Вариант 1: активиране на синхронизирането

За да изтеглите контакти от акаунт в Google на Android, най-добрият и лесен начин е да използвате стандартен системен инструмент, който автоматично синхронизира данните. Разбира се, това е от значение само ако използвате приложението „Google Контакти“, а не някакъв друг софтуер с подобни възможности.

Прочетете също: Как да активирам синхронизирането на Android

 1. Отворете системното приложение "Настройки" и отидете на раздел "Акаунти", „Потребители и акаунти“ или „Други сметки“ в зависимост от графичната обвивка и версията на системата. Тук трябва да докоснете реда с необходимия акаунт в Google, преди това, ако е необходимо, да отворите секцията „Google“.

  Отидете в раздела Акаунти в Настройки на устройство с Android

  Ако към устройството е свързан друг акаунт, който не съдържа данните, от които се нуждаете, ще трябва да излезете и да разрешите отново. За това страниците в посочения раздел съдържат всички необходими инструменти.

  Вижте също: Как излезте и да вляза към акаунт в Google на Android

 2. Възможност за изтриване на акаунт в Google в Настройки на устройство с Android

 3. Когато използвате желания профил, докоснете блока „Синхронизиране на акаунти“ и на екрана, който се отваря, преместете плъзгача "Контакти" вдясно, за да активирате функцията. Синхронизацията трябва да започне веднага след това и контактите в акаунта ще се появят в съответното приложение на телефона.
 4. Активиране на синхронизирането на Google Контакти в Настройки на устройство с Android

 5. Ако е необходимо, можете също да извършите независимо принудително синхронизиране на цялата маркирана информация, включително контакти. За тази цел на страницата на акаунта в Google докоснете иконата с три вертикални точки в горния десен ъгъл и щракнете върху „Синхронизиране“.
 6. Принудително синхронизиране на Google Контакти в Настройки на устройство с Android

Моля, обърнете внимание, че във втория случай синхронизирането може да отнеме повече време, отколкото когато активирате само контакти в настройките. Следователно, като оптимална алтернатива, можете просто да деактивирате и активирате повторно синхронизирането за въпросния софтуер, като по този начин актуализирате информацията, но оставите останалите данни непокътнати.

Вариант 2: Експортирайте файла с контактите си

Ако целта ви е да изтеглите контакти от Google като отделен файл, съдържащ необходимата информация и предназначен за импортиране в бъдеще, можете да използвате подходящите инструменти на въпросната услуга. За това уеб версията и официалният клиент са еднакво подходящи.

приложение

 1. Отворете клиента "Контакти" от Google, докоснете иконата на главното меню в горния ляв ъгъл и изберете раздела "Настройки".
 2. Отидете на Настройки в приложението Контакти на Android

 3. Превъртете през представената страница и в блока "Управление на контактите" използвайте бутона „Експортиране на контакти“... В резултат на това на екрана ще се появи инструмент за запазване на файла във формат VCF.

  Процесът на експортиране на контакти в приложението Контакти на Android

  Посочете всяко удобно място за записване в паметта на устройството, задайте име, без да променяте само посочения формат и кликнете „Запазване“... Окончателният файл може да бъде намерен в избраната директория и използван в приложения, които поддържат това разрешение.

Онлайн услуга

 1. За да експортирате на сайта, като използвате връзката по-долу, отворете главното меню в горния ляв ъгъл на екрана и изберете „Експортиране“.

  Отидете на началната страница на Google Контакти

 2. Отваряне на главното меню на Google Контакти на Android

 3. За разлика от приложението, сайтът ви позволява да изтегляте контакти поотделно. За да направите това, докоснете и задръжте желания ред в общия списък, поставете отметка в квадратчето отляво, за да го изберете и щракнете върху иконата «…» в горната лента, за да отворите менюто, отново съдържащо елемента „Експортиране“.
 4. Възможност за експортиране на отделни контакти от Google Контакти към Android

 5. Каквато и опция да изберете, по-късно на екрана ще се появи изскачащ прозорец „Експортиране на контакти“... За да продължите със запазването на файла, изберете един от представените формати в зависимост от целите си и кликнете „Експортиране“.
 6. Процесът на експортиране на контакти от Google Контакти към Android

Сайтът определено предоставя много по-голяма гъвкавост по отношение на формати, но ако планирате да използвате контакти само в подходящия мобилен телефон приложения, струва си да се спрем на избора "VCard".

Вариант 3: Импортиране на файл с контакти

По-рано запазени или получени, например, от друго устройство, файловете с контакти на Google могат лесно да бъдат интегрирани в съответното приложение. Ще разгледаме само една софтуерна опция, докато други подобни програми изискват почти същите действия.

Забележка: Онлайн услугата Google Контакти ще бъде пропусната, тъй като не предоставя инструменти за качване на данни в Android, освен за изтегляне на файлове.

Прочетете също: Импортирайте контакти от Android в Google

 1. Разгърнете приложението "Контакти" и отворете главното меню в горния ляв ъгъл на екрана. Чрез този списък трябва да отидете на страницата "Настройки".
 2. Отидете в Настройки от главното меню в приложението Google Контакти

 3. Превъртете надолу страницата и в подраздела "Управление на контактите" щракнете „Импортиране на контакти“... Трябва да зададете режима на импортиране през изскачащия прозорец „VCF файл“ и натиснете "ДОБРЕ".
 4. Отидете на Импортиране на контакти в приложението Google Контакти на Android

 5. Ако на устройството има няколко акаунта в Google, посочете кой от тях ще импортира контакти от файла. След това изберете файлов мениджър, за да търсите контакти.
 6. Допълнителни настройки за импортиране на контакти в приложението Google Контакти на Android

 7. Използвайки програмата, която се отваря, отидете до желаната директория в паметта на смартфона, докоснете VCF файла, за да изберете и потвърдите изтеглянето с помощта на бутона "Избирам" на долния панел. Това ще изтегли контактите в приложението.

  Процесът на импортиране на контакти в приложението Google Contacts на Android

  Този метод може да се използва заедно с първия метод от нашите инструкции, за да не само добавите контакти от файла към приложението Google Контакти, но и да запазите данните в акаунта.

  Прочетете също: Прехвърляйте контакти от един Android на друг