Instagram не е просто социална мрежа за публикуване на снимки и видеоклипове, но и ефективна платформа за печелене на пари. Днес ще разгледаме основните начини за генериране на доходи в тази социална услуга.

Не е тайна, че популярните профили в Instagram правят добри пари. Несъмнено те не спечелиха много пари веднага, защото бяха отделени много време и енергия. Днес има доста широка гама от възможности за печелене в Instagram, но също така трябва да изберете най-подходящия.

Начини да печелите пари в Instagram

Да предположим, че сте се регистрирали само в Instagram. Какво е първото нещо, което трябва да мислите? Разбира се, как да наемат абонати. За да привлечете нови потребители към страницата си, трябва да се включите в нейната популяризация, тъй като практически всички начини за спечелване на съществуващите в Instagrams се основават на размера на вашата аудитория.

Прочетете още: Как да разпуснете профил в Instagram

Метод 1: продавайте услугите си

Много потребители, ангажирани в бизнеса, предлагат услугите си чрез Instagram.

Ако имате нещо да предложите - собствени услуги на свободна практика, продукти и т.н., тогава Instagram е чудесно място за пътуване. Най-лесният начин да разкажете за себе си е да подадете реклама.

Прочетете още: Как да рекламирате в Instagram

Публикувайте реклама в Instagram

Ако рекламата е с високо качество, тогава с висока степен на вероятност можете да говорите за притока на нови потребители, които вероятно ще се интересуват от вашето предложение.

Метод 2: Приходи от реклама

Ако сте потребител на популярна страница, рано или късно ще бъдете уведомени от рекламодатели, които често предлагат добри пари за популяризиране на своите продукти и услуги.

Ако в профила Ви има 10 000 или повече "живи" абонати, можете да опитате късмета си и да се опитате да достигнете до рекламодателя сами - ще трябва да се регистрирате на специална рекламна борса, да създадете профил с подробно описание на потребителския си профил в Instagrams и след това или да изпратите " рекламодатели или просто изчакайте, докато те се свържат с вас.

Сред най-популярните размени за търсене на рекламодатели могат да бъдат идентифицирани Adstamer , Sociate и Plibber ,

Днес рекламата печели почти всички повече или по-малко успешни акаунти, а разходите за реклама зависят в голяма степен от броя на вашите абонати.

Реклама на стоки в Instagram

Метод 3: Приходи с харесване и коментари

Най-малко пари вариант на приходите в Instagram, обаче, тя ще бъде идеално, ако нямате голям брой абонати и нямате намерение да популяризирате този профил.

Най-важното е, че се регистрирате на специален сайт, откъдето започнете да търсите поръчки, а именно, изисквайки да оставите коментар или да направите репорт в Instagram.

Като давате този метод достатъчно време и усилия, можете да спечелите около 500 рубли на ден, но с течение на времето увеличаването на приходите не трябва да чака. Сред тези обмени съществуват услуги QComment и VKTarget ,

Метод 4: Продажба на снимки

Тъй като Instagram е преди всичко социална услуга, насочена към публикуване на снимки, тук фотографите могат да намерят свои клиенти.

Ако сте ангажирани с фотография, след като публикувате снимките си в Instagram и активно популяризирате профила, ще можете да намерите клиенти, които с готовност ще придобият работата ви. Разбира се, за да се използва този метод на печелене, е необходимо да се направи наистина висококачествена работа за професионално фотографско оборудване.

Метод 5: Участие в партньорски програми

Друг начин да спечелите доход в Instagram, който е подходящ за потребители на нетрадиционни сметки, и за тези, които не могат да се похвалят с голяма аудитория.

Най-важното е, че вие, като се регистрирате на сайта, получавате специална връзка, която поставяте във вашата Instagram. Ако абонатът ви, като кликне върху тази връзка, ще направи покупка на стоки или услуги, ще получите около 30% от приходите от цената (процентът може да се различава както от по-голямата, така и от по-малката страна).

Ако решите да участвате в партньорската програма, редът на вашите действия ще изглежда така:

 1. Регистрирайте се в сайта, който предлага партньорска програма. Намерете "филиал", който можете да ползвате както на интересен сайт, например, Aviasales , и в специални каталози на партньорски програми, например, ActualTraffic и AllPP ,

  Регистрация в партньорската програма за Instagram

  Когато се регистрирате, обикновено ще трябва да посочите чантата от платежната система Webmoney, Qiwi, PayPal или Yandex.Money, която впоследствие ще получи пари в брой.

 2. Получавате уникална връзка.
 3. Активно разпространявайте последващата връзка в Instagram. Например, можете да публикувате на страницата си рекламна публикация с качествен примамлив текст, без да забравяте да добавите връзка.
 4. Прочетете още: Как да направите активна връзка в Instagram

 5. Ако даден потребител просто навигира през връзката ви, обикновено ще получите малко приспадане. В случай, че дадено лице направи покупка, ще получите посочения процент от продажбата.

  В същото време, ако сте участвали в партньорски програми, препоръчваме не само да ограничите Instagram, но и да публикувате връзки в други социални мрежи.

Метод 6: Работа върху профила в Instagram

Днес популярните профили в Instagram често обслужват няколко човека, тъй като един потребител, който поддържа дейността на сметката, да се занимава с модериране и популяризиране, е почти невъзможен.

Например, в профила може да се изисква мениджър на Instagram, който ще се занимава с създаване на съдържание, създаване на профил, наблюдение на коментари и изтриване на ненужни, както и различни начини за популяризиране.

Можете да намерите подобни предложения в самата Instagram (информацията за необходимия служител може да бъде намерена на главната страница на потребителския профил или в някой от публикациите), в групата VKontakte или Facebook и на различни разговори на свободна практика FL.ru , Kwork , uJobs и т.н.).

Не се колебайте и независимо предлагайте услугите си на конкретни профили - за това на търговската страница със сигурност ще видите бутона "Контакт" , върху който ще се покаже телефонният номер или адресът на електронната поща.

бутон

Това са основните начини да печелите в Instagram. Ако наистина сте решили да започнете да печелите в Instagram, тогава ще трябва да сте търпеливи, тъй като ще трябва да отделите много време както за популяризиране на вашия профил, така и за търсене на опции за добри приходи. Във всеки случай, ако не се откажете, всички разходи ще бъдат погасени рано или късно многократно.