Как да изтеглите Instagram видео в телефона

Много потребители смятат, че основният недостатък на Instagram е, че не може да сваля снимки и видеоклипове, поне ако говорим за стандартните функции на тази социална мрежа. Това обаче може да стане с помощта на специализирани софтуерни решения, създадени от разработчици от трети страни, а днес ще ви кажем как да ги използвате, за да запазите видео в паметта на телефона.

Изтеглете видео от Instagram

Както знаете, повечето потребители на Instagram взаимодействат с тази социална мрежа, използвайки мобилното си устройство - смартфони и таблети с Android и / или iOS. Възможностите за изтегляне на видеоклипове във всяка от тези операционни системи са малко по-различни, но има и универсално решение. След това ще разгледаме всеки един от наличните в детайли, но нека започнем с общото.

Забележка: Нито един от методите, обсъдени в тази статия, не ви позволява да изтегляте видеоклипове от затворени акаунти в Instagram, дори ако се абонирате за тях.

Универсално решение: Telegram-bot

Има само един начин за изтегляне на видеоклипове от Instagram, който работи еднакво добре както на смартфони iPhone и Android, така и на таблети. Всичко, което вие и аз трябва да приложим, е наличието на популярната телеграма за незабавни съобщения, достъпна както Агиос така нататък андроид , След това просто се обръщаме към един от многото ботове, работещи в рамките на това приложение. Алгоритъмът за действие е както следва:

Как да инсталирате Telegram по телефона
Вижте също: Инсталирайте телеграма на Android и iOS

 1. Ако телеграма все още не е инсталирана на вашия смартфон или таблет, направете го, като се позовете на инструкциите по-горе и след това влезте в него или се регистрирайте с него.
 2. Приложение за телеграма за Android, инсталирано чрез Google Play Store

 3. Стартирайте Instagram и намерете в него запис с видеото, което искате да изтеглите в телефона си. Докоснете бутона меню в горния десен ъгъл и използвайте елемента „Копиране на връзка“ .
 4. Копирайте връзки към видеоклипове от Instagram, за да го изтеглите в телефона си

 5. Сега отново стартирайте месинджъра и докоснете линията за търсене, намираща се над списъка за чат, за да я активирате. Въведете името на бота по-долу и изберете съответния резултат (Instagram Saver, показан на екрана по-долу) в списъка, за да отидете в прозореца за чат.

  @socialsaverbot

 6. Търсене на бот за изтегляне на видеоклипове от Instagram на Телеграма на телефона си

 7. Докоснете знака "Старт", за да активирате възможността за изпращане на команди към бота (или "Рестартиране", ако преди това сте използвали този бот). Ако е необходимо, използвайте бутона "Руски", за да промените езика на интерфейса на съответния.
  Свързване с бота телеграма за изтегляне на Instagram видео на телефона
  Докоснете и задръжте полето Съобщение с пръст, докато се появи изскачащото меню. В него изберете опцията „Постави“ и след това изпратете съобщение, съдържащо преди това копирана връзка към записа в социалната мрежа.
 8. Изпращане на съобщение с линк към видеото от Instagram-бота в Телеграмата по телефона

 9. Почти веднага видеото от публикацията ще бъде качено в чата. Докоснете го за изтегляне и преглед, а след това върху елипса, разположена в горния десен ъгъл. В менюто с налични действия изберете „Запазване в галерия“ и, ако това се случи за пръв път, дайте разрешение на месинджъра за достъп до мултимедийното хранилище.

  Запазване на видеоклип от Instagram с помощта на телеграмния бот по телефона
  Изчакайте, докато видеоклипът бъде изтеглен, след което можете да го намерите във вътрешната памет на мобилното устройство.

 10. Папка с видео, свалена от Instagram с помощта на телеграмния бот по телефона
  След като обмислихме как можете да изтеглите персонализирани видеоклипове както на телефони с Android, така и на iOS, нека преминем към изучаване на уникални начини за всяка от тези мобилни платформи.

