Трябва да разглобите лаптоп, когато имате нужда от достъп до всички негови компоненти. Може да се извърши ремонт, подмяна на части, проверка на функцията или почистване на устройството. Всеки модел от различни производители има уникален дизайн, местоположението на контурите и други компоненти. Ето защо принципът на разглобяване е различен. Можете да намерите основните в нашата отделна статия на връзката по-долу. Днес ще разкажем подробно за разглобяването на лаптопа HP G62.

Вижте също: Ние разглобяваме лаптопа у дома

Разглобяваме лаптопа HP G62

В този процес няма нищо трудно, важно е да се извърши внимателно всяко действие, като се опитате да не повредите дънната платка или друг компонент. Ако се занимавате с такова оборудване за първи път, внимателно прочетете инструкциите и ги следвайте. Разделихме всички манипулации на няколко стъпки.

Стъпка 1: Подготвителна работа

Първо, препоръчваме да подготвите всичко, от което се нуждаете, за удобна работа. Ако винаги имате необходимите инструменти и пространството ви позволява да подредите всички детайли удобно, тогава ще има по-малко проблеми при демонтажа. Обърнете внимание на следното:

 1. Погледнете размера на винтовете, които се завинтват в кутията на лаптопа. Като се започне от това, намерете подходяща плоска или кръстосана отвертка.
 2. Подгответе малки кутии или специални етикети, за да сортирате и запаметявате мястото на винтовете с различни размери. Ако ги завиете на грешното място, съществува риск от повреда на системната платка.
 3. Безплатно работно пространство от ненужни устройства осигурява добро осветление.
 4. Незабавно подгответе четка, салфетки и термо паста, ако демонтирането се извършва, за да почистите по-нататък лаптопа от отломки.

След цялата подготвителна работа можете да продължите директно към действителното разглобяване на устройството.

Вижте също:
Как да изберем термо паста за лаптоп
Променете термичната мазнина на лаптопа

Стъпка 2: Прекъснете връзката с мрежата и извадете батерията

Винаги процесът на премахване на компонентите се извършва само когато оборудването е изключено от мрежата и батерията е извадена. Затова направете следните стъпки:

 1. Изключете напълно лаптопа, като кликнете върху "Изключване" в операционната система или като задържите бутона "Захранване" за няколко секунди.
 2. Изключете захранващия кабел от лаптопа, затворете го и го обърнете с гръбния панел към вас.
 3. Ще намерите специален лост, изтеглящ, който лесно можете да изключите батерията. Сложете го настрана, за да не се намесвате.
 4. Премахване на батерията на HP G62 за лаптоп

Стъпка 3: Развийте задните панели

RAM, мрежови адаптер, твърд диск и устройство не се намират под основния капак, който покрива дънната платка, но под специални панели. Такава система ви позволява бързо да получите достъп до компонентите, без да разглобявате напълно тялото. Тези панели се отстраняват, както следва:

 1. Извадете двата винта, които осигуряват панела на мрежовата карта и RAM.
 2. Развийте капачките на капачката на RAM и мрежовия адаптер HP G62

 3. Повторете едни и същи стъпки с капака на устройството, след което внимателно я издърпайте и я отделете.
 4. Премахване на твърд диск от лаптоп HP G62

 5. Не забравяйте да извадите захранващия кабел HDD, който е следващият.
 6. Прекъсване на захранването на твърдия диск на HP G62

 7. Ако е необходимо, махнете мрежовата карта.
 8. Премахване на HP G62 мрежова карта

 9. В близост до него можете да видите два винта, закрепващи устройството. Развийте ги, след което е възможно да изключите устройството без никакви затруднения.
 10. Премахване на монтажните устройства на HP G62

Не можете да продължите да разглобявате, ако имате нужда от достъп до някое от описаните по-горе устройства. В други случаи преминете към следващата стъпка.

Стъпка 4: Сваляне на основния капак

Достъп до дънната платка, процесора и други компоненти ще се получат само след като задният панел бъде премахнат и клавиатурата е изключена. За да премахнете капака, направете следното:

 1. Развийте всички крепежни елементи, разположени около периметъра на лаптопа. Внимателно прочетете всеки раздел, за да не пропуснете нищо.
 2. Отвинтете гърба на Notebook HP G62

 3. Някои потребители не забелязват един винт в средата и всъщност той държи клавиатурата и няма да можете да я премахнете. Винтът се намира близо до мрежовата карта, няма да е трудно да го намерите.
 4. Завийте в центъра на лаптопа HP G62

Стъпка 5: Премахване на клавиатурата и други монтирания елемент

Остава само да изключите клавиатурата и всичко, което е под нея:

 1. Обърнете лаптопа и отворете капака.
 2. Клавиатурата ще се отдели лесно, ако всички винтове са били извадени. Почистете го и го издърпайте към себе си, но не и твърде тежко, за да не разкъсвате влака.
 3. Премахване на клавиатурата от лаптопа HP G62

 4. Поставете го така, че да можете лесно да стигнете до връзката и да извадите кабела от съединителя.
 5. Изключване на слота за клавиатура от лаптоп HP G62

 6. Развийте останалите ключалки, които са на мястото на клавиатурата.
 7. Премахване на монтаж под клавиатурата на лаптоп HP G62

 8. Извадете кабелите, свързващи тъчпада, дисплея и другите компоненти, след което свалете горния капак, като го издърпате отдолу, например с кредитна карта.
 9. Прекъсване на кабелите на лаптопа HP G62

Преди да сте дънна платка с всички останали компоненти. Сега имате пълен достъп до всички устройства. Можете да замените всеки компонент или да премахнете прах от тях.

Разглобен лаптоп HP G62

Вижте също:
Правилно почистване на вашия компютър или лаптоп от прах
Ние почистваме лаптоп охладител от прах

Днес разгледахме подробно процеса на разглобяване на лаптоп HP G62. Както виждате, не е трудно, най-важното е да следвате инструкциите и внимателно да извършвате всяко действие. Дори неопитен потребител може лесно да се справи с тази задача, ако прави всичко внимателно и последователно.