Всички съвременни радиостанции могат да четат музика от USB флаш устройства. Тази опция бе харесана от много шофьори: подвижното устройство е много компактно, просторно и удобно за използване. Устройството за радио-касета обаче може да не чете носителя поради неспазване на правилата за записване на музика. Как да го направите сами и да не правите грешки, ще разгледаме допълнително.

Как да записвате музика на USB флаш устройство за автомобилна стерео

Всичко започва с подготвителни дейности. Разбира се, самият рекорд е много важен, но подготовката също играе важна роля в този случай. За всички със сигурност работеше, трябваше да се погрижиш за някои малки неща. Една от тях е медийната файлова система.

Стъпка 1: Изберете подходящата файлова система

Често касетофонът не чете USB флаш устройството с файловата система "NTFS" . Затова е по-добре да форматирате носителя незабавно в "FAT32" , с който всички приемници трябва да работят. За да направите това, направете следното:

 1. В "Компютър" кликнете с десния бутон върху USB устройството и изберете "Format" .
 2. Форматирайте USB флаш устройството

 3. Посочете стойността на файловата система "FAT32" и кликнете върху "Старт" .

Стартиране на форматирането
Ако сте сигурни, че на носителя се използва необходимата файлова система, можете да го направите без форматиране.

Прочетете още: Инструкции за създаване на USB флаш устройство с много багаж

Освен файловата система, трябва да обърнете внимание и на файловия формат.

Стъпка 2: Изберете правилния файлов формат

Един разбираем формат за 99% от автомобилния формат е "MP3" . Ако музиката ви няма такова разширение, можете да търсите нещо в "MP3" или да конвертирате съществуващи файлове. Най-удобно е да извършите преобразуването чрез програмата Формат Фабрика ,
Просто плъзнете музиката в работната област на програмата и в появяващия се прозорец определете формата "MP3" . Изберете целевата папка и кликнете върху "OK" .
Преобразуване на файл във фабрика за форматиране
Този метод може да отнеме много време. Но това е много ефективно.

Прочетете още: Ръководство за записване на ISO изображение на флаш устройство

Стъпка 3: Директно копирайте информацията на устройството

За тези цели не е нужно да изтегляте и инсталирате допълнителни програми на вашия компютър. За да копирате файлове, направете следното:

 1. Поставете USB флаш устройството в компютъра.
 2. Отворете местоположението за съхранение на музика и изберете желаните песни (можете да използвате папки). Кликнете с десния бутон на мишката и изберете "Copy" .
 3. Копиране на музика

 4. Отворете устройството си, натиснете десния бутон и изберете "Поставяне" .
 5. Вмъкване на музика

 6. Сега всички избрани песни ще се появят на USB флаш устройството. Той може да бъде изваден и използван по радиото.

Между другото, за да не отворите отново контекстното меню, можете да прибягвате до клавишни комбинации:

 • "Ctrl" + "A" - изберете всички файлове в папката;
 • "Сtrl" + "С" - копиране на файла;
 • "Ctrl" + "V" - вмъкване на файла.

Възможни проблеми

Направихте всичко правилно, но касетофонът все още не чете флаш устройството и дава грешка? Да ходим заради възможни причини:

 1. "Поставен" на USB флаш устройството може да създаде подобен проблем. Опитайте да го сканирате с антивирусен софтуер.
 2. Проблемът може да е в USB конектора на радиото, особено ако е бюджетен модел. Опитайте се да вмъкнете няколко други флаш устройства. Ако няма реакция, тази версия ще бъде потвърдена. В допълнение, подобен конектор вероятно ще бъде разхлабен поради повредени контакти.
 3. Някои приемници приемат само латински символи в името на песните. Просто променете името на файла не е достатъчно - трябва да преименувате маркерите с името на изпълнителя, името на албума и други неща. За тези цели има много комунални услуги.
 4. В редки случаи касетофонът не издърпва звука на устройството. Затова предварително научете за приемливите характеристики на флаш устройството, с които може да работи.

Записването на музика на флаш устройство за радио касетофон е най-простата процедура, която не изисква специални умения. Понякога трябва да промените файловата система и да се погрижите за подходящия файлов формат.

Прочетете още: Какво да направите, ако USB флаш устройството не се отвори и поиска да форматирате