Популярният пратеник на Telegram не само предоставя на потребителите си възможност да общуват чрез текст, гласови съобщения или обаждания, но и им позволява да четат полезна или просто интересна информация от различни източници. Потреблението на различни видове съдържание се случва в каналите, които всеки може да направи в това приложение, като цяло може да бъде едновременно относително добре познато или нарастващо популярно на публикацията, и абсолютно начинаещи в тази област. В нашата днешна статия ще ви кажем как да търсите канали (те също се наричат ​​"общности", "обществени"), защото тази функция се изпълнява напълно незабележима.

Търсим канали в Телеграма

С всички функционалности на пратеника, той има един основен недостатък - кореспонденция с потребители, публични разговори, канали и ботове в основния (и единствен) прозорец са смесени. Индикаторът за всеки такъв елемент е не толкова мобилния номер, чрез който се извършва регистрацията, а името, което има следната форма: @name . Но за да търсите конкретни канали, можете да използвате не само името му, но и самото име. Нека ви кажем как това се прави в текущата версия на Telegram на компютър и мобилни устройства, тъй като приложението е междуплатформена. Но първо, нека посочим по-подробно какво може да се използва като заявка за търсене и каква е ефективността на всяка от тях:

 • Точното име на канала или неговата част под формата на @name , което, както вече посочихме, е общоприет стандарт в телеграмите. Можете да намерите сметка в общността по този начин само ако знаете тези данни или поне част от тях със сигурност, но тази гаранция ще даде положителен резултат. В този случай е особено важно да не се правят писмени грешки, тъй като това може да ви доведе до грешки.
 • Пример за търсене на канали по точно име в Телеграма за Windows

 • Името на канала или неговата част на обичайния, "човешки" език, т.е. това, което се показва в т.нар. Хедър за чат, а не стандартното име, използвано като индикатор в телеграмата. Има два недостатъка на този подход: имената на много канали са много сходни (и дори еднакви), докато списъкът на резултатите, показани в резултатите от търсенето, е ограничен до 3-5 елемента, в зависимост от дължината на заявката и операционната система, в която се използва пратеникът, и не може да се разширява. За да подобрите ефективността на търсенето, можете да се фокусирате върху аватара и, вероятно, името на канала.
 • Пример за търсене на канали по име в Telegram messenger for Windows

 • Думи и фрази от предполагаемото заглавие или част от него. От една страна, тази опция за търсене на канали е още по-сложна от предишната, а от друга страна дава възможност за изясняване. Например, въпросът за искането "Технологии" ще бъде по-"размазан", отколкото за "Технологичната наука". По този начин можете да се опитате да отгатнете името по предмет, а изображението на профила и името на канала ще спомогнат за подобряване на ефективността на търсенето, ако тази информация е поне частично известна.
 • Пример за търсене на канали по думи и фрази

И така, след като се запознахме с основите на теоретичната основа, нека преминем към много по-интересна практика.

Windows

Клиентското приложение Telegram за компютър има същата функционалност като мобилните му колеги, които ще опишем по-долу. Ето защо, да се намери канал в него също не е трудно. Същият начин за решаване на проблема зависи от информацията, която знаете за предмета на търсенето.

Вижте също: Инсталиране на телеграма на компютър с Windows

 1. След като стартирате пратеника на вашия компютър, кликнете с левия бутон на мишката (LMB) в лентата за търсене, намираща се над списъка за чат.
 2. Отидете на търсене на канали в Messenger телеграма за Windows

 3. Въведете заявката си, чието съдържание може да бъде както следва:
  • Името на канала или неговата част под формата на @name .
  • Въвеждане на част от точното име на канала в Messenger телеграма за Windows

  • Обикновено име на общността или част от нея (непълна дума).
  • Въведете обичайното име за търсене на канал в Messenger телеграма за Windows

  • Думи и фрази от обичайното име или част от тях, или тези, които са свързани с темата.

  Търсете канал по думи и фрази в Messenger телеграма за Windows

  Така че, ако търсите канал с точното му име, не би трябвало да има трудности, но ако едно указателно име е посочено като заявка, също така е важно да можете да пресявате потребители, чатове и ботове от списъка, тъй като те също попадат в списъка с резултати. Възможно е да се разбере дали Телеграмата Ви предлага, чрез иконата на клаксона в ляво от името му, а също и чрез щракване върху намерения елемент - надясно (в горната част на прозореца за кореспонденция), под името ще бъде броя на участниците. Всичко това подсказва, че сте намерили канала.

