Instagram е една от най-популярните социални мрежи в света. Този факт не може да засегне броя на хакерските потребителски профили. Ако се случи, че профилът ви е бил откраднат, трябва да изпълните проста последователност от действия, които ще ви позволят да се върнете към него и да предотвратите по-нататъшни опити за неразрешено влизане.

Причините за хакването на акаунта може да са различни: прекалено проста парола, връзка с обществени Wi-Fi мрежи, вирусна активност. Важното е, че трябва да възобновите достъпа до страницата си, като напълно защитите профила си от други потребители.

Стъпка 1: Променете паролата от електронната поща

За да възстановите достъпа до вашия профил, препоръчваме ви първо да промените паролата от електронната поща и след това да отворите профила в Instagram.

 1. За да изключите възможността отново да бъде заловена от нарушители, е необходимо да промените паролата от електронната поща, на която е регистриран акаунтът в Instagram.

  За различните пощенски услуги тази процедура се извършва по различни начини, но според същия принцип. Например, в услугата Mail.ru ще трябва да влезете с имейл адреса и паролата си.

 2. Упълномощаване в Mail.ru

 3. В горния десен ъгъл на прозореца кликнете върху името на пощенския си акаунт и изберете "Настройки на пощата" в показаното контекстно меню.
 4. Настройки на пощата

 5. В левия прозорец на прозореца отидете в раздела "Парола и сигурност" и вдясно кликнете върху бутона "Промяна на паролата" и след това задайте нова парола (продължителността й трябва да е най-малко осем знака. Препоръчва се да се усложнява ключът с различни регистри и допълнителни символи). Запазете промените.

Променете паролата за пощата за Instagram

Освен това искаме да отбележим, че почти всички имейл услуги ви позволяват да активирате двуфакторното удостоверяване. Нейната същност се крие във факта, че първо въведете вашето потребителско име и парола от вашата поща, след което трябва да потвърдите разрешението, като посочите кода за потвърждение, който ще бъде изпратен на телефонния номер.

Днес този инструмент ви позволява значително да подобрите сигурността на профила си. Неговото активиране, като правило, се случва в настройките за защита. Например в Mail.ru тази опция се намира в секцията "Парола и сигурност" , в която ние извършихме процедурата за промяна на паролата.

Разрешение с две фактори в Mail.ru

Ако не мога да вляза в пощата

В случай, че не сте успели да направите запис, въпреки че сте абсолютно сигурни в правилността на дадените данни, струва си да подозирате, че измамници са успели да променят паролата за пощенската си сметка. В този случай ще трябва да си възвърнете възможността да влезете в пощата, като използвате процедурата за възстановяване на достъп.

 1. Отново този процес ще бъде разгледан, като се използва примерът на услугата Mail.ru. В прозореца за вход ще трябва да кликнете върху бутона "Забравена парола" .
 2. Възстановяване на парола от пощата Mail.ru

 3. Ще бъдете пренасочени към страницата за възстановяване на достъпа, откъдето ще бъдете задължени да предоставите имейл адрес, за да продължите.
 4. Въведете имейл адрес

 5. В зависимост от наличните данни, ще трябва да направите едно от следните неща:
  • Посочете кода за възстановяване на паролата, получен на телефонния номер;
  • Въведете кода за възстановяване на паролата, който ще бъде изпратен на алтернативния имейл адрес;
  • Дайте правилните отговори на контролните въпроси.
 6. Ако идентичността ви се потвърди по един от начините, ще бъдете помолени да зададете нова парола за електронна поща.

Възстановяване на достъпа до пощенския акаунт

Стъпка 2: възстановете паролата за Instagram

След като профилът на пощата е защитен успешно, можете да започнете да възстановявате достъп за Instagram. Тази процедура ще нулира паролата и след потвърждаване на следващата операция чрез имейл адреса задайте нова.

Прочетете още: Как да възстановите паролата в Instagram

Стъпка 3: Свържете се с екипа за поддръжка

За съжаление, стандартната форма за връзка с услугата за поддръжка Instagram, която преди беше налице от тази връзка , защото днес не работи. Следователно, ако не можете да получите достъп до страницата Instagram сама, ще трябва да потърсите друг начин за комуникация с техническата поддръжка.

Тъй като Instagram вече е собственост на Facebook, можете да се опитате да постигнете справедливост, като изпратите писмо с информация за хакването на Instagram през уебсайта на собственика.