андроид

Въпреки че разработчиците на Instagram забраняват свалянето на снимки и видеоклипове от публикации на други хора, в Google Play Магазин Има доста приложения за зареждане, които могат да се справят с тази задача. В същото време всички те се различават един от друг само минимално - чрез елементи на дизайна и режим на работа (ръчен или автоматичен). Освен това ще разгледаме само две от тях, но за разбиране на общия принцип ще бъде достатъчно.

Метод 1: Изтегляне на Instg

Достатъчно лесен за използване приложение за изтегляне на снимки и видеоклипове от Instagram, което е добър пример, за да покаже как работят почти всички подобни решения.

Изтегляне на Instg Изтегли в Google Play Store

 1. Инсталирайте приложението и го стартирайте. В изскачащия прозорец дайте разрешение за достъп до мултимедийните данни на устройството.
 2. Инсталиране и стартиране на Instg Dowload от Google Play Магазин на Android телефон

 3. Копирайте връзката към публикацията от видеото от Instagram по същия начин, както направихме във втория параграф на предходната част на статията за Telegram Bot.
 4. Копирайте връзки към видеоклипове от Instagram, за да го изтеглите в телефона си

 5. Върнете се обратно към Instg Изтеглете и поставете URL адреса, съдържащ се в клипборда, в неговата линия за търсене - за да направите това, задръжте пръста си върху него и изберете съответния елемент от изскачащото меню. Кликнете върху бутона „CHECK URL“, за да стартирате сканиране и търсене.
 6. Търсете видеоклипове от връзката на Instagram в приложението Instg Dowload на телефона си с Android

 7. След няколко секунди видеоклипът ще бъде изтеглен за визуализация и можете да го изтеглите. Просто натиснете бутона „Запазване на видео“ и ако желаете, променете папката за запазване на видеоклипа и името, зададено по подразбиране. След като дефинирате тези параметри, щракнете върху бутона “DOWNLOAD” и изчакайте, докато изтеглянето приключи.
 8. Изтегляне на Instagram видео от Instg Dowload на Android телефон
  Когато изтеглянето приключи, видеоклипът може да бъде намерен както в вградената галерия на приложението Instg Download, така и в неговата собствена папка на мобилното устройство. За да получите достъп до най-новите, просто използвайте всеки файлов мениджър.
  Резултатът от успешно изтегляне на видеоклипове от Instagram в приложението Instg Dowload на вашия Android телефон

Метод 2: QuickSave

Приложение, което се различава от описаното по-горе, освен с редица допълнителни функции и по-гъвкави настройки. Ще използваме само основната му функция.

Изтеглете QuickSave в Google Play Store

 1. Използвайки връзката по-горе, инсталирайте приложението на мобилното си устройство и я стартирайте.
  Инсталирайте, стартирайте и конфигурирайте приложението QuickSave за изтегляне на видеоклипове от Instagram на Android

  Прочетете ръководството за бърз старт или го пропуснете.

 2. Началният екран на приложението QuickSave за изтегляне на видеоклипове от Instagram към Android

 3. Ако клипбордът вече съдържа връзка към видео от Instagram, QuickSave автоматично ще го „изтегли“. За да започнете изтеглянето, просто кликнете върху бутона, намиращ се в долния десен ъгъл, дайте на приложението необходимите разрешения и след това отново натиснете бутона за изтегляне.
  Предоставяне на разрешения за приложението QuickSave за изтегляне на Instagram видеоклипове в Android

  Ако връзката към видеоклипа все още не е копирана, направете го и след това се върнете в приложението за изтегляне и повторете стъпките, показани на екрана по-горе.

 4. Копирайте връзки към видеоклипове от Instagram, за да го изтеглите в телефона си

 5. След като приключите с изтеглянето на видеоклипа, можете да го намерите в галерията за мобилни устройства.
 6. Търсене на видео файл, изтеглен от приложението QuickSave за изтегляне на видеоклипове от Instagram на Android

Незадължително: Запазване на собствените ви публикации

Клиентското приложение на социалната мрежа, която разглеждаме, също има своя собствена камера, която ви позволява да създавате снимки и видеоклипове. В Instagram има стандартен редактор, който предоставя възможност за доста висококачествена обработка на визуално съдържание преди незабавното му публикуване. В същото време, не всички потребители са наясно с възможността за съхраняване на картини и видеоклипове, които вече са обработени и качени в социална мрежа, както и на такива, които са създадени точно в приложението, на мобилно устройство.

