Наскоро онлайн услугите за проста обработка на изображения са придобили голяма популярност и броят им вече е в стотици. Всеки от тях има своите плюсове и минуси. Те могат да Ви бъдат полезни в случай, че в редакторите, инсталирани на компютъра, няма функции, от които се нуждаете в момента, или такава програма напълно липсва на ръка.

В този преглед ще разгледаме четири онлайн услуги за обработка на снимки. Сравнете техните възможности, идентифицирайте функциите и намерете грешки. След като получите предварителна информация, можете да изберете онлайн услуга, която отговаря на вашите нужди.

Snapseed

Този редактор е най-простият от четирите представени в статията. Той се използва от Google за редактиране на снимките, качени в услугата за снимки на Google. Тя няма много от функциите, които се предлагат в мобилното приложение със същото име и се събират само най-важните корпорации. Услугата работи без забавяне, така че корекцията на изображението няма да доведе до специални трудности. Интерфейсът на редактора е съвсем разбираем и има подкрепата на руския език.

Snapseed фото редактор онлайн

Характерна особеност на Snapseed е способността му да завърта изображението произволно до определена степен, докато останалите редактори обикновено са в състояние да превърнат снимката само на 90, 180, 270, 360 градуса. Сред недостатъците е възможно да се идентифицира малкият брой функции. В Snapseed онлайн няма да намерите много различни филтри или изображения за вмъкване, редакторът е фокусиран само върху основната обработка на снимки.

Основен прозорец на фоторедактора на Snapseed

Отидете на Snapseed Photo Editor

Avazun

Фоторедакторът Avazun е средно, може да се каже, че е междинна връзка между високо функционални и много прости услуги за редактиране на снимки. Той има специални характеристики освен стандарта, но те не са много много. Редакторът работи на руски език и има много разбираем интерфейс, който няма да бъде трудно за разбиране.

Avazun онлайн фоторедактор

Характерна особеност на Avazun е неговата функция за деформация на изображението. Можете да приложите ефекта на изпъкналост или усукване върху определена част от снимката. Сред недостатъците може да се отбележи проблемът с текстовото наслагване. Редакторът отказва да въведе текста едновременно на руски и английски език в едно текстово поле.

Основен прозорец на фоторедактора на Avazun

Отидете на редактора на снимки Avazun

Avatan

Avatar Photo Editor е най-модерният от представените в ревюто. В тази услуга ще намерите над петдесет различни ефекта на налагане, филтри, картини, рамки, ретуширане и много други. Освен това почти всеки ефект има свои допълнителни настройки, с които можете да го приложите точно както ви е нужно. Уеб приложението работи на руски език.

Аватар онлайн фото редактор

От недостатъците на "Аватар" можете да забележите, че по време на работа се задържат незначителни неща, които всъщност не засягат самия процес на редактиране, освен ако не е необходимо да обработите голям брой снимки.

Основен прозорец на редактора на снимки на Аватар

Отидете на редактора на снимки Аватар

птичарник

Тази услуга е мозъкът на известната Adobe Corporation, създателите на програмата Photoshop , Въпреки това, онлайн редакторът на снимките Aviary се оказа доста оригинален. Той има впечатляващ брой функции, но има много малко допълнителни настройки и филтри. В повечето случаи ще можете да обработвате снимката само при прилагане на стандартните настройки, зададени от уеб приложението.

Авиационен онлайн фоторедактор

Фоторедакторът работи доста бързо, без забавяне и виси. Една от отличителните характеристики може да се нарече фокусиращ ефект, който ви позволява да размазвате части от изображението, които не са фокусирани и да се съсредоточите върху определена област. От специалните недостатъци на програмата можете да подчертаете липсата на настройки и малкия брой вмъкнати снимки и кадри, които на свой ред също нямат допълнителни настройки. Плюс това редакторът не поддържа руски език.

Основен прозорец на фоторедактора на волиера

Отидете на редактора на снимки Aviary

Обобщавайки прегледа, можем да заключим, че за всеки конкретен случай е по-добре да използвате конкретен редактор. За лесна и бърза обработка е подходящ лек Snapseed, а Avatan е незаменим за приложението на различни филтри. Също така трябва да се запознаете с всички възможности на услугите директно в процеса на работа, за да направите крайния избор.