Instagram отдавна преодолява обичайната социална мрежа само с снимки. За много потребители това е платформа за блогване, продажба на стоки, рекламни услуги. Важно е зрителят да възприема в Instagram не само образа, но и текста - и това е възможно само ако всяка мисъл е отделена един от друг. С други думи - записът трябва да бъде разделен на параграфи.

Добавете параграфи към Instagram

За сравнение, колко различно е постът в Instagram с тирета и без отстъпки. Отляво виждате изображение, в което текстът преминава непрекъснато без логически разделения. Тази публикация не е всеки четец ще може да овладее до края. Вдясно основните точки са отделени един от друг, което значително опростява възприемането на записа.

Сравнение на тестовете с параграфи и без Instagram

Ако напишете текста директно в самия редактор на Instagram, ще забележите, че той ще отиде в едно непрекъснато платно без възможност за вмъкване на разделяния. Можете обаче да добавяте тирета по два прости начина.

Метод 1: Специално пространство

При този метод можете да разделите текста на параграфи направо в редактора Instagram. За да направите това, ще трябва да поставите специално място на правилните места.

 1. Копирайте в клипборда на телефона специално място, което е показано в реда по-долу. За удобство той се поставя в квадратни скоби, така че копирайте директно символа в тях.

  [⠀] - специальный пробел

 2. Непосредствено след края на първия абзац премахнете допълнително пространство (ако е зададено).
 3. Премахнете допълнително място в Instagram

 4. Отидете в новия ред (на iPhone, за целта се предоставя ключът "Enter" ) и добавете преди това копираното пространство.
 5. Поставете тайно пространство на Instagram

 6. Върнете се отново в новата линия. По същия начин въведете необходимия брой параграфи и след това запазете записа.

Добавяне на параграф в приложението Instagram

Към бележката: ако в момента нямате възможност да копирате специално пространство, можете лесно да го замените с други знаци, които служат за отделяне на текстови фрагменти: точки, звездички или дори емотикони на Еможи.

Добавете абзаци с помощта на символите в Instagram

Метод 2: Телеграма-бот

Изключително лесен начин да получите готов текст, който ще работи върху Instagram. Всичко, от което се нуждаете, е да се свържете с помощта на телеграма-bot @ text4instabot.

Изтегляне на телеграма за Windows / IOS / андроид

 1. Стартирайте телеграмата. Отворете раздела " Контакти" . В колоната "Търсене на контакти и хора" въведете името на бот - "text4instabot" . Отворете първия резултат, който се показва.
 2. Добавяне на телеграма bot

 3. За да започнете, изберете бутона "Старт" . В отговор ще дойде малка инструкция, в която се съобщава, че всичко, което трябва да направите, е да изпратите на бот завършения текст, разделен на редовни параграфи.
 4. Първи стъпки с телеграма-бот

 5. Поставете преди това създадения текст в диалоговия прозорец и след това изпратете съобщението.
 6. Изпращане на съобщение с текст Telegram-bot

 7. В следващия момент ще получите входящо съобщение с преобразувания текст. Това е, което трябва да копирате в клипборда.
 8. Копиране на съобщение за входяща телеграма

 9. Отворете Instagram и на етап създаване (редактиране) публикация впишете запис. Запазете промените.

Добавете текст с параграфи към Instagram

Ние гледаме на резултата: всички дялове са правилно показвани, което означава, че ботът наистина работи.

Текст с параграфи на Instagram

И двата метода, дадени в статията, улесняват въвеждането в Instagram лесно и запомнящо се. Правилният ефект обаче няма да бъде, ако забравите за интересно съдържание.