Има ситуации, при които услугата за OS не трябва просто да бъде деактивирана, а да бъде напълно премахната от компютъра. Например, тази ситуация може да възникне, ако този елемент е част от вече деинсталиран софтуер или злонамерен софтуер. Нека да разберем как да направите горната процедура на компютър с Windows 7.

Прочетете още: Деактивиране на ненужните услуги в Windows 7

Процедурата за премахване на услугите

Трябва да се отбележи, че за разлика от деактивирането на услугите, изтриването е необратим процес. Ето защо, преди да продължите, препоръчваме Ви създаване на точка за възстановяване на операционната система или нея резервно копие , Освен това трябва ясно да разберете кой елемент изтривате и за който той отговаря. В никакъв случай не можете да премахнете услугите, свързани със системните процеси. Това ще доведе до неправилна работа на компютъра или до пълна катастрофа на системата. В Windows 7 задачата, зададена в тази статия, може да бъде изпълнена по два начина: чрез "Command line" или "Registry Editor" .

Идентифициране на името на услугата

Но преди да преминете към описанието на директното изтриване на услугата, е необходимо да разберете името на системата на този елемент.

 1. Кликнете върху Старт . Отидете на "Контролен панел" .
 2. Отидете в контролния панел, като използвате менюто "Старт" в Windows 7

 3. Отидете на "Система и сигурност" .
 4. Отидете в раздела Система и защита на контролния панел в Windows 7

 5. Отворете "Администрация" .
 6. Отворете раздела Администрация на раздела Система и защита на контролния панел в Windows 7

 7. В списъка с обекти отворете "Услуги" .

  Стартирайте прозореца Service Manager от раздела Административни инструменти на контролния панел в Windows 7

  Друг вариант е налице и за изпълнение на необходимия инструмент. Тип Win + R. В показаното поле въведете:

  services.msc

  Кликнете върху OK .

 8. Стартирайте прозореца Service Manager, като въведете команда в прозореца Run в Windows 7

 9. Обвивката "Service Manager" е активирана. Тук в списъка ще трябва да намерите елемента, който ще изтриете. За да опростите търсенето, създайте списъка по азбучен ред, като кликнете върху името на колоната "Име" . След като намерите желаното име, кликнете върху него с десния бутон на мишката ( PCM ). Изберете елемента "Свойства" .
 10. Отворете прозореца Свойства на избраната услуга в прозореца на сервизния сервиз в Windows 7

 11. В прозореца със свойства срещу параметъра "Име на услугата" ще има само името на услугата на този елемент, което ще трябва да запомните или запишете за по-нататъшни манипулации. Но е по-добре да го копирате в Notepad в края на краищата. За да направите това, изберете името и щракнете върху маркираната зона на PCM . Изберете "Copy" от менюто.
 12. Копирайте името на услугата чрез контекстното меню в прозореца с свойства на избраната услуга в прозореца Service Manager в Windows 7

 13. След това можете да затворите прозореца с свойства и "Диспечера" . След това кликнете върху "Старт" , щракнете върху "Всички програми" .
 14. Отворете секцията Всички програми, като използвате менюто "Старт" в Windows 7

 15. Отидете в директорията "Стандарт" .
 16. Отворете папката Стандарт от секцията Всички програми, като използвате менюто "Старт" в Windows 7

 17. Намерете името "Notepad" и стартирайте съответното приложение с двойно кликване.
 18. Отворете програмата Notepad в стандартната папка, като използвате менюто "Старт" в Windows 7

 19. В отворената обвивка на текстовия редактор кликнете върху листа PCM и изберете "Поставяне".
 20. Вмъкване на текст с помощта на контекстното меню в Notepad в Windows 7

 21. Не затваряйте Notepad, докато не извършите пълно деинсталиране на услугата.

Текстът се въвежда с помощта на контекстното меню в Notepad в Windows 7

Метод 1: Команден ред

Сега нека да разгледаме как да премахнете услугите. Първо, помислете за алгоритъма за решаване на този проблем, като използвате "командния ред" .

