"Диригент" Е един от основните елементи на семейството операционни системи Windows. Той отговаря за правилното функциониране на графичния компонент и ви позволява да работите с файлове и папки. Неизправностите във функционирането на този компонент се отразяват в цялата операционна система. Ако "Диригент" спря да отговаря или прекрати процеса си, потребителят няма да може да отваря папки и всички икони на работния плот ще изчезнат. Днес искаме да опишем в разширена форма решението на ситуацията, когато интерфейсът се рестартира постоянно при извършване на определени действия.

Отстраняване на проблеми с постоянното рестартиране на "Explorer" в Windows 7

В повечето случаи "Диригент" не се рестартира сам по себе си, например поради скок в натоварването на RAM или процесора. Това е причинено от действието на софтуер на трети страни, вируси или глобални системни откази. Поради това методите по-долу ще се основават на борба със злонамерени файлове, отстраняване на проблеми и премахване на софтуер. Нека да го разделим по ред, започвайки с малка помощна инструкция, която значително ще ускори процеса на разрешаване на грешки.

Преглед на грешка в дневника на събитията на Windows

Всяко събитие, което се случва в операционната система, се записва в съответния дневник, където присъстват всички подробности. Понякога това помага да се проучи възникналият проблем и да се разбере какво точно е предизвикало появата му. Ето какво предлагаме да направим сега, за да улесним намирането на решение.

 1. Отворете менюто „Старт“ и отидете на "Контролен панел".
 2. Отидете до контролния панел, за да стартирате административния прозорец в Windows 7

 3. Тук изберете раздел "Администрация".
 4. Отидете в раздела Административни инструменти през контролния панел в Windows 7

 5. Намерете елемента в списъка Преглед на събития и кликнете върху него с левия бутон на мишката.
 6. Стартирайте Viewer Log Viewer, за да определите причина за рестартиране на File Explorer в Windows 7

 7. Разгънете директорията Регистрационни файлове на Windows.
 8. Отидете в списъка с всички събития в дневника, за да видите грешката при рестартиране на Explorer в Windows 7

 9. В раздела "Система" търсете сред всички събития за последното известие за грешка, което се появи по време на рестартирането "Изследовател".
 10. Преглед на списъка със събития за определяне на грешката при рестартиране на Explorer в Windows 7

 11. LMB с двойно щракване върху линия отваря подробна информация. Прегледайте предоставената тук информация, за да разберете произхода на проблема.
 12. Проучване на грешката при рестартиране на Explorer чрез регистрационния файл на събитията в Windows 7

Текстът за грешка трябва да съдържа информация, която работи "Изследовател" е прекратен поради конкретна или неизвестна грешка. По-нататъшният план за действие вече зависи от получената информация. Ако все още не знаете какво точно е причинило неуспеха, продължете да пробвате всяка опция на свой ред.

Метод 1: коригирайте основни грешки

На нашия сайт вече има две статии, които помагат на потребителите да отстраняват различни сривове в графичната обвивка на Windows 7. Те говорят за опции за коригиране в случай на прекъсване. "Изследовател" или когато не отговори. Препоръките, представени там, са подходящи и за онези потребители, които изпитват затруднения с рестартирането на компонента, затова на първо място ви съветваме да се запознаете с тях, като се опитате да приложите всеки описан метод.

Повече информация:
Възстановяване на File Explorer в Windows 7
Коригиране на грешката „Explorer спря да работи в Windows 7

Метод 2: Деактивирайте задачите чрез ShellExView

Има безплатна, доказана програма, която показва списък с всички валидни разширения, работещи във фонов режим. Някои от тях са вградени в операционната система, а някои са получени по време на инсталирането на допълнителен софтуер. Често такива разширения изпълняват функцията на интегриране на определени опции в контекстното меню. "Изследовател", което може да доведе до появата на проблем с вечното му рестартиране. Препоръчваме да използвате ShellExView, за да тествате този метод.

Изтеглете ShellExView от официалния уебсайт

 1. Кликнете върху връзката по-горе, за да изтеглите ShellExView от официалния уебсайт във формат EXE или като архив.В този случай след изтеглянето помощната програма веднага ще бъде налична за стартиране, без да е необходимо предварително инсталиране.
 2. Избиране на версията ShellExView за изтегляне от официалния сайт при отстраняване на проблеми с рестартиране на Explorer

 3. Ако сте изтеглили архив, отворете го.
 4. Стартиране на архива с програмата ShellExView след изтегляне от официалния уебсайт

 5. Стартирайте съответния изпълним файл.
 6. Стартиране на изпълнимия файл на програмата ShellExView от архива, за да се реши проблемът с рестартирането на Explorer

