Един и грешките, които потребителите на Windows 7 могат да срещнат при стартиране или инсталиране на програми, са "APPCRASH problem event name" . Често се случва, когато се използват игри и други "тежки" приложения. Нека да разберем причините и начините за решаване на посочения проблем с компютъра.

Причини за "APPCRASH" и как да се определи грешката

Непосредственият произход на "APPCRASH" може да бъде различен, но всички са свързани с факта, че тази грешка възниква, когато силата или характеристиките на хардуерните или софтуерните компоненти на компютъра не съответстват на минималния минимум, необходим за изпълнение на конкретно приложение. Ето защо горната грешка се появява най-често при активиране на приложения с високи системни изисквания.

Информацията за грешки APPCRASH в Windows 7

В някои случаи проблемът може да бъде разрешен само чрез замяна на хардуерните компоненти на компютъра (процесор, RAM и т.н.), чиито характеристики са под минималните изисквания на приложението. Но често е възможно да се коригира ситуацията без такива радикални действия, просто чрез инсталиране на необходимия софтуерен компонент, правилно настройване на системата, премахване на ненужното зареждане или извършване на други манипулации в операционната система. Точно такива начини за решаване на този проблем ще бъдат разгледани в тази статия.

Метод 1: Инсталирайте необходимите компоненти

Доста често грешката "APPCRASH" възниква, защото компютърът няма инсталирани някои компоненти на Microsoft за изпълнение на конкретно приложение. Най-често отсъствието на текущите версии на следните компоненти води до този проблем:

Отидете на връзките в списъка и инсталирайте необходимите компоненти на компютъра, следвайки препоръките, дадени от "Инсталационния съветник" по време на инсталационната процедура.

Инсталирайте компонента "DirectX" от официалния сайт на Microsoft, като използвате браузъра Google Chrome в Windows 7

Преди да изтеглите "Visual C ++ 2013 redist" , трябва да изберете вашия тип операционна система (32 или 64 бита) на уеб сайта на Microsoft, като маркирате опцията "vcredist_x86.exe" или "vcredist_x64.exe" .

Как да изтеглите компонента Microsoft Visual C ++ 2013 от официалния сайт на Microsoft, използвайки браузъра Google Chrome в Windows 7

След като инсталирате всеки компонент, рестартирайте компютъра и проверете как се стартира проблемно приложение. За удобство поставяме връзки за изтегляне, тъй като честотата на появяване на "APPCRASH" намалява поради липсата на конкретен елемент. Това означава, че най-често проблемът възниква от липсата на най-новата версия на DirectX на компютъра.

Метод 2: Деактивирайте услугата

"APPCRASH" може да възникне при стартиране на някои приложения, ако е активирана услугата "Управление на Windows" . В този случай определената услуга трябва да бъде деактивирана.

 1. Кликнете върху "Старт" и отидете в "Контролен панел" .
 2. Отидете в контролния панел от менюто "Старт" в Windows 7

 3. Кликнете върху "Система и сигурност" .
 4. Отидете в раздела Система и защита на контролния панел в Windows 7

 5. Потърсете раздела "Администриране" и отидете в него.
 6. Отворете раздела Администрация на раздела Система и защита на контролния панел в Windows 7

 7. Прозорецът "Администриране" отваря списък с различни инструменти на Windows. Трябва да намерите елемента "Услуги" и да отидете на посочения текст.
 8. Отидете в сервизния мениджър от раздела Административни инструменти на контролния панел в Windows 7

 9. "Управление на услуги" е стартирано . За да се улесни намирането на необходимия компонент, изградете всички елементи от списъка според азбуката. За целта кликнете върху името на колоната "Име" . След като намерите името "Windows Management Instrumentation" в списъка, обръщайте внимание на състоянието на тази услуга. Ако атрибутът "Работа" е зададен в графата "Статус" пред него, трябва да деактивирате посочения компонент. За да направите това, щракнете двукратно върху името на елемента.
 10. Отворете прозореца Windows Management Instrumentation Properties от Service Manager в Windows 7

 11. Отваря се прозорецът за свойства на услугата. Кликнете върху полето Тип на стартиране . В списъка, който се показва, изберете опцията "Disabled". След това кликнете върху "Пауза" , "Прилагане" и "ОК" .
 12. Деактивирайте услугата в прозореца Windows Management Instrumentation Properties в Windows 7

 13. Вие се връщате в "Service Manager" . Както можете да видите, сега атрибутът "Работа" отсъства пред името "Windows Management Instrumentation " и вместо това ще се намира атрибута "Suspension" . Рестартирайте компютъра и опитайте отново да стартирате проблема.

