Този параметър като яркостта на екрана играе важна роля в използваемостта на компютъра. В зависимост от осветлението в стаята или на улицата светлината, която идва от монитора, може да не е подходяща за удобно ползване на компютъра. Тази статия ще ви покаже как да промените яркостта на екрана в различните операционни системи.

Прочетете още: Как да настроите монитора за удобна и безопасна работа

Промяна на яркостта на екрана в Windows

Коригирайте яркостта на екрана на компютър или лаптоп, като използвате както приложения на трети страни, така и стандартни инструменти за операционна система. Във всяка версия на Windows този процес изисква различни действия и различни програми.

Важно: Всички действия се извършват на Windows 7 Ultimate и Windows 10 Pro. Ако имате друга версия на операционната система, някои методи за регулиране на яркостта може да не работят.

Windows 7

Както вече споменахме, има много начини да промените яркостта на екрана в Windows. Разбира се, можете да използвате бутоните на самия монитор, но можете да извършите това действие чрез BIOS, но методите, които предполагат използването на специални приложения, софтуер и системни инструменти, ще бъдат разглобени. Кликнете върху връзката по-долу, за да ги видите.

променя яркостта на монитора в Windows 7

Прочетете повече: Как да промените яркостта на екрана в Windows 7

Windows 10

Намаляване или увеличаване на яркостта в операционната система Windows 10 може да бъде поне пет различни начина, така че всеки потребител да избере най-добрата опция за себе си. На нас на сайта има статия, в която този въпрос е подробно разгледан. Следвайки връзката по-долу, ще научите как да промените яркостта със следните инструменти и инструменти:

  • Мултимедия
  • център за уведомяване;
  • настройките на операционната система;
  • Център за мобилност WIndows;
  • настройките на захранването.

променете яркостта на монитора в прозорци 10

Прочетете повече: Как да промените яркостта на екрана в Windows 10

Независимо от изобилието от методи за промяна на яркостта на екрана на монитора, в редки случаи потребителят може да се сблъска с някои трудности, причината за която се дължи на вътрешни системни грешки. На нас в сайта има статия, в която се получават всички начини за премахване на неизправностите.

Прочетете повече: Как да отстранявам проблем с настройка на яркостта