  Преглед на информация за канала в Messenger телеграма за Windows

  Забележка: Общият списък с резултати не е скрит, докато в полето за търсене не бъде въведена нова заявка. В същото време самото търсене обхваща и кореспонденцията (съобщенията се показват в отделен блок, както може да се види на снимката по-горе).

 4. След като намерихте канала, който ви интересува (или този, който е на теория), отидете на него чрез натискане на ЛКМ. Това действие ще отвори прозореца за чат, или по-скоро еднопосочен чат. Като кликнете върху заглавието (панел с името и броя на участниците), можете да намерите подробна информация за общността,
  Вижте цялата информация за канала в Messenger телеграма за Windows

  и за да започнете да я четете, трябва да кликнете върху бутона "Абонирай се" , намиращ се в условната област на съобщението.
  Абонирайте се за канал в Messenger телеграма за Windows

  Резултатът няма да отнеме много време - в чата ще се появи уведомление за успешен абонамент.
  Резултатът от успешния абонамент за канала в Messenger телеграма за Windows

 5. Както виждате, не е толкова лесно да търсите канали в Телеграма, когато точното им име не е известно предварително - в такива случаи трябва да разчитате единствено на себе си и на късмет. Ако не търсите нещо конкретно, а просто искате да разширите списъка с абонаменти, можете да се присъедините към един или няколко канала-агрегатори, в които се публикуват колекции с общности. Вероятно в тях ще намерите нещо интересно за себе си.

андроид

Алгоритъм за търсене на канали в мобилно приложение Телеграма за Android не се различава много от това в Windows. И все пак, има няколко забележителни нюанса, продиктувани от външни и функционални различия в операционните системи.

Инсталирайте приложението Telegram на Android

Вижте също: Инсталирайте телеграма на Android

 1. Стартирайте приложението Messenger и докоснете в основния му прозорец изображението на лупа, разположено върху панела над списъка за чат. Това инициира стартирането на виртуалната клавиатура.
 2. Стартирайте приложението и отидете на търсенето в Messenger телеграма за Android

 3. Извършете търсене в общността, като зададете заявка, като използвате един от следните алгоритми:
  • Точното име на канала или неговата част под формата на @name .
  • Търсете канал по точно име в Telegram messenger for Android

  • Пълно или частично име в "нормална" форма.
  • Търсете канал по име или част от него в Messenger телеграма за Android

  • Фразата (изцяло или частично), свързана със заглавието или предмета.

  Търсете канал по думи и фрази в Messenger телеграма за Android

  Както в случая с компютър, можете да различавате канала от потребителя, чата или бота в резултатите от резултатите от търсенето, като пишете за броя на абонатите и изображението на рога вдясно от името.

 4. Определяне на канала в резултатите от търсенето в Messenger телеграма за Android

 5. След като изберете съответната общност, кликнете върху нейното име. За да се запознаете с общата информация, докоснете горния панел с аватара, името и броя на участниците и за да се абонирате, кликнете върху съответния бутон в долната част на чата.
 6. Вижте информация за канала и се абонирайте за него в Messenger за Android

 7. От сега нататък ще бъдете абониран за намерения канал. Подобно на Windows, за да разширите собствените си абонаменти, можете да се присъедините към агрегатор на общността и редовно да преглеждате предложените от тях записи за това, което ще ви бъде от особен интерес.
 8. Абонамент за канала успешно излезе в Messenger телеграма за Android
  Ето колко лесно е да търсите канали в Телеграми на устройства с Android. След това се обръщаме към решаване на подобен проблем в конкурентна среда - мобилната операционна система на Apple.

IOS

Търсенето на телеграмни канали от iPhone се извършва с помощта на същите алгоритми, както в описаната по-горе среда на Android. Някои различия в изпълнението на конкретни стъпки за постигане на целта в iOS средата са продиктувани само от малко по-различна реализация на интерфейса на приложението, отколкото на конкурентната платформа. Телеграма за iPhone и появата на други инструменти, които могат да бъдат използвани в търсенето на публични, функциониращи в пратеника.

Как да търсите канали в Телеграма за iPhone

Вижте също: Инсталирайте телеграма на iOS

Системата за търсене, с която клиентът на телеграмата за МОК е оборудвана, работи много добре и ви позволява да намерите в услугата практически всичко, от което потребителят може да се нуждае, включително канали.