Услугата за управление на Windows за управление е спряна в Service Manager в Windows 7

Метод 3: Проверете за целостта на системните файлове на Windows

Една от причините за възникването на "APPCRASH" може да бъде увреждане на целостта на системните файлове на Windows. След това е необходимо да се сканира системата с вградената помощна програма "SFC" за гореспоменатия проблем и, ако е необходимо, да я оправи.

 1. Ако имате инсталационен диск на Windows 7 с инсталацията на OS на вашия компютър, уверете се, че го поставите в устройството, преди да започнете процедурата. Това не само установява нарушение на целостта на системните файлове, но и правилни грешки, ако те бъдат открити.
 2. След това кликнете върху "Старт" . Отидете на "Всички програми" .
 3. Отидете на Всички програми от менюто "Старт" в Windows 7

 4. Отворете папката "Стандарт" .
 5. Отидете в папката Стандарт чрез менюто "Старт" в Windows 7

 6. Намерете елемента "Командния ред" и кликнете с десния бутон ( PCM ) върху него. От списъка спирайте избирането на "Изпълни като администратор" .
 7. За да стартирате командния ред като администратор, като използвате контекстното меню чрез менюто "Старт" в Windows 7

 8. Интерфейсът "Команден ред" е отворен . Въведете следния израз:

  sfc /scannow

  Кликнете върху Enter .

 9. Проверка на системния файл за загуба на целостта чрез използване на помощната програма SCF, като се стартира през командния ред в Windows 7

 10. Стартира се помощната програма "SFC" , която сканира системните файлове за тяхната цялост и грешки. Процесът на тази операция се показва незабавно в прозореца "Командния ред" като процент от общия обем на задачата.
 11. Сканиране за системна загуба на целостта на системните файлове, използвайки помощната програма SCF в командния ред в Windows 7

 12. След приключване на операцията се появява съобщение в "Командния ред", което показва, че не са открити нарушения на цялостността на системата или информация за грешките с тяхното подробно декодиране. В случай, че сте инсталирали преди това инсталационния диск от операционната система в устройството, всички проблеми при откриването ще бъдат автоматично коригирани. Не забравяйте да рестартирате компютъра след това.

Сканирането на системата за загуба на целостта на системата с помощната програма SCF е завършено и не е открила никакви проблеми в командния ред в Windows 7

Съществуват и други начини за проверка на целостта на системните файлове, които са обсъдени в отделен урок.

Урокът: Проверка на целостта на системните файлове в Windows 7

Метод 4: Решаване на проблеми със съвместимостта

Понякога грешката "APPCRASH" може да бъде генерирана поради проблеми със съвместимостта, т.е. ако програмата, която използвате, не съвпада с версията на вашата операционна система. Ако по-нова версия на операционната система е необходима, за да стартирате проблемно приложение, например Windows 8.1 или Windows 10, няма какво да се направи. За да стартирате, ще трябва да инсталирате необходимия тип операционна система или поне нейния емулатор. Но ако приложението е предназначено за по-ранни операционни системи и следователно е в конфликт със "седемте", тогава проблемът се фиксира много просто.

 1. Отворете "Explorer" в директорията, където се намира изпълнимият файл на проблемно приложение. Кликнете върху PCM върху него и изберете "Properties" .
 2. Отидете в прозореца със свойства на файловете чрез контекстното меню в Windows Explorer в Windows 7

 3. Отваря се прозорецът за свойствата на файловете. Преместете секцията "Съвместимост" .
 4. Отворете раздела Съвместимост в прозореца със свойства на файлове в Windows 7

 5. В полето "Съвместимост режим" , поставете отметка в квадратчето до елемента "Пусни програмата в режим на съвместимост ..." . От падащия списък, който след това става активен, изберете подходящата версия на операционната система, която е съвместима с приложението, което използвате. В повечето случаи, ако правите подобни грешки, изберете "Windows XP (Service Pack 3)" . Също така поставете отметка в квадратчето "Стартирайте тази програма като администратор" . След това кликнете върху "Прилагане" и "ОК" .
 6. За да активирате програмата в режим на съвместимост, в раздела "Съвместимост" в прозореца със свойства на файлове в Windows 7

 7. Сега можете да стартирате приложението по стандартния начин, като кликнете два пъти върху неговия изпълним файл с левия бутон на мишката.

Пускане на програмата в режим на съвместимост в Windows Explorer в Windows 7

Метод 5: Актуализирайте драйверите

Една от причините за "APPCRASH" може да е фактът, че компютърът има остарели драйвери за видеокарти или, което е много по-рядко, звукова карта. След това трябва да актуализирате съответните компоненти.

