Всяка година приложенията за Android изискват все повече памет. По-старите смартфони и таблети, където е инсталиран само 1 гигабайт RAM, започват да работят по-бавно поради недостатъчни ресурси. В тази статия ще разгледаме някои лесни начини за решаване на този проблем.

Изчистване на паметта на устройства с Android

Преди да започнем да анализираме методите, искам да отбележа, че използването на тежки приложения на смартфони и таблети с RAM, по-малко от 1 GB, е силно обезкуражено. Може да се стартират много силни замръзвания, което ще доведе до изключване на устройството. Освен това трябва да се има предвид, че когато се опитвате да работите в повече от едно приложение едновременно, Android замръзва, така че другите да работят по-добре. От това може да се заключи, че не се изисква постоянно почистване на RAM, но може да бъде полезно в конкретна ситуация.

Метод 1: Използване на вградената почистваща функция

Някои доставчици по подразбиране инсталират прости помощни програми, които ще помогнат за освобождаването на системната памет. Те могат да се поставят на работния плот, в активното меню или в таблата. Такива комунални услуги също се наричат ​​по различни начини, например в Meizu - "Затворете всичко" , в други устройства "Почистване" или "Почистване" . Намерете този бутон на устройството си и кликнете, за да активирате процеса.

Стандартната функция за почистване на паметта An

Метод 2: Почистване от менюто с настройки

В менюто с настройки се показва списък с активни приложения. Работата на всеки от тях може да бъде спряна ръчно, затова трябва да изпълните няколко прости стъпки:

 1. Отворете настройките и изберете "Приложения" .
 2. Настройки за Android

 3. Отидете в раздела "Работа" или "Работа", за да изберете програми, които в момента не са необходими.
 4. Приложения за Android

 5. Кликнете върху бутона "Спиране" и след това количеството RAM, което се използва от приложението, ще бъде освободено.

Спрете да пускате приложение за Android

Метод 3: Деактивиране на системни приложения

Програмите, инсталирани от производителя, често консумират голяма част от RAM, но не винаги ги използват. Следователно, ще бъде логично да ги забраните до момента, в който трябва да използвате това приложение. Това се прави в няколко прости стъпки:

 1. Отворете настройките и отворете "Приложения" .
 2. Настройки за Android

 3. Намерете необходимите програми в списъка.
 4. Изберете един и кликнете върху Спиране .
 5. Спрете системните приложения на Android

 6. Изпълнението на неизползвани приложения може да бъде напълно блокирано, ако изобщо не ги използвате. За да направите това, кликнете върху следващия бутон "Прекъсване" .

На някои устройства функцията за изключване може да не е налице. В този случай можете да получите права на root и да премахвате програмите ръчно. В по-новите версии на Android можете да изтриете без използване на команда.

Прочетете също: Как да получите корен с Корен Гений , KingROOT , Baidu Root , SuperSU , Framaroot

Метод 4: Използване на специални приложения

Има специален софтуер и помощни програми, които помагат да се почисти паметта. Има много от тях и да се помисли, че всеки един от тях няма смисъл, тъй като те работят върху същия принцип. Вземете например Чисто магистър :

 1. Програмата се разпространява безплатно в Play Market , отидете до него и извършете инсталацията.
 2. Инсталирайте Clean Master

 3. Стартирайте чиста мастер. В горната част е показан броят на заетите памети, а за да ги почистите, трябва да изберете "Телефонно ускорение" .
 4. Зает чиста памет

 5. Посочете приложенията, които искате да изчистите, и кликнете върху "Speed ​​Up" .
 6. Ускорете телефона си

Препоръчва се за запознаване: Инсталиране на кеша за игри с Android

Има малко изключение, което трябва да се отбележи. Този метод не е много подходящ за смартфони с малко количество RAM, тъй като програмите за сами почистване също така консумират памет. По-добре е собствениците на такива устройства да обърнат внимание на предишните методи.

Прочетете още: Как да увеличите паметта на устройства с Android

Препоръчваме ви да почистите един от горните методи, веднага щом забележите спирачките в устройството. Още по-добре е да го изпълнявате всеки ден, което по никакъв начин не уврежда устройството.