Как да свържете iPhone към компютър чрез USB

Зареждането на iPhone, както и управлението на всички файлове може да се случи с помощта на компютър, и за това не е необходимо да инсталирате iTunes. За да се свържете, ви е необходим USB кабел, който съответства на модела на телефона ви.

Свържете iPhone към компютър чрез USB

Въпреки бързо развиващите се безжични технологии, USB кабелите все още се използват във всички модели iPhone. Те ви позволяват да зареждате устройството от адаптери с различен капацитет, както и да синхронизирате с компютър. Тел може дори да се използва за предаване на интернет връзка.

Избор на USB кабел

За разлика от повечето Android устройства, различните модели на iPhone използват различни USB кабели. По-старите версии до iPhone 4S бяха свързани към компютър с 30-пинов конектор.

30-пинов конектор за свързване на стари модели iPhone към компютъра и зареждане

През 2012 г. се появи иновативен и по-компактен USB кабел - Lightning. Той все още е стандарт в най-новите модели, включително съответния конектор, използван за свързване на слушалки. Следователно, ако имате iPhone 5 и повече, свържете устройството само с Lightning.

Кабел за мълния за свързване на нови модели iPhone към компютъра и зареждането им

Първа връзка

Първият път, когато свържете смартфона с нов компютър, потребителят ще получи въпроса дали да се доверите на този компютър. Ако кликнете върху "Не вярвам" , ще бъде невъзможно да прегледате и редактирате данните на iPhone. В този случай телефонът ще бъде таксуван само. Ние анализираме ясно как да се свържете чрез USB.

Моля, обърнете внимание, че за да синхронизирате вашето устройство с компютър, ви е необходим iTunes, който можете да изтеглите от линка по-долу.

Изтеглете iTunes

 1. Изтеглете и отворете iTunes и свържете вашия iPhone към компютъра. В появилия се прозорец кликнете върху „Продължи“.
 2. Първо свържете iPhone към Компютър с iTunes

 3. В телефона, натиснете "Доверие" .
 4. Потвърждаване на доверието в компютъра на iPhone за по-нататъшната му синхронизация с компютъра

 5. Въведете паролата си, за да потвърдите действието.
 6. Въвеждане на парола за потвърждаване на доверието в компютъра на iPhone

 7. Кликнете върху иконата на устройството в горното меню, за да продължите с настройката на параметрите на връзката.
 8. Превключете на настройките за синхронизиране на iPhone в iTunes

 9. Отидете в "Общ преглед" и настройте важна функция: създаване на резервни копия. Тук ние се интересуваме от създаването на копия на iCloud, което се случва автоматично веднъж дневно с активното свързване на смартфона към интернет чрез Wi-Fi, а iPhone трябва да се зарежда. Ако желаете, можете да създадете резервно копие ръчно, за да направите това, кликнете върху „Създаване на копие сега“.
 10. Отидете в раздела за преглед в iTunes, за да конфигурирате настройките за връзка с iPhone

 11. За да запазите резервните копия на вашия компютър и редовно да ги актуализирате, когато се свързвате, трябва да активирате съответните функции. Слез долу и провери полетата за: "Автоматично синхронизиране, ако iPhone е свързан" и "Синхронизиране на този iPhone през Wi-Fi" . Натиснете “Finish”, за да завършите настройката.
 12. Разрешаване на функции за автоматично синхронизиране при свързване и чрез Wi-Fi в iTunes за iPhone

Вижте също: Как да използвате iCloud на iPhone

Свържете без iTunes

Можете да управлявате файлове на вашия iPhone чрез компютър, без да използвате стандартната програма iTunes. Това ще ни помогне с Windows Explorer.

Вижте също: Стартирайте "Explorer в Windows 7 / Windows 10

Използвайки този метод, можете да преглеждате само снимки и видеоклипове на вашия iPhone чрез Explorer, както и да копирате данните на вашия компютър. Изтриване и редактиране на файлове не може.