 1. Отидете в секцията "Контролен панел" , която се нарича "Система и сигурност" . Алгоритъмът за този преход е описан при разглеждането на Метод 2 . След това кликнете върху думите "Device Manager" .
 2. Отворете "Диспечер на устройствата" в раздела Система на раздела Система и защита на контролния панел в Windows 7

 3. Интерфейсът "Device Manager" се стартира. Кликнете върху "Видео адаптери" .
 4. Отворете видео адаптерите в Диспечер на устройства в Windows 7

 5. Отваря се списък на свързаните с компютъра видеокарти. Кликнете върху PCM за името на елемента и изберете "Update drivers ..." от списъка.
 6. Отворете актуализацията на драйверите на видеокартата от контекстното меню в секцията Видео адаптери на Device Manager в Windows 7

 7. Отваря прозореца за актуализиране. Кликнете върху елемента "Автоматично търсене на драйвери ..." .
 8. Пускане на автоматична актуализация на драйвери за видеокарти в Диспечер на устройства в Windows 7

 9. След това ще се извърши процедурата за актуализиране на драйвера. Ако това не се осъвременява, отидете на официалния сайт на производителя на видеокартата, изтеглете драйвера оттам и го стартирайте. Подобна процедура трябва да се направи с всяко устройство, което е показано в "Мениджър" в блока "Видео адаптери" . След инсталирането, не забравяйте да рестартирате компютъра.

По същия начин драйверите за звуковата карта се актуализират. Само за тази цел е необходимо да се премине в раздел "Звукови, видео и игрални устройства" и на свой ред да се осъвременява всеки обект от дадена група.

Отидете на актуализацията на драйвера за звукова карта чрез контекстното меню в раздела Аудио, видео и игри в Диспечер на устройства в Windows 7

Ако не считате себе си за опитен потребител, за да актуализирате драйверите по този начин, можете да използвате специализиран софтуер за изпълнение на посочената процедура - DriverPack Solution , Това приложение ще сканира компютъра ви за остарели драйвери и ще предложи инсталиране на най-новите версии. В този случай не само улеснявате задачата, но и се освобождавате от необходимостта да търсите в "Device Manager" конкретен елемент, който изисква актуализиране. Програмата ще направи това автоматично.

Урокът: Актуализиране на драйвери на компютър с помощта на DriverPack Solution

Метод 6: Премахнете кирилица от пътя към папката на програмата

Понякога се случва причината за грешката "APPCRASH" да бъде опит за инсталиране на програмата в директория, чийто път съдържа букви, които не са включени в латинската азбука. Ние, например, често написваме имената на директории на кирилица, но не всички обекти, поставени в такава директория, могат да работят правилно. В този случай те трябва да бъдат преинсталирани в папка, чийто път не съдържа кирилица или символи на друга азбука, различна от латиница.

 1. Ако вече сте инсталирали програмата, но тя не работи правилно, издавайки грешката "APPCRASH", деинсталирайте я.
 2. Навигирайте през "Explorer" в главната директория на всяко устройство, на което не е инсталирана операционната система. Като се има предвид, че почти винаги е инсталирана операционната система на C- устройството, можете да изберете която и да е част от твърдия диск, с изключение на горната опция. Кликнете върху PCM на празното място в прозореца и изберете елемента "Създаване" . В допълнителното меню отидете в "Папка" .
 3. Отидете, за да създадете папка на устройство D чрез контекстното меню в Windows Explorer в Windows 7

 4. Когато създавате папка, дайте му всяко име, което искате, но при условие, че трябва да се състои изключително от латински букви.
 5. Папка с името, състоящо се от символи на латиницата, е създадена в Windows Explorer в Windows 7

 6. Сега преинсталирайте проблематичното приложение в създадената папка. За да направите това, в "Инсталационния съветник" на съответния етап от инсталацията, посочете тази директория като директория, съдържаща изпълнимия файл на приложението. В бъдеще винаги инсталирайте програми с проблема "APPCRASH" в тази папка.

Задаване на инсталационната директория за изпълнимия файл на приложението в Помощника за инсталиране на приложения в Windows 7

Метод 7: Почистване на регистъра

Понякога да се определи грешката "APPCRASH" помага такава тривиална начин, като почистване на системния регистър. За тези цели има доста различен софтуер, но едно от най-добрите решения е CCleaner ,

 1. Стартирайте CCleaner. Отидете в секцията "Регистър" и кликнете върху бутона "Търсене на проблеми" .
 2. За да стартирате сканирането на системния регистър за грешки в секцията на системния регистър на CCleaner в Windows 7

 3. Ще започне процедурата за сканиране на системния регистър.
 4. Процедурата за сканиране на системния регистър за грешки в секцията Registry на CCleaner в Windows 7

