На всички платформи е достъпна популярната телеграма за незабавни съобщения, разработена от Павел Дуров, както на десктоп ( Windows , MacOS , Linux ) и на мобилни устройства (Android и iOS). Въпреки широката и бързо нарастваща потребителска аудитория, мнозина все още не знаят как да я инсталират и затова в днешната ни статия ще разкажем как да направим това на телефони с две от най-популярните операционни системи.

Вижте също: Как да инсталирате телеграма на компютър с Windows

Съдържанието

андроид

Собствениците на смартфони и таблети, базирани на относително отворени ОС Android практически всяко приложение и телеграма Това не е изключение, те могат да бъдат инсталирани от официалния (и препоръчан от разработчиците) метод и да се заобиколи. Първото означава препратка към Google Play Магазин , който между другото може да се използва не само на мобилно устройство, но и от всеки браузър на компютър.

Преминаване към инсталиране на приложението Telegram за Android от Google Play Store

Второто е да се извърши самостоятелно търсене на инсталационния файл във формата на APK и последващото му инсталиране директно във вътрешната памет на устройството. Можете да научите повече за това как всеки от тези методи се изпълнява в отделна статия на нашия уебсайт, която е представена на линка по-долу.

Директно инсталирайте приложението Telegram за Android

Още подробности: Инсталирайте телеграма на Android

Също така ви препоръчваме да се запознаете с други възможни начини за инсталиране на приложения на смартфони и таблети с „зелен робот“ на борда. Особено материалите, представени по-долу, ще заинтересуват собствениците на смартфони, закупени в Китай и / или пазарно ориентирани в тази страна, тъй като Google Play Market, а с него и всички други услуги на Good Corporation, просто отсъстват.

Страница, описваща приложението Telegram в Google Play Store на компютър

Вижте също:
Методи за инсталиране на приложения за Android от телефона ви
Методи за инсталиране на приложения за Android от компютър
Инсталиране на услуги на Google на мобилно устройство
Инсталиране на Google Play Магазин на китайски смартфон

IOS

Въпреки близостта на мобилния Операционната система на Apple Собствениците на iPhone и iPad също имат поне два начина за инсталиране телеграма приложими за други приложения. Одобрен и документиран от производителя е само едно - обжалване в App Store, - магазин за приложения, предварително инсталиран на всички смартфони и таблети на компанията Cupertino.

Телеграма за iPhone информация за клиентското приложение в App Store, началото на изтеглянето на Messenger

Втората версия на инсталацията на пратеника е по-трудна за изпълнение, но на морално остарели или неправилно работещи устройства тя е единствената, която помага. Същността на този подход е да се използва компютър и една от специализираните програми - собственически комбайн. качи или създадени от програмисти на трети страни - iTools ,

Телеграма за iPhone iTunes започва изтеглянето на пратеник до компютъра

Още подробности: Инсталиране на телеграма на iOS устройства

заключение

В тази малка статия сме събрали отделни, по-подробни ръководства за това как да инсталирате Telegram messenger на смартфони и таблети с Android и IOS. Въпреки факта, че има две или дори повече опции за всяка от тези мобилни операционни системи за решаване на този проблем, силно препоръчваме да използвате само първата. Инсталирането на приложения от Google Play Store и App Store е не само единственият одобрен и напълно безопасен метод, но и гаранция, че продуктът, получен от магазина, ще получава редовни актуализации, всякакви поправки и функционални подобрения. Надяваме се, че тази статия е полезна за вас и след като я прочетете, няма останали въпроси. Ако има такива, винаги можете да ги попитате в коментарите по-долу.

Вижте също: Инструкции за използване на телеграма на различни устройства