 1. За да направите това, отидете на страницата във Facebook и, ако е необходимо, да разрешите (ако нямате профил, трябва да го регистрирате).
 2. В горната дясна част на страницата с потребителския си профил кликнете върху иконата с въпросителен знак и изберете бутона "Подаване на сигнал за проблем" в падащия списък.
 3. Подайте сигнал за проблем с Facebook

 4. В изскачащия прозорец кликнете върху бутона "Нещо не работи" .
 5. Свържете се с техническата поддръжка във Facebook

 6. Изберете категория, например "Друга" , и след това опишете подробно проблема си, като не забравяте да посочите, че сте имали проблеми с достъпа по отношение на Instagram.
 7. Съобщението за хакване на профил в Instagram

 8. След известно време ще получите отговор от техническата поддръжка във Facebook профила, в който ще бъдат обяснени подробностите за проблема или ще бъдете пренасочени към друг раздел за обръщение (ако такъв се появи по това време).

Следва да се отбележи, че за да потвърдите участието си в профила, техническата поддръжка може да изисква следните данни:

 • Снимков паспорт (понякога се изисква с лицето ви);
 • Оригинали на снимките, качени в Instagram (източници, които все още не са обработени);
 • Ако е налице, е имало екранна снимка на потребителския ви профил преди момента на хакерство;
 • Приблизителна дата на създаване на профила (колкото по-точна, толкова по-добра).

Ако отговорите правилно на максималния брой въпроси и предоставите всички необходими данни, най-вероятно подкрепата ще Ви върне профила.

Ако профилът е изтрит

Ако срещнете съобщение "Невалидно потребителско име" след хакерство, опитвайки се да рестартирате профила си, това може да означава, че данните ви за вход са променени или профилът е изтрит. Ако изключите възможността за промяна на данните за вход, вероятно вашата страница е изтрита.

Отдалечен профил в Instagram

За съжаление е невъзможно да възстановите изтрития профил в Instagram, така че няма нищо оставено за вас, как да регистрирате нов профил и внимателно да го защитите.

Прочетете още: Как да се регистрирате в Instagram

Как да се предпазите от нахлуването в профила на Instagram

Спазването на прости съвети ще ви помогне да защитите сметката, без да давате на измамници шанс да ви прогонят.

 1. Използвайте силна парола. Оптималната парола трябва да съдържа най-малко осем знака, да се използват главни и малки букви, цифри и символи.
 2. Почистете списъка с абонати. Най-често нападателят е сред абонатите на жертвата, така че, ако е възможно, да почистите списъка с подписани от вас потребители, като премахнете всички подозрителни профили.
 3. Прочетете още: Как да се отпишете от потребителя в Instagram

 4. Затворете страницата. Както показва практиката, в повечето случаи отворените профили са хакнати. Разбира се, тази опция не е подходяща за всички, но ако поддържате лична страница, публикувате снимките и видеоклиповете на живота си, тогава във вашия случай все още си струва да приложите тази настройка за поверителност.
 5. Не пропускайте подозрителните връзки. В интернет има много макети, които имитират популярни социални мрежи. Например, във VK сте получили искане от неизвестен човек да му сложите дете под снимка в Instagram с прикачена връзка.

  Следва връзката, след което се показва прозорецът за оторизация в Instagram. Без да подозирате, влизате с идентификационни данни и вашите данни за вход и парола автоматично попадат в измамници.

 6. Не предоставяйте достъп до страницата за подозрителни приложения и услуги. Има различни видове инструменти, които например ви позволяват да преглеждате гостите в Instagram, абонирате незабавно и т.н.

  Ако не сте сигурни за сигурността на инструмента, който използвате, не е необходимо да въвеждате идентификационните си данни от Instagrams в него.

 7. Не запазвайте данните за упълномощаването на устройствата на други хора. Ако посещавате някой друг компютър, никога не кликвайте върху бутона "Запазване на паролата" или други подобни. След прекратяване на работата задължително оставяте профил (дори ако сте дошли от компютъра на най-добрия приятел).
 8. Свържете профила на Instagram с Facebook. Тъй като Facebook купи Instagram, тези две услуги сега са тясно свързани.

Предотвратяването на хакерството на страницата е възможно, най-важното - да действате бързо.