 1. Стартирайте клиента на приложението Instagram и отидете в профила си, като докоснете иконата в десния ъгъл на долния панел.
 2. Отидете на страницата на потребителския си профил в мобилно приложение Instagram

 3. Отворете секцията "Настройки" . За да направите това, извикайте страничното меню с плъзгач или като кликнете върху три хоризонтални ленти в горния десен ъгъл и изберете елемента „Настройки“ в него най-долу.
 4. Вижте настройките на профила си в приложението Instagram за мобилен телефон с Android

 5. След като влезете в менюто на приложението, което ни интересува, отидете в секцията „Сметка“ и изберете елемента „Оригинални публикации“ в него.
 6. Променете вида на запазване на оригинални снимки и видеоклипове в Instagram за вашия телефон

 7. Активирайте всички елементи, представени в този подраздел, или само последните, защото ви позволява да изтегляте собствени видеоклипове.
  • „Съхраняване на оригинални публикации“ ;
  • „Запазване на публикувани снимки“ ;
  • „Запазване на публикувани видеоклипове“.
 8. Активиране на възможността за запазване на вашите собствени снимки и видеоклипове в приложението Instagram за вашия телефон

 9. Сега всички видеоклипове, които публикувате в Instagram, ще бъдат автоматично запазени в телефона ви с Android.
 10. Пример за запазване на вашите собствени снимки и видеоклипове в приложението Instagram за вашия телефон

IOS

За разлика от Google, която притежава мобилната операционна система Android, Apple е много по-стриктна относно приложенията за изтегляне на съдържание от интернет, особено ако използването им е в нарушение на авторските права. Най-често такива продукти просто се премахват от App Store и затова няма много решения за изтегляне на видеоклипове от Instagram в iOS. Но те са, както те са, алтернатива на тях, но гарантирани ефективни възможности, изпълнението на които не предизвиква въпроси.

Метод 1: Инсталиране на приложение

Доста популярно приложение за сваляне на снимки и видео от Instagram, което има приятен дизайн и лекота на използване. Всъщност, той работи на същия принцип като решенията за Android, които са подобни на него и обсъдени по-горе - просто копирайте връзката към публикацията, съдържаща видеото, което ви интересува, поставете го в полето за търсене на главния екран на приложението и започнете процеса на изтегляне. Inst Down няма да изисква повече действия от вас, дори възможността за преглед на записа в това приложение липсва и наистина ли е необходимо? За да го изтеглите от App Store във вашия iPhone и да започнете да го използвате, разгледайте статията по-долу.
Изтегляне на Instagram видео от Inst Down за iPhone
Още подробности: Изтегляне на видеоклипове от Instagram чрез Inst Down

Метод 2: онлайн услугата iGrab

Въпреки че iGrab не е мобилно приложение, той може да се използва и за изтегляне на видео от Instagram към устройство на Apple . За да направите това, трябва да извършите точно същите стъпки, както в случая, разгледан по-горе, с единствената разлика, че вместо специален товарач, трябва да използвате уебсайта. Можете да го отворите чрез всеки браузър за iOS - както стандартното Safari, така и всеки друг, например Google Chrome. Процедурата на взаимодействие с iGrab.ru за решаване на проблема, озвучен в темата на тази статия, е описана подробно в отделен материал, който ви предлагаме да изучите.
Изтегляне на Instagram клипове за iPhone с помощта на онлайн услугата iGrab.ru
Още подробности: Използване на уеб услугата iGrab за изтегляне на видеоклипове от Instagram

Има и други начини за изтегляне на видеоклипове от Instagram на iPhone и те са били обсъждани преди това в отделна статия.

Още подробности: Как да изтеглите Instagram видео към iPhone

заключение

Няма нищо трудно да изтеглите видео от социалния Instagram в телефона си, най-важното е да решите как да решите този проблем.

Вижте също: Как да изтеглите Instagram снимки в телефона си