В някои случаи потребителите трябва да пишат на USB флаш устройство всеки файл в ISO формат. По принцип това е форматът на дисковото изображение, който се записва на обикновени DVD дискове. Но в някои случаи трябва да записвате данни в този формат на USB устройство. И тогава трябва да използваме някои необичайни методи, за които ще говорим по-късно.

Как да запишете изображение на USB флаш устройство

Обикновено изображенията ISO съхраняват изображения на операционната система. Флаш устройството, на което се съхранява това изображение, се нарича стартиращо устройство. С него и след това инсталира операционната система. Има специални програми, които ви позволяват да създадете стартиращо устройство. Повече подробности за това можете да прочетете в нашия урок.

Урокът: Как да създадете bootable USB флаш устройство в Windows

Но в този случай се занимаваме с друга ситуация, при която форматът ISO не съдържа операционната система, а друга информация. След това трябва да използвате същите програми, както в урока по-горе, но с някои корекции, или като цяло други помощни програми. Нека анализираме три начина за изпълнение на задачата.

Метод 1: UltraISO

Тази програма най-често се използва за работа с ISO. И за да напишете изображение на подвижна среда за съхранение, следвайте тези прости инструкции:

 1. Пусни го. UltraISO (ако нямате такъв инструмент, изтеглете го и го инсталирайте). След това изберете менюто "Файл" от горната част и кликнете върху "Отваряне" в падащото меню.
 2. отваряне на файл в UltraISO

 3. Ще се отвори диалогов прозорец за избор на стандартни файлове. Посочете къде се намира изображението и кликнете върху него. След това ISO се появява в левия прозорец на програмата.
 4. Горните действия доведоха до факта, че необходимата информация е въведена в UltraISO. Сега, всъщност, тя трябва да бъде прехвърлена на USB флаш устройство. За да направите това, изберете менюто "Самозареждане" в горната част на прозореца на програмата. В падащия списък кликнете върху "Изгори изображение на твърдия диск ..." .
 5. избор на запис на диск в UltISO

 6. Сега изберете къде ще бъде записана избраната информация. В обичайния случай, ние избираме устройството и записваме изображението на DVD-ROM. Но ние трябва да го поставите на флаш устройство, така че на полето в близост до надписа "Disk Drive" изберете вашето флаш устройство. Ако желаете, можете да поставите отметка близо до елемента "Проверка" . В полето близо до надписа "Метод за запис" изберете "USB HDD" . Въпреки че можете да изберете друга опция, ако желаете, това не е въпрос на принцип. И ако разбирате методите за записване, казват те, карти в ръка. След това кликнете върху бутона "Запис" .
 7. прозорец за запис в ULTRISO

 8. Извежда се предупреждение, че всички данни от избрания носител ще бъдат изтрити. За съжаление, нямаме друг вариант, така че кликнете върху "Да", за да продължите.
 9. предупреждение при писане на Ultrasoft

 10. Процесът на запис започва. Изчакайте да приключи.

Както можете да видите, цялата разлика между процеса на прехвърляне на ISO изображение на диск и на USB флаш устройство, използвайки UltraISO е, че са посочени различни носители.

Прочетете още: Как да възстановите изтритите файлове от USB флаш устройство

Метод 2: ISO до USB

ISO към USB е уникална специализирана програма, която изпълнява една задача. Състои се от записване на изображения на подвижни носители за съхранение. Същевременно обхватът на тази задача е доста широк. Така че потребителят може да определи ново име на устройството и да го форматира в друга файлова система.

Изтеглете софтуер ISO към USB

За да използвате USB към USB, направете следното:

 1. Кликнете върху бутона "Преглед", за да изберете изходния файл. Ще се отвори стандартен прозорец, в който ще трябва да посочите къде се намира изображението.
 2. В блока "USB Диск" в подраздел "Диск" изберете флаш устройството. Можете да го научите с назначеното му писмо. Ако вашият носител не се появи в програмата, щракнете върху бутона "Обнови" и опитайте отново. И ако това не помогне, рестартирайте програмата.
 3. По желание можете да промените файловата система в полето "Файлова система" . След това устройството ще бъде форматирано. Също така, ако е необходимо, можете да промените името на USB носителя, като въведете ново име в полето под етикета "Volume Label" .
 4. Натиснете бутона "Burn", за да започнете записването.
 5. използвайки програмата ISO към USB

 6. Изчакайте този процес да приключи. Непосредствено след това можете да използвате флаш устройството.

Прочетете още: Какво да направите, ако устройството не е форматирано

Метод 3: WinSetupFromUSB

Това е специализирана програма, създадена за създаване на стартиращи носители. Но понякога се справя добре с други ISO изображения, а не само с тези, на които е написана операционната система. Незабавно си струва да се каже, че този метод е доста приключенски и е напълно възможно той да не работи във вашия случай. Но си струва да опитате.

В този случай използването на WinSetupFromUSB е както следва:

 1. Първо изберете желания носител в полето под думите "Избор и формат на USB диск" . Принципът е същият като в програмата по-горе.
 2. След това създайте сектор за зареждане. Без това цялата информация ще се съдържа на флаш устройството като изображение (т.е. ще бъде само ISO файл), а не като пълноправен диск. За да изпълните тази задача, кликнете върху бутона "Bootice" .
 3. WindSetupFromUSB прозорец

 4. В прозореца, който се отваря, кликнете върху бутона "Процес MBR" .
 5. Процес на MBR в Bootice

 6. След това поставете отметка в квадратчето до "GRUB4DOS ..." . Кликнете върху бутона "Инсталиране / конфигуриране" .
 7. настройване на Bootice запис

 8. След това просто кликнете върху бутона "Запазване на диск" . Ще започне процесът на създаване на зареждащия сектор.
 9. Изчакайте, докато приключи, след което отворете прозореца за стартиране Bootice (показан на снимката по-долу). Кликнете там бутон "Процес PBR" .
 10. Бутон за обработка на PBR в Bootice

 11. В следващия прозорец отново изберете опцията "GRUB4DOS ..." и кликнете върху "Install / Config" .
 12. настройка при писане на PBR на Bootice

 13. След това просто кликнете върху "OK", без да променяте нищо.
 14. името на дяла в Bootice

 15. Затворете Bootice. И сега най-интересното. Тази програма, както казахме по-горе, е създадена да създава стартиращи USB флаш памети. Обикновено вида на операционната система, която ще бъде написана на подвижните носители, ще бъде посочена следващата. Но в този случай нямаме работа с операционната система, но с обичайния ISO файл. Ето защо на този етап се опитваме да измамим програмата. Опитайте да проверите полето, което вече използвате. След това кликнете върху бутона под формата на елипсис и в прозореца, който се отваря, изберете изображението, което искате да запишете. Ако не работи, опитайте други опции (квадратчета за отметка).
 16. Избор на изображение в WinSetupFromUSB

 17. След това натиснете "GO" и изчакайте записът да завърши. Удобно, в WinSetupFromUSB можете да видите визуално този процес.

Един от тези начини определено трябва да работи във вашия случай. Напишете в коментарите как успяхте да използвате горните инструкции. Ако имате някакви проблеми, ще се опитаме да ви помогнем.