В социалната мрежа Facebook е в състояние да изтегли (добави) и да разгледа различни видеоклипове. Но екипът за разработка не въведе възможността да изтегли тези клипове на компютъра. Но много потребители са изправени пред факта, че трябва да изтеглите видеоклипове от тази социална мрежа. мрежа. В такива случаи се стига до спасяване на различни спомагателни програми, които правят възможно изтеглянето на видео от Facebook във вашия компютър.

Изтегляне на видео от Facebook

Първо трябва да разберете къде да намерите най-много клипове, които трябва да изтеглите на компютъра си. В края на краищата, не всеки знае, че не можете да намерите необходимия видеоклип, просто карайте текста в търсенето, както се прави в популярната услуга на YouTube.

Ролите са в групи или на страници на приятели. Отидете на необходимата страница и намерете раздела "Видеоклипове" отляво на менюто. Като кликнете върху него, можете да видите всички налични видеоклипове.

Facebook видео

Сега, когато стана ясно къде са изтеглените видеоклипове, можете да започнете да инсталирате програмата, за да изтеглите необходимото съдържание. Има няколко такива решения и всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Нека проверим няколко опции за изтегляне.

Метод 1: Запазване от

Това е една от най-често срещаните програми в момента. Инсталирайки Savefrom, ще можете да изтегляте видео не само от Facebook, но и от много други популярни ресурси. Има два начина как можете да изтеглите филм с помощта на тази програма.

Ако не искате да инсталирате Savefrom на компютъра си, трябва само да изпълните следните стъпки:

 1. Отидете на официалния сайт, където ще видите полето, в което искате да вмъкнете връзка към желаното видео.
 2. изтегляне на видео от Savefrom

 3. Копирайте необходимата връзка от Facebook, като кликнете върху видеото с десния бутон на мишката и изберете "Показване на URL адреса на видеоклипа" .
 4. връзка към видео от Facebook

 5. Сега поставете връзката в специално поле и изберете качеството, от което се нуждаете.

След като изтеглянето приключи, можете да извършите манипулиране на файла.

Също така можете да улесните изтеглянето, ако инсталирате Savefrom на компютъра си. Можете да направите това, както следва:

 1. Същевременно отидете на официалния сайт, където трябва да кликнете върху бутона "Инсталиране" , който се намира в горния панел.
 2. Изтегляне Savefrom

 3. Сега ще отидете на нова страница, където просто трябва да кликнете върху "Изтегляне" .
 4. Изтегли Savefrom 2

 5. Изчакайте изтеглянето да завърши и следвайте простата инсталация, след което презаредете браузъра и започнете да работите с програмата.

Моля, имайте предвид, че при инсталирането на Savefrom ще бъдат изтеглени и допълнителни програми, които не са необходими на всички потребители и понякога такива настройки могат да доведат до неправилна работа на компютъра. Ето защо, преди да започнете инсталацията, премахнете ненужните отметки в прозореца, така че всичко да е добре.

Запазване от инсталацията

Запазване от инсталацията

След като инсталирате Savefrom, можете да стартирате браузъра и да отидете във Facebook. Изберете желания филм. Вече можете да видите специална икона вляво от екрана на видеоклипа, като кликнете върху това, което ще стартира изтеглянето. Можете също да изберете желаното качество.

изтегляне на видео от facebook Savefrom

В момента Savefrom е налице за повечето популярни браузъри: Yandex Browser , Mozilla Firefox , опера , Google Chrome ,

Метод 2: Сваляне на видео от Freemake

Тази програма има някои предимства пред Savefrom. И те се състоят във факта, че веднага след изтеглянето на видеото можете да го превърнете в почти всеки формат с възможност за избор на качество.

Инсталирането на тази програма е съвсем проста. За да направите това, просто отидете на официалния сайт Свободен видео изтегляне и кликнете върху "Безплатно изтегляне", за да изтеглите програмата. След като изтеглите, инсталирайте Freemake Video Downloader, следвайки прости инструкции вътре в инсталатора.

