В някои случаи потребителите трябва да инсталират Mac OS, но те могат да работят само под Windows. В тази ситуация, ще бъде доста трудно да се направи, тъй като обичайните комунални услуги като Rufus тук не се вписват. Но тази задача е осъществима, просто трябва да знаете какви комунални услуги трябва да се използват. Вярно е, че техният списък е доста малък - можете да създадете стартиращо USB флаш устройство от Mac OS от Windows само с три помощни програми.

Как да създадете bootable USB флаш устройство от Mac OS

Преди да създадете зареждаема медия, трябва да изтеглите изображението на системата. В този случай не форматът ISO, а DMG. Вярно, същото UltraISO ви позволява да конвертирате файлове от един формат в друг. Следователно тази програма може да се използва по същия начин, както се случва, когато на USB флаш устройството записвате друга операционна система. Но за всичко в ред.

Метод 1: UltraISO

Така че, за да напишете върху подвижен медиен образ на Mac OS, изпълнете няколко прости стъпки:

 1. Изтеглете програмата, инсталирайте я и я стартирайте. В този случай нищо особено не се случва.
 2. След това кликнете върху менюто Инструменти в горната част на отворения прозорец. В падащото меню изберете опцията "Конвертиране ..." .
 3. конверсионна точка в Ultra ISO

 4. В следващия прозорец изберете изображението, от което ще се извърши конвертирането. За да направите това, в етикета "Конвертируем файл" кликнете върху бутона с елипсиса. След това ще се отвори прозорецът за избор на стандартен файл. Посочете къде изтегленото преди това изображение е във формат DMG. В полето под заглавието "Output директория" можете да посочите къде ще бъде записан резултантният файл с операционната система. Има и бутон с три точки, който ви позволява да показвате папката, в която искате да я запазите. В блока "Изходен формат" поставете отметка в квадратчето до "Стандартен ISO ..." . Кликнете върху бутона "Конвертиране" .
 5. Прозорец за конвертиране на Ultra ISO

 6. Изчакайте, докато програмата преобразува определеното изображение във формат, от който се нуждае. В зависимост от това колко оригинален файл тежи, този процес може да отнеме до половин час.
 7. След това всичко е напълно стандартно. Поставете вашето USB флаш устройство в компютъра. Кликнете върху "Файл" в горния десен ъгъл на прозореца на програмата. В падащото меню кликнете върху "Отваряне ..." . Отваря се прозорец за избор на файл, където можете просто да посочите къде се намира изображението, което вече е било конвертирано.
 8. отваряне на файл в Ultra ISO

 9. След това изберете менюто "Самозареждане" , изберете "Записване на изображение на твърдия диск ..." .
 10. бутоните за запис на изображения в Ultra ISO

 11. В близост до надписа "Дисково устройство:" изберете вашето флаш устройство. Ако искате, можете да поставите отметка в квадратчето. Това ще доведе до проверка на грешката по време на записа на съответното устройство. В близост до надписа "Метод за запис" изберете този, който ще бъде в средата (не последния, а не първия). Кликнете върху бутона "Запис" .
 12. прозорец за запис на изображения в Ultra ISO

 13. Изчакайте UltraISO да създаде стартовия носител, който можете по-късно да използвате, за да инсталирате операционната система на компютъра.

Ако имате някакви затруднения, може би ще ви помогнат по-подробни инструкции за използването на Ultra ISO. Ако не, пишете в коментарите, които не можете.

Урокът: Как да създадете стартиращо USB флаш устройство с Windows 10 в UltraISO

Метод 2: BootDiskUtility

Малка програма, наречена BootDiskUtility е създаден специално за запис на флаш дискове за Mac OS. Те ще могат да изтеглят не само пълнофункционална операционна система, но и програми за нея. За да използвате тази програма, направете следното:

 1. Изтеглете програмата и я стартирайте от архива. За целта кликнете върху бутона с надпис "Bu" на сайта. Не е ясно защо разработчиците решиха да направят процеса на изтегляне точно така.
 2. Изтеглете страницата BootDiskUtility

 3. На горния панел изберете "Опции" , след което в падащото меню "Конфигурация" . Отваря се прозорецът за конфигурация на приложението. В него поставете отметка в квадратчето "DL" в блока "Clover Bootloader Source" . Също така не забравяйте да поставите отметка в квадратчето до "Boot Partition Size" . Когато всичко това стане, кликнете върху бутона "OK" в долната част на този прозорец.
 4. Прозорец за конфигуриране на BootDiskUtility

 5. Сега, в главния прозорец на програмата, изберете менюто "Инструменти" в горната част, след което кликнете върху "Калкулатор за детелина FixDsdtMask" . Поставете отметките там, както е показано на снимката по-долу. По принцип е желателно марките да са във всички точки, с изключение на SATA, INTELGFX и някои други.
 6. Калкулатор за детелина FixDsdtMask

 7. Сега поставете USB флаш устройството и кликнете върху бутона "Форматиране на диска" в главния прозорец на BootDiskUtility. Това ще доведе до форматирането на подвижните носители.
 8. формат в BootDiskUtility

 9. В резултат на това на диска се появяват два дяла. За да не се страхувате от него, не е необходимо. Първият е товарозахватът Clover (той е създаден непосредствено след форматирането в предишната стъпка). Второто е разделянето на операционната система, която ще бъде инсталирана (Mavericks, Mountain Lion и т.н.). Трябва предварително да ги изтеглите във формат hfs. Затова изберете втората част и кликнете върху бутона "Възстановяване на дял" . В резултат на това ще се появи прозорец за избор на дял (едни и същи hfs). Посочете къде е то. Процесът на запис започва.
 10. избиране на дял в BootDiskUtility

 11. Изчакайте, докато дискетата за стартиране бъде завършена.

Прочетете още: Как да създадете bootable USB флаш устройство с Ubuntu

Метод 3: TransMac

Друга помощна програма, специално създадена за запис под Mac OS. В този случай използването е много по-лесно, отколкото в предишната програма. за TransMac Също така се нуждаете от изображение във формата на DMG. За да използвате този инструмент, направете следното:

 1. Изтеглете програмата и я стартирайте на компютъра си. Стартирайте го като администратор. За да направите това, щракнете с десния бутон върху прекия път на TransMac и изберете "Run as administrator" .
 2. Поставете USB флаш устройството. Ако програмата не го открие, рестартирайте TransMac. На устройството си, щракнете с десния бутон на мишката, посочете Format Disk и след това щракнете върху Format with Disk Image .
 3. използване на TransMac

 4. Извежда се същия прозорец за избиране на изтегленото изображение. Посочете пътя към DMG файла. След това ще има предупреждение, че всички данни на носителя ще бъдат изтрити. Кликнете върху OK .
 5. предупреждение в TransMac

 6. Изчакайте TransMac да напише Mac OS на избраното USB флаш устройство.

Както можете да видите, процесът на създаване е съвсем прост. За съжаление, няма други начини да се изпълни задачата, така че остава да се използват трите по-горе програми.

Прочетете още: Най-добрият софтуер за създаване на стартиращо флаш устройство в Windsor