 1. С помощта на менюто "Старт" отидете в папката "Стандарт" , която се намира в секцията "Всички програми" . Как да го направя, описахме подробно, описвайки стартирането на "Notepad" . След това намерете елемента "Командния ред" . Кликнете върху нея PCM и изберете "Пусни като администратор" .
 2. Стартирайте интерфейса на командния ред като администратор от контекстното меню в стандартната папка, като използвате менюто "Старт" в Windows 7

 3. Стартира "командния ред" . Въведете израза по шаблон:

  sc delete название_службы

  В този израз е необходимо само да заменим част "service_name" с името, което преди е било копирано в "Notepad" или е написано по друг начин.

  Важно е да се има предвид, че ако името на услугата включва повече от една дума и има интервал между тези думи, тя трябва да бъде цитирана с включената английска клавиатура.

  Натиснете Enter .

 4. Отидете на премахването на услугата, като въведете командата в командния ред в Windows 7

 5. Посочената услуга ще бъде напълно изтрита.

Урокът: Изпълнете "командния ред" в Windows 7

Метод 2: "Редактор на системния регистър"

Можете също така да изтриете посочения елемент чрез "Редактор на системния регистър" .

 1. Тип Win + R. В прозореца въведете:

  regedit

  Кликнете върху "OK" .

 2. Започнете интерфейса на редактора на системния регистър, като въведете команда в прозореца Изпълнение в Windows 7

 3. Интерфейсът "Редактор на системния регистър" стартира. Преместете секцията "HKEY_LOCAL_MACHINE" . Това може да се направи в лявата част на прозореца.
 4. Отворете секцията HKEY_LOCAL_MACHINE в прозореца на редактора на системния регистър в Windows 7

 5. Сега кликнете върху обекта "SYSTEM" .
 6. Отидете в папката SYSTEM от секцията HKEY_LOCAL_MACHINE в прозореца на редактора на системния регистър в Windows 7

 7. След това въведете папката "CurrentControlSet" .
 8. Отворете директорията CurrentControlSet от папката SYSTEM в прозореца на редактора на системния регистър в Windows 7

 9. Накрая отворете директорията "Услуги" .
 10. Отворете директорията Services от директорията CurrentControlSet в прозореца на редактора на системния регистър в Windows 7

 11. Издава се много дълъг списък от папки, подредени по азбучен ред. Между тях трябва да намерите директорията, която съответства на името, което сме копирали в "Бележник" от прозореца за свойствата на услугата. Трябва да кликнете върху тази секция на RMB и да изберете опцията "Изтриване" .
 12. Преминете към премахването на системния ключ на системния регистър от директорията на услугите, като използвате контекстното меню в прозореца на редактора на системния регистър в Windows 7

 13. След това се появява диалогов прозорец с предупреждение за последствията от изтриването на ключа на системния регистър, където искате да потвърдите действията. Ако сте напълно сигурни в това, което правите, кликнете върху "Да" .
 14. Уверете се, че ключът за системния регистър е изтрит от директорията с услуги в диалоговия прозорец в редактора на системния регистър в Windows 7

 15. Разделянето ще бъде изтрито. Сега трябва да затворите "Редактора на системния регистър" и да рестартирате компютъра. За да направите това, кликнете отново върху "Старт" , след което кликнете върху малкия триъгълник отдясно на елемента "Изключване" . В изскачащото меню изберете "Рестартиране" .
 16. Отидете, за да рестартирате компютъра, като използвате менюто "Старт" в Windows 7

 17. Компютърът се рестартира и услугата се изтрива.

Урокът: Отворете "Редактора на системния регистър" в Windows 7

От тази статия става ясно, че можете да премахнете напълно услугата от системата, като използвате два метода - като използвате "Команден ред" и "Редактор на системния регистър" . И първият метод се счита за по-безопасен. Но също така трябва да се отбележи, че в никакъв случай не можете да премахнете тези елементи, които са били в оригиналната системна конфигурация. Ако смятате, че една от тези услуги не е необходима, трябва да я деактивирате, но не я изтривайте. Можете да премахнете само тези обекти, които са били инсталирани с програми на трети страни, и само ако сте напълно сигурни в последствията от действията си.