Сега огромен брой потребители от време на време използват торент технология за изтегляне на различни материали. В повечето случаи като средство за зареждане се използва специална програма, предварително инсталирана в операционната система. Понякога възниква грешка с текста при отваряне на файлове преди изтегляне „Торентът е кодиран неправилно“, след което софтуерът или се затваря, или не успява да отвори обекта. Днес искаме да демонстрираме наличните методи за решаване на този проблем, като вземем за пример Windows 7.

Решаване на грешката „Торентът е неправилно кодиран“ в Windows 7

Въпросният проблем може да е свързан със самия клиент и с отделен файл или функционирането на ОС. Няма да бъде възможно да се даде еднозначен отговор веднага, следователно остава само да се следват препоръките, дадени по-долу, за да се справим със задачата във възможно най-кратък срок и с най-голяма ефективност. Ще засегнем темата както за общото представяне на програмата, така и за операционната система, но нека започнем с най-простата опция.

Метод 1: Поправете грешки в системния регистър

На първо място, ще засегнем методите, които се изпълняват автоматично, а от потребителя се изисква само да избере инструмент за поправяне и да започне този процес. Понякога в системата се появяват грешки, свързани с настройките на системния регистър. Това зависи от действията на потребителя и инсталирания софтуер. Ръчното почистване на системния регистър ще отнеме много време и ще бъде неефективно, затова препоръчваме да използвате инструменти на трети страни. Прочетете повече за всичко това в отделни статии на нашия уебсайт, като използвате връзките по-долу.

Почистването на системния регистър за отстраняване на проблема Torrent е неправилно кодиран в Windows 7

Повече информация:
Как да почистите системния регистър на Windows от грешки
Почистване на системния регистър с CCleaner

Метод 2: Проверете системата за вируси

Най-честата причина, поради която торент кодирането се проваля, е инфекцията на Windows с вируси. Действието им може да доведе до неуспех на асоциациите на файлове EXE, което причинява проблема, който обсъждаме днес. Ако въпросът наистина се крие в заразяване със злонамерени обекти, във всеки случай асоциациите ще трябва да бъдат възстановени ръчно, но повече за това по-късно. Първо, съветваме ви да извършите стандартно почистване и да проверите неговата ефективност. Прочетете за премахването на компютърните вируси по различни методи в специален материал от другия ни автор по-долу.

Повече информация: Борба срещу компютърните вируси

Метод 3: Възстановете асоциации на EXE файлове

Вече споменахме по-горе, че неуспехите в асоциациите на EXE файлове са точно това, което провокира грешка с текста „Торентът е кодиран неправилно“ в Windows 7. Сега тази ситуация може да бъде коригирана с помощта на допълнителни помощни програми, но няма да е трудно да създадете свой собствен документ, който ще направи необходимите промени в системния регистър, когато го стартирате. Ние ще ви помогнем да се справите с тази задача, като представите най-подробните инструкции.

 1. Открийте „Старт“ и използвайте търсенето, за да намерите стандартно приложение "Тетрадка"и след това го стартирайте.
 2. Стартиране на Notepad за създаване на файл за редактиране на регистър в Windows 7

 3. Поставете следното съдържание в празен лист, който ще бъде конфигурационният компонент за промяна на настройките на системния регистър.

  Редактор на системния регистър на Windows версия 5.00

  [-HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerFileExts.exe]

  [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerFileExts.exe]

  [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerFileExts.exeOpenWithList]

  [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerFileExts.exeOpenWithProgids]
  "exefile" = шестнадесетичен (0):

 4. Въвеждането на конфигурационния компонент за редактиране на системния регистър при решаване на проблема Torrent е неправилно кодиран в Windows 7

 5. Щракнете върху менюто „Файл“ и изберете елемента там "Запази като".
 6. Запазването на конфигурационния файл при отстраняване на проблема Torrent е неправилно кодиран в Windows 7

 7. Дайте на файла произволно име и посочете типа .reg, докато в графиката "Тип файл" избор "Всички файлове"... След това запишете документа на всяко удобно място.
 8. Изборът на името и типа на файла за отстраняване на проблема Torrent не е кодиран правилно в Windows 7

 9. Отворете конфигурационния файл, като просто щракнете двукратно върху него. Когато се появи известието, щракнете върху "Да".
 10. Стартирането на файла за отстраняване на грешката Torrent е неправилно кодиран в Windows 7

 11. Ще бъдете уведомени, че всички редакции са завършени успешно.
 12. Промяната на настройките на системния регистър успешно, за да се поправи торентът, е неправилно кодиран проблем в Windows 7

След като направите тези редакции, рестартирайте компютъра без грешка и едва след това продължете да проверявате ефективността на метода. Силно препоръчваме да изтриете създадения файл в края, за да не го стартирате случайно в бъдеще, като правите многократни ненужни промени, защото понякога това може да доведе до допълнителни проблеми.

Метод 4: актуализирайте торент клиента

Както знаете, в повечето случаи се използват специални клиенти за изтегляне на торент файлове. Сега разработчиците активно ги подкрепят, като пускат чести актуализации. Използването на остаряла версия на софтуера понякога причинява различни грешки, включително „Торентът е кодиран неправилно“... Това може да бъде решено чрез актуализиране на софтуера. Нека разгледаме тази процедура с пример uTorrent.

 1. Използвайте горния панел, за да отворите секцията "Настройки" или "Справка", което зависи от използвания софтуер.
 2. Отидете в настройките или информацията за програмата, за да разрешите проблема Торентът не е кодиран правилно в Windows 7

 3. Намерете елемента "Провери за актуализации" и кликнете върху него.
 4. Стартирайте Проверка на клиентска актуализация, за да разрешите проблема с неправилно кодиран торент в Windows 7

 5. Ако има актуализации, те ще бъдат инсталирани автоматично, в противен случай ще получите съответно известие, че не са намерени нови версии.
 6. Клиентската актуализация намери известие при отстраняване на неизправности Торентът е неправилно кодиран в Windows 7

 7. След това можете да се запознаете с текущата версия на клиента в информацията.
 8. Проверка на версията на клиента при отстраняване на проблем Торентът не е кодиран правилно в Windows 7

 9. Ако въпросният проблем провокира неочаквано прекратяване на програмата и не можете да я актуализирате, просто изтеглете най-новата версия от официалния уебсайт и я инсталирайте. Той ще се инсталира над текущата компилация, без да причинява конфликти.
 10. Изтеглянето на най-новия клиент от официалния уебсайт за отстраняване на проблема Torrent не е кодиран правилно в Windows 7

Метод 5: Изтеглете друг торент файл

Решихме да поставим този метод на последно място, тъй като той рядко е ефективен. Целта му е да намери алтернативен торент файл за изтегляне, тъй като текущият може да бъде повреден, което причинява проблеми. Това предположение ще бъде правилно в ситуация, когато възникнат трудности при отваряне на определен обект, а всички останали са стартирани правилно.

Вече знаете около пет налични метода, които да ви помогнат да разрешите текстов проблем „Торентът е кодиран неправилно“ в операционната система Windows 7. Както можете да видите, всяка опция е специална и има различен алгоритъм на действие. Препоръчваме ви да проверите всеки от тях, за да намерите ефективно решение на проблема си.