Не е тайна, че от време на време се появяват грешки и неизправности в операционната система Windows. Сред тях е изчезването на преки пътища от работния плот - проблем, който има няколко причини. Днес ще говорим за това как да го поправим в различни версии на операционната система от Microsoft.

Как да възстановите преките пътища на работния плот

На компютрите и лаптопите на повечето потребители е инсталирана една от двете версии на Windows - "Десет" или "Седем" , След това разглеждаме причините, поради които преките пътища могат да изчезнат от работния плот и как да ги възстановим отделно в средата на всяка от тези операционни системи. Да започнем с по-популярните.
Създаване на преки пътища на работния плот на Windows 10
Вижте също: Създаване на преки пътища на работния плот

Windows 10

За правилната работа и показване на десктоп елементи във всички версии на Windows е отговорен "Explorer" , Неуспех в работата му - един от възможните, но далеч от единствената причина за липсващи етикети. Неуспешното обновяване на операционната система, нейната вирусна инфекция, повреда на отделни компоненти и / или файлове, неправилно свързване / изключване на монитора, или режим на таблет, активиран по погрешка, може също да предизвика изчезването на тези икони. Можете да научите повече за това как да отстраните всеки от посочените проблеми в отделна статия на нашия уебсайт.
Настройки за икони на работния плот на компютър с Windows 10
Още подробности: Възстановете липсващите преки пътища на работния плот на Windows 10. t

Windows 7

При Windows 7 нещата са подобни - възможните причини за липсващи етикети са едни и същи, но последователността от действия, които трябва да се извършат, за да ги възстановите, може и ще бъде различна. Това се дължи не на последно на разликите в интерфейса и принципите на работа на различните версии на операционната система. За да знаете със сигурност какво е причината за проблема, който разглеждаме във вашия конкретен случай, и как той може да бъде решен, следвайте препоръките от предоставения по-долу материал.
Активиране на показването на преки пътища на работния плот чрез контекстното меню в Windows 7
Още подробности: Преки пътища за възстановяване на работния плот Windows 7

По избор: Работа с преки пътища

Повечето потребители създават преки пътища в един от двата случая - при инсталиране на програма или толкова често, колкото е необходимо, когато е необходимо да се осигури бърз достъп до приложение, папка, файлове или важен компонент на операционната система. В този случай не всички знаят, че можете да направите същото със сайтовете и с команди, които инициират стартирането на определени системни компоненти или изпълнението на определени задачи. Освен това е възможно да се увеличи или намали размера на иконите на главния екран. Всичко това се обсъжда по-рано в отделни статии, които препоръчваме да прочетете.
Стартираното уеб приложение YouTube, създадено в браузъра Google Chrome
Още подробности:
Запазете връзки към работния плот
Увеличете и намалете преките пътища на работния плот
Добавяне на бутона "Изключване" на работния плот
Създаване на пряк път "My Computer" на работния плот на Windows 10. t
Възстановете липсващия пряк път "Recycle Bin" на работния плот на Windows 10

заключение

Възстановяването на преките пътища на работния плот на Windows не е най-трудната задача, но начинът за решаването му зависи от причината, поради която такива важни елементи са изчезнали.