 5. След като процесът приключи, прозорецът CCleaner показва грешни записи в системния регистър. За да ги изтриете, кликнете върху "Ремонт ..." .
 6. Отидете на фиксирането на грешки в системния регистър в секцията Registry на CCleaner в Windows 7

 7. Отваря се прозорец, в който се изисква да създадете резервно копие на системния регистър. Това се прави в случай, че програмата погрешно изтрива важен запис. Тогава ще бъде възможно да се възстанови отново. Затова препоръчваме да кликнете върху бутона "Да" в посоченото поле.
 8. Преход към създаване на резервно копие на промените, направени в регистъра в CCleaner в Windows 7

 9. Показва се прозорецът за запазване на резервно копие. Отворете директорията, в която искате да запазите копието, и кликнете върху "Запазване" .
 10. Прозорецът за запазване на резервното копие на направените промени в регистъра в CCleaner в Windows 7

 11. В следващия прозорец кликнете върху бутона "Редактиране на отметката" .
 12. За да стартирате корекцията на системните грешки в системния регистър на CCleaner в Windows 7

 13. След това всички грешки в системния регистър ще бъдат фиксирани, които ще се показват в програмата CCleaner.

Грешките в системния регистър в секцията на системния регистър на CCleaner са коригирани в Windows 7

Има и други инструменти за почистване на системния регистър, които са описани в отделна статия.

Прочетете още: Най-добрите програми за почистване на системния регистър

Метод 8: Деактивирайте DEP

В Windows 7 има функция DEP, която служи за защита на вашия компютър от злонамерен код. Но понякога това е основната причина за възникването на "APPCRASH". След това трябва да го деактивирате за проблемно приложение.

 1. Отворете раздела "Система и защита" , намиращ се в " Контролен панел" . Кликнете върху Система .
 2. Отворете раздела Система от раздела Система и защита на контролния панел в Windows 7

 3. Кликнете върху "Разширени настройки на системата" .
 4. Отворете прозореца за разширени системни настройки от "Преглед на основната информация за компютъра в контролния панел в Windows 7"

 5. Сега в групата "Изпълнение" кликнете върху "Опции ..." .
 6. Отворете прозореца "Опции за производителност" от раздела "Разширени" в прозореца "Свойства на системата" в Windows 7

 7. В изпълняващата се обвивка отидете в секцията "Предотвратяване на изпълнението на данни" .
 8. Отворете раздела "Предотвратяване на изпълнението на данни" в прозореца "Опции за производителност на Windows 7"

 9. В новия прозорец преместете радио бутона на DEP на позиция за всички обекти, с изключение на избраните. След това кликнете върху "Добавяне ..." .
 10. Отидете при добавяне на програмата към изключенията DEP в раздела "Предотвратяване на изпълнението на данни" в прозореца "Опции за производителност на Windows 7"

 11. Отваря се прозорец, в който трябва да отидете в директорията, където се намира проблемният файл, да го изберете и да кликнете върху "Отваряне" .
 12. Добавяне на програма към изключенията DEP в прозореца Отваряне в Windows 7

 13. След като името на избраната програма се показва в прозореца за настройка на скоростта, кликнете върху "Прилагане" и "ОК" .

Прилагане на промени в раздела "Предотвратяване на изпълнението на данни" в прозореца "Опции за производителност на Windows 7"

Сега можете да опитате да стартирате приложението

Метод 9: Деактивиране на антивируса

Друга причина за грешката "APPCRASH" е конфликтът на приложението, което се стартира с антивирусната програма, инсталирана на компютъра. За да проверите дали това е така, има смисъл временно да деактивирате антивируса. В някои случаи е необходимо пълно деинсталиране на софтуера за защита, за да се гарантира правилното функциониране на приложението.

Преминаване към премахването на антивирус Avast в Windows 7

Всеки антивирус има собствен алгоритъм за деактивиране и деинсталиране.

Прочетете повече: Временно деактивиране на антивирусната защита

Важно помнить, что нельзя надолго оставлять компьютер без антивирусной защиты, поэтому обязательно нужно в кратчайшие сроки после деинсталляции антивируса установить аналогичную программу, которая не будет конфликтовать с другим ПО.

Как видим, существует довольно много причин, по которым при запуске определенных программ на Windows 7 может возникать ошибка «APPCRASH». Но все они заключаются в несовместимости запускаемого ПО с каким-то программным или аппаратным компонентом. Конечно, для решения проблемы лучше всего сразу установить её непосредственную причину. Но к сожалению, не всегда это удается. Поэтому если вы столкнулись с вышеназванной ошибкой, то советуем просто применять все способы, перечисленные в данной статье, до полного устранения проблемы.