 1. Отворете Telegram for iPhone и отидете в раздела Chats чрез менюто в долната част на екрана. Докоснете в горната част на полето „Търсене по публикации и хора“ .
 2. Телеграма за iPhone - поле за търсене в официалния клиент

 3. Като заявка за търсене въведете:
  • Точното име на каналния акаунт във формат, приет в рамките на услугата, е @name , ако го знаете.
  • Телеграма за iPhone търси канал в Messenger чрез точното име - username public

  • Името на телеграмния канал на обичайния "човешки" език.
  • Телеграма за търсене на канали на iPhone в Messenger по име

  • Думи и фрази, съответстващи на предмета или (на теория) името на желания канал.
  • Телеграма за iPhone търсене на публични (канал) в Messenger по ключови думи

  Тъй като телеграмата показва не само публиката в резултатите от търсенето, но и обичайните участници в куриера, групата и ботовете, е необходимо да има информация как да разпознае канала. Това е съвсем просто - ако връзката, издадена от системата, води до публичен, а не до нищо друго, броят на получателите на информация - "XXXX абонати" е посочен под неговото име.

 4. Телеграма за iPhone как да се разграничи канал, група, потребител, бот при търсене в куриера

 5. След като заглавието на търсенето покаже името на желаното (поне теоретично) публично, докоснете го с името му - това ще отвори екрана за чат. Сега можете да получите по-подробна информация за канала, като докоснете неговите аватари в горната част, както и да прегледате информационните съобщения. Щом установите, че сте намерили това, което търсите, кликнете върху Абониране в долната част на екрана.
 6. Телеграма за абонамент за iPhone, намерена чрез търсенето в куриера

 7. Освен това, търсенето на телеграмния канал, особено ако това не е нещо специфично, което ви интересува, може да се направи в публични каталози. След като се абонирате за получаване на съобщения от един или повече от тези агрегатори, винаги ще имате на разположение списък с най-популярните и забележителни канали в куриера.
 8. Телеграма за iPhone Каталози за канали в куриера

Универсален начин

В допълнение към начина, по който разглеждаме търсенето на общности в Telegram, който се изпълнява на устройства от различен тип, използвайки подобен алгоритъм, има още едно. Той се изпълнява извън пратеника и въпреки това е по-ефективен и общоприет сред потребителите. Този метод се заключава в търсенето на интересни и полезни канали в Интернет. Тук няма специален софтуерен инструмент - в повечето случаи това е някой от браузърите, налични и в Windows, и в Android или iOS. Възможно е да се намери връзката с адреса на обществеността, която е необходима за решаването на днешната ни задача, например в обширните социални мрежи, като се използват техните клиентски приложения - има много възможности.

Вижте също: Инсталиране на телеграми на телефона ви

Забележка: В примера по-долу каналите се търсят с помощта на инсталирания на него браузър iPhone и Safari , но описаните действия се извършват по същия начин и на други устройства, независимо от вида и инсталираната им операционна система.

 1. Отворете браузъра и въведете в адресната лента името на темата, която ви интересува + фразата "Телеграфен канал" . След бутона „Отиди” ще получите списък на сайтове с директории с връзки към различни публични страници.

  Телеграма за iPhone - търсене на канали в пратеника на интернет ресурси на трети страни

  С отварянето на един от ресурсите, предлагани от търсачката, ще получите възможност да се запознаете с описанията на различни обществени маси и да намерите точните им имена.

  Телеграма за iPhone търсене на описания и точни имена на публиката в Messenger чрез браузъра

  Това не е всичко - като докоснете името @name и отговорите утвърдително на заявката на браузъра да стартирате клиента на Telegram, ще отидете на преглед на канала в Messenger и ще получите възможност да се абонирате за него.

  Телеграма за преход на iPhone към канала, намерен през браузъра и абониране за обществеността в Messenger

 2. Друга възможност за намиране на необходимите телеграма канали и да станат част от тях е да следвате линк от уеб ресурс, създателите на който подкрепят този метод за предаване на информация на своите посетители. Отворете всеки сайт и потърсете в раздела „НИЕ СМЕ SOC. МРЕЖИ ” или подобен (обикновено разположен в долната част на уеб страницата) - може да има връзка в естествена форма или направена под формата на бутон с икона на вестника, може би някак си украсена. Кликването върху посочения елемент от уеб страницата автоматично ще отвори клиента на Телеграма, който демонстрира съдържанието на канала на сайта и, разбира се, бутона “Абониране” .

  Телеграма за iPhone преход към канала в куриера от уебсайта

заключение

След като прочетете нашата статия днес, научихте как да намерите канал в Telegram. Въпреки факта, че този вид медии придобиват все по-голяма популярност, няма гарантиран ефективен начин за търсене и няма лесен начин за търсене. Ако знаете името на общността, ще можете да се абонирате за нея, във всички останали случаи ще трябва да отгатнете и да изберете опции, да се опитате да познаете името или да се обърнете към специализирани уеб ресурси и агрегатори. Надяваме се, че този материал е полезен за вас.