Yandex Video съдържа много интересно съдържание от различни сайтове за споделяне на видео, като YouTube, ok.ru, rutube.ru, vimeo и др. За съжаление, услугата няма функция за изтегляне на видео файлове, така че ако искате да запазите любимите си видеоклипове на твърдия си диск, не можете да правите без помощта на специални приставки.

Днес ще разгледаме няколко начина за изтегляне на видеоклипове от Yandex Video.

Популярни плъгини за изтегляне от Yandex Video

Изтегляне на съдържание чрез използване на Savefrom.net

Savefrom.net е много удобно разширение, което ще ви помогне да изтеглите не само с Yandex Video, но и да изтеглите музика и видео от vk.com, vimeo, facebook и други. Разширението поддържа всички популярни интернет браузъри. Просто трябва да инсталирате Savefrom.net. Инструкции за инсталиране и използване на това разширение можете да намерите на страниците на нашия уебсайт.

По-подробно: Savefrom.net: добавка за браузър за изтегляне на аудио от VK

След като инсталирате разширението, отидете на Yandex Видео

Да предположим, че ви харесва филмът е на Vimeo хостинг. Ако използвате Google Chrome или Mozilla Firefox, щракнете върху иконата на сайта, която се намира в прозореца на видеоплейъра.

Как да изтеглите видео от Yandex Видео 1

Отидете на видео хостинг, кликнете върху "Изтегляне" и изберете качеството, в което искате да изтеглите видеоклипа. След това просто изберете мястото, където искате да запазите файла.

Как да изтеглите видео от Yandex Video 2

В случай, че използвате Yandex Browser, можете да изтеглите видеото директно от прозореца на видео плейъра, като инсталирате Add-on от Net Helper.

По-подробно: Savefrom.net за Yandex.Browser: удобно изтегляне на аудио, снимки и видеоклипове от различни сайтове

Как да изтеглите видео от Yandex Video 3

Изтеглянето от Yandex Video с помощта на патентован браузър има голямо предимство: по този начин можете да запазите видеоклипа, качен в YouTube.

При бягане Yandex Видео , ще намерите бутон върху валяците на YouTube, който да изтеглите.

Изтеглете видео с Ummy Video Downloader

Програмата Ummy Video Downloader ще ви помогне да изтегляте видеоклипове от YouTube и RuTube, които сте открили с помощта на Yandex Video.

Повече информация за програмата: Ummy Video Downloader: програма за изтегляне на видео от YouTube

След като инсталирате програмата, намерете видеоклипа, който харесвате на Yandex Video, кликнете върху бутона "YouTube" в прозореца на плейъра и копирайте връзката на видеофайла.

Как да изтеглите видео от Yandex Video 4

Как да изтеглите видео от Yandex Video 6

Стартирайте Ummy Video Downloader, поставете връзката в линията, изберете качеството, в което искате да изтеглите файла, и кликнете върху бутона "Изтегляне". Изберете папката, която да запазите, и кликнете върху OK.

Как да изтеглите видео от Yandex Video 5

Така че, ние разгледахме няколко начина за изтегляне на видео файлове от Yandex Video. Има много програми и разширения, които работят по подобен начин, предназначени за изтегляне на видеоклипове. Изберете правилното решение и запазете любимите си видеоклипове на компютъра си.