Регистърът е сърцето на операционната система Windows и в зависимост от състоянието на регистъра, колко бързо и стабилно ще работи операционната система. Следователно, за да се гарантира, че регистърът е винаги "чист и подреден", е необходимо да го следвате. За да направите това, можете да използвате както инструментите, вградени в операционната система, така и програмите на трети страни.

За щастие, има много помощни програми за поддържане на системния регистър и за да изберете подходяща програма за вас, ще разгледаме няколко помощни програми в тази статия.

Рег Организатор

Основният прозорец на RegOrganizer

Reg Organizer е отлична програма за почистване на системния регистър в Windows 10, както и в по-ранните версии на тази операционна система

Особеността на тази програма е, че тя е ориентирана да работи със системния регистър. Тук има всички необходими функции, благодарение на които Reg Organizer не може просто да постави нещата в ред в записите в системния регистър, но също така да ги оптимизира за по-бърза работа.

Също така има допълнителни функции, които ще помогнат да се освободите от излишните боклуци в системата и да я настроите добре.

Изтегляне Reg Organizer

Регистрационен живот

Основен живот на системния регистър

Registry Life е безплатна програма от разработчиците на Reg Organizer. За разлика от гореспоменатата програма, тази помощна програма има само основните функции, които ще помогнат привеждане на файловете в системния регистър в ред.

Въпреки това, няма дълбоко сканиране, така че регистрационният живот може да извършва само анализ на повърхността и корекция на грешки.

Независимо от факта, че функционалността е доста ограничена в сравнение с Reg Organizer, полезността на системния регистър е достатъчно, за да поправи повечето грешки в системния регистър.

Изтегляне на регистъра

Auslogics Registry Cleaner

Регистър на главния прозорец auslogics

Auslogics Registry Cleaner е добра програма за почистване на системния регистър за Windows 7 и не само.

Тази програма има всички необходими функции както за сканиране на повърхността на регистъра, така и за по-задълбочен анализ. Последната функция е идеална за фиксиране на вече работещ регистър.

Auslogics Registry Cleaner може да открие почти всички грешки и да ги отстрани само с няколко кликвания.

Удобната работа с програмата осигурява прост съветник, който ще ви помогне да откриете и отстраните грешки не само за начинаещи, но и за по-опитни.

Glary Utilities

Общ преглед в Glary Utilities

Glary Utilities е пакет от комунални услуги, предназначен да поддържа системата като цяло. Сред другите функции е и инструмент за работа със системния регистър.

Също така, както и в други подобни програми за отстраняване на грешки в регистъра, има няколко начина за намиране на грешки.

За редовен анализ е подходящо бързо търсене, което ви позволява да търсите грешки в главните секции.

Ако искате да направите по-задълбочено търсене на грешки, тогава в този случай можете да направите задълбочен анализ.

Изтеглете Glary Utilities

Витрин Фикс Фикс

Списък на откритите грешки в

Vit Registry Fix е добра програма за почистване на системния регистър.

В допълнение към удобния за потребителя интерфейс програмата има и специален алгоритъм за сканиране. Благодарение на тази функция е Vit Registry Fix, която ви позволява да намерите почти всички грешки в сравнение с други програми.

Въпреки това, тук трябва да бъдете много внимателни, защото използвате Vit Registry Fix можете и да оправите регистъра и да го разваляте. Следователно тази програма е по-подходяща за напреднали потребители.

В допълнение към грешките при търсене и закрепване е възможно също така да се правят резервни копия на файловете в системния регистър, които ще върнат системата в предишното си състояние в случай на неуспешно почистване на системния регистър.

Изтегляне на

TweakNow RegCleaner

Главен прозорец

TweakNow RegCleaner е друга програма за отстраняване на грешки в системния регистър. С това приложение можете да намерите всички грешни записи в системния регистър и да направите копие на файловете.

Програмата е лесна и лесна за ползване интерфейс, така че с нея ще бъде в състояние да разбере и начинаещи потребители.

Също така TweakNow RegCleaner е подходящ за премахване на различни боклуци от системата, защото има допълнителни функции за оптимизиране на системата.

Изтегляне на TweakNow RegCleaner

Wise Registry Cleaner

Главен прозорец Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner е програма, която е част от пакета Wise Care 365.

Неговата цел е да намери и коригира всички открити грешки. Програмата има по-прост интерфейс и тъй като е част от комуналните услуги, тук се изпълняват само тези функции, които са необходими за работа със системния регистър.

Wise Registry Cleaner също върши своята работа добре, както и такива популярни програми като Vit Registry Fix и Reg Organizer.

Урокът: как да почистите регистъра чрез Wise Registry Cleaner

Така че, ние разгледахме основните характеристики и функции на няколко помощни програми, които ще помогнат за поддържането на регистъра в подходящо състояние. Както можете да видите, има много програми за това и всеки има свои собствени особености. Въпреки това, дори и с малък преглед, вече ще ви бъде по-лесно да изберете помощна програма за себе си.