 7. След отваряне на главния прозорец в раздела "Настроики" деактивирайте показването на стандартни разширения от Microsoft, като изберете Скриване на всички разширения на Microsoft... Това трябва да се направи за удобство: стандартните добавки никога не причиняват подобни проблеми.
 8. Деактивиране на вградените добавки чрез опциите на програмата ShellExView

 9. Освен това активирайте показването на 32-битови разширения, като изберете първия елемент в същия раздел.
 10. Активиране на 32-битови разширения чрез ShellExView за отстраняване на проблеми с рестартирането на Explorer

 11. Сега с натиснат бутон Ctrl или Shift изберете абсолютно всички настоящи допълнения и след това щракнете върху произволен ред с десния бутон на мишката.
 12. Избиране на всички разширения за допълнително деактивиране в програмата ShellExView

 13. Изберете опция „Деактивиране на избрани елементи“... Същото действие се извършва от клавишната комбинация F7.
 14. Деактивирайте избраните разширения чрез ShellExView, когато решавате проблеми с рестартиране на Explorer

 15. След това използвайте раздела отново "Настроики" и параграф Рестартирайте Explorerза бързо рестартиране на графичната обвивка.
 16. Рестартиране на Explorer след извършване на промени в ShellExView

Ако след това проблемът с постоянното рестартиране е изчезнал, тогава някакво разширение от разработчик на трета страна е виновно за това. Проверете може би датата на изтичане на някоя пробна програма, която има вградени опции в контекстното меню "Изследовател", приключи или наскоро сте инсталирали специализиран софтуер, който също добавя функциите си към това меню. В идеалния случай се отървете от такова приложение, така че подобни сривове никога повече да не се случват.

Метод 3: Премахнете подозрителни и ненужни програми

Същността на този метод е да деинсталирате подозрителни приложения, чието присъствие на компютъра не сте познавали, което се отнася и за ненужен софтуер. Много софтуер по един или друг начин има някакъв ефект върху графичната обвивка, така че не може да се изключи възможността някои от тях да повлияят негативно на функционирането "Изследовател"... Препоръчваме да използвате допълнителна програма, наречена IObit Uninstaller, за да се отървете лесно от боклуците, докато почиствате остатъчните файлове. Целият процес изглежда така:

Изтеглете IObit Uninstaller

 1. След като инсталирате и стартирате софтуера, преминете към раздела "Програми".
 2. Отидете в раздела Програми за деинсталиране на приложения чрез IObit Uninstaller

 3. Тук превъртете списъка и поставете отметки в квадратчетата за софтуера, който искате да премахнете.
 4. Избор на програми за деинсталиране чрез инструмента за деинсталиране на IObit при отстраняване на проблеми с рестартиране на Explorer

 5. Щракнете върху бутона „Деинсталиране“разположен в горния десен ъгъл.
 6. Бутон за стартиране на деинсталиране на избрани програми чрез IObit Uninstaller

 7. Поставете отметка в квадратчето „Автоматично премахване на всички остатъчни файлове“ и стартирайте процеса на деинсталиране.
 8. Активиране на автоматично почистване на файлове по време на деинсталиране на програми чрез IObit Uninstaller

 9. По време на тази операция можете да наблюдавате нейния напредък, който се показва директно в главния прозорец.
 10. Процесът на деинсталиране на избрани програми чрез инструмента за деинсталиране IObit

 11. След това ще започне процедурата за отстраняване на остатъците. По време на тази стъпка може да се наложи ръчно да потвърдите деинсталирането на ключове от системния регистър.
 12. Процедурата за премахване на остатъчни файлове при деинсталиране на програми чрез IObit Uninstaller

 13. В края можете да видите колко записи в системния регистър, задачи и файлове са били изтрити.
 14. Информация за успешното завършване на деинсталирането на програми чрез инструмента IObit Uninstaller

Взехме IObit Uninstaller като пример, тъй като този инструмент е възможно най-лесен за използване и ви позволява да унищожавате ненужни файлове с незабавно почистване на временни обекти и записи в системния регистър. Нищо обаче не ви пречи да използвате друг софтуер от този вид. Повече подробности за всеки представител са написани в друга статия на нашия уебсайт по-долу.

Повече информация: Програми за деинсталиране на програми

По-горе проучихте темата за решаване на проблема под формата на постоянно рестартиране. "Изследовател" в операционната система Windows 7. Както можете да видите, има огромен брой причини, поради които се появява тази трудност. От потребителя се изисква само да избере най-добрата опция, като изброи или идентифицира стимула.