex Browser можете да направите това, както следва:

 1. Кликнете върху иконата под формата на три вертикални ленти в горния панел отдясно и отворете менюто " История ", след което кликнете върху "История" в отворения списък.
 2. История на Yandex.Browser

 3. Кликнете върху Изчистване на историята .
 4. Донесете историята на Yandex.Browser

 5. Моля, обърнете внимание, че до "Файлове, съхранени в кеша" има отметка и кликнете върху "Изчистване на историята" .

Изчистете кеша Yandex.Browser

Прочетете още: Изчистване на кеша в браузъра ви

Метод 4: Намаляване на качеството на видеото

Изглежда очевиден начин, че не е нужно да рисувате, но някои потребители все още не знаят, че можете да намалите качеството на видеото, ако имате слаб интернет. Да видим как това се прави чрез пример Споделяне на видеоклипове в YouTube :

Отворете желания филм, кликнете върху зъбното колело и изберете желаното качество на филма.

Качествен видеоклип на YouTube Yandex.Browser

Ако проблемът на други сайтове не се съблюдава, но в YouTube се показва, може да имате проблем само с тази услуга. Трябва да изучите следните материали.

Прочетете повече: Решаване на проблема с дългите изтегляния в YouTube

Това са основните начини за решаване на проблема с видео спирачки в Yandex.Browser. Също така си струва да обръщате внимание на факта, че ако изтеглите файл, скоростта на интернет може да не е достатъчна, за да се възпроизведе видеоклипа. Изчакайте изтеглянето на файла или го спрете, докато гледате видеоклипа.