изтеглите Freemake Video Downloader

Сега можете да започнете да изтегляте видеоклипове от Facebook. За тази цел процедирайте по следния начин:

 1. Просто копирайте връзката към видеото, от което се нуждаете. Как да направите това, описано малко по-високо.
 2. В самата програма кликнете върху "Поставяне на URL".
 3. Сега, за да изтеглите видеоклипове от Facebook, трябва да отидете от вашата страница в програмата.
 4. изтегляне на видео

 5. След това можете да изберете желаното качество на видеоклипа.
 6. Избор на качеството на Freemake Video Downloader

 7. Ако е необходимо, задайте параметрите за преобразуване в желания формат. Ако не, тогава просто трябва да кликнете върху "Изтегляне и конвертиране", за да започнете изтеглянето.

Свободен видео изтегляне

След като изтеглянето завърши, можете свободно да извършвате различни манипулации с файла.

Метод 3: YTD видео изтегляне

Това е много интересна програма за изтегляне на видеоклипове от социалната мрежа Facebook. Неговото предимство пред другите е, че можете да изтегляте няколко файла по едно и също време. Просто сложете няколко клипа върху изтеглянето - всички те зареждат на свой ред.

Изтеглете YTD Video Downloader от официалния сайт

Инсталирайте и използвайте тази програма, както следва:

 1. Отидете на официалния сайт и кликнете върху "Безплатно изтегляне", за да започнете да изтегляте програмата.
 2. Изтегляне на YTD

 3. След като изтеглянето завърши, следвайте простата инсталация и отворете програмата.
 4. Сега можете да вмъкнете връзка към желания видеоклип и да кликнете върху "Изтегляне" .

изтегляне на видеоклипове с YTD

Метод 4: Онлайн услуга FbDown.net

Една проста онлайн услуга бързо ще изтегли всеки видеоклип, който харесвате, без да инсталирате допълнителни инструменти.

 1. За да започнете, отворете видеоклипа във Facebook, който ще бъде изтеглен по-късно, щракнете с десния бутон върху него и изберете "Показване на URL във видео" .
 2. Показване на URL адреса на видеоклипа от Facebook

 3. Копирайте показаната връзка в клипборда.
 4. Копирайте URl адреса във видео от Facebook

 5. Отворете страницата за онлайн услуги FbDown.net , В полето "Въведете URL адреса на видеофайла на Facebook" поставете връзката, която сте копирали преди, след което кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 6. Вмъкване на видео от Facebook в онлайн услугата FbDown

  Имайте предвид, че онлайн услугата няма да ви позволи да изтеглите видеоклип с активен рекламен блокер, така че ако имате такъв, ще трябва да спрете да работите на тази страница, преди да започнете.

 7. На избора ще ви бъде предложено да изтеглите видеоклипове в нормално качество или в HD. След като изберете един от двата налични бутона, браузърът ще започне да се изтегля.

Изтегляне на видео от Facebook в онлайн услугата FbDown

Метод 5: Без използване на инструменти на трети страни

Както се оказа, всеки видеоклип, публикуван във Facebook услугата, може да бъде изтеглен на компютъра, без да се използват допълнителни помощни средства, онлайн услуги и помощни програми.

 1. Отворете видеоклипа, който искате да изтеглите. Кликнете върху видеото с десния бутон на мишката и изберете "Показване на URL адреса на видеоклипа".
 2. Показване на URL адреса на видеоклип от Facebook

 3. Копирайте целия показван видео адрес.
 4. Копирайте URL адреса на видеоклип от Facebook

 5. Създайте нов раздел в браузъра и поставете връзката, която сте копирали преди това, в адресната лента, но не натискайте Enter, докато се движите в него. Заменете адреса "www" с "m" , след което можете да натиснете клавиша Enter.
 6. Коригиране на адреса във видеоклипа във Facebook

 7. Поставете видеоклипа за възпроизвеждане, след това кликнете с десния бутон върху него и изберете "Запазване на видеото като" .
 8. Изтегляне на видео от Facebook във вашия компютър

 9. На екрана ще се покаже познат Windows Explorer, в който ще трябва да посочите папката на компютъра, където ще бъде записан видеоклипа, и ако е необходимо, да зададете име за него. Готово!

Завършване на изтеглянето на видео от Facebook в компютъра

Има десетки софтуерни инструменти, които помагат да изтегляте видеоклипове от различни сайтове, включително Facebook, но те се различават съвсем малко един от друг. В същата статия най-популярните и лесни за използване програми бяха използвани за изтегляне на видеоклипове от социалната мрежа Facebook.