 1. Чрез USB кабела свържете отключения телефон към компютъра и щракнете върху “Allow”, когато известието се появи на екрана на iPhone.
 2. Разрешава на компютъра достъп до снимки и видеоклипове на iPhone за гледане

 3. След това iPhone ще се появи в Explorer в секцията “Устройства и устройства” .
 4. Появата на iPhone в Windows Explorer

 5. За да видите необходимите файлове, потребителят трябва да отиде в определена папка. Кликнете върху „Вътрешна памет“ .
 6. Отидете на Вътрешна памет, за да прегледате файловете на iPhone

 7. Придвижете се до папката DCIM .
 8. Отидете в папката DCIM в Windows Explorer, за да управлявате файлове от iPhone от компютъра

 9. Кликнете върху „100APPLE“ . В тази папка можете да сортирате файлове по дата на създаване или промяна за по-удобна работа.
 10. Отидете в папка 100APPLE, за да преглеждате и копирате файлове на компютъра от iPhone

Файлови мениджъри

Подмяната на Tunes с пълен набор от подобни функции може да бъде файлов мениджър на трета страна. Например iTools или iFunBox. Връзката и синхронизацията в тези програми е бърза и дори не изисква въвеждане на парола.

В няколко от нашите статии обсъдихме подробно как да работим с файлови мениджъри за iOS. Съветваме ви да прочетете.

Още подробности:
Как да използвате iTools
Софтуер за синхронизиране на iPhone с компютър

Режим на модема

USB кабелът се използва не само за зареждане и синхронизиране с компютъра. С него можете да организирате интернет достъп за компютъра. Тази функция се нарича "Режим на модема" . Работи както чрез Wi-Fi, Bluetooth, така и чрез кабел.

Вижте също: Как да върнем модемния режим на iPhone

 1. Свържете вашия смартфон към компютъра и отидете в Настройки .
 2. Отидете на настройките на iPhone, за да активирате режима на модема с помощта на USB кабел

 3. Изберете секцията "Режим на модема" .
 4. Отидете в режим на модема на iPhone

 5. В следващия раздел активирайте функцията, като плъзнете превключвателя надясно. Ако компютърът е автоматично свързан към мрежата, в горната част на екрана ще се появи специален панел, който показва броя на връзките.
 6. Активирайте и прегледайте списъка с връзки на iPhone

 7. Ако компютърът не се свърже автоматично с наличната мрежа, отидете в "Списък на мрежовите услуги" в настройките и намерете iPhone.

Отмяна на доверието

Понякога потребителят трябва да отмени доверието в конкретен компютър, за да му попречи да управлява файловете на смартфона. За да направите това, не е необходимо да свързвате iPhone към компютъра, просто отидете на настройките.

Функцията за доверие се нулира веднага за всички компютри, които преди това са били синхронизирани с устройството.

 1. Отворете настройките на iPhone.
 2. Отворете настройките на iPhone, за да отмените доверието на компютъра

 3. Отидете в раздела "Основни" .
 4. Отидете в раздела Общи на iPhone, за да отмените доверието в компютъра

 5. Превъртете до края на списъка и намерете елемента "Нулиране" .
 6. Отидете в секцията Reset в настройките на iPhone, за да отмените доверието в компютъра

 7. Изберете „Нулиране на географските настройки“.
 8. Избиране на Reset Гео-настройка на iPhone, за да отмените Trust Trust

 9. Въведете паролата, за да потвърдите действията си. След това кликнете върху „Нулиране на настройките“ в появилото се меню. Не е необходимо рестартиране на устройството. Не се притеснявайте, всички данни ще останат на вашето устройство. След тази процедура трябва само да активирате отново приложенията за достъп до геоданни, тъй като тези настройки също се нулират.
 10. Въвеждане на парола на iPhone, за да се потвърди прекъсването на доверието към компютъра

Грешки при свързване

При рядко свързване на iPhone към компютър, но има проблеми със синхронизирането. Това най-често се вижда в iTunes. Apple препоръчва постоянно актуализиране на iOS, както и на самата IT-унция, до последната версия, за да се избегнат грешки. Това обаче може да е неизправност на смартфона. По-подробно за проблемите при свързването на iPhone с компютъра, ще разкажем в следващата статия.

Още подробности: iPhone не се синхронизира с iTunes: първопричини

Изпълнението на Windows също влияе на успешното свързване на iPhone към компютъра. Можете също да разберете за това в нашата статия и да се опитате сами да разрешите проблема.

Още подробности: Windows не вижда iPhone: решаване на проблеми

В момента кабелните технологии са по-ниски по ефективност и удобство за безжична връзка. Въпреки това, в определени ситуации, USB кабелът може да помогне за свързване и синхронизиране на iPhone с компютър, когато няма интернет или Wi-Fi или Bluetooth не работи.