Рано или късно, практически всеки, който притежава принтер от Canon, ще бъде изправен пред задачата да извади касетата от принтера. Може да се наложи да зареждате, замествате или почиствате компоненти. В повечето случаи всичко върви без никакви затруднения, но понякога има трудности, когато се опитвате да получите мастило. Става въпрос за това как да ги избегнем и да решим и ще бъдем обсъдени допълнително.

Вижте също: Как да използвате принтер от Canon

Получаваме касета от лазерен принтер Canon

Както знаете, принтерите са разделени на два вида - лазерни и мастилено-струйни. Можете да прочетете повече за различията в другия ни материал в линка по-долу. Ще започнем, като разгледаме отстраняването на касетата от лазерен принтер, а след това ще говорим за възможни трудности.

Повече подробности: Каква е разликата между лазерен принтер и мастилено-струен принтер?

Производителят на оборудване препоръчва премахването на бижута от ръцете, за да се избегнат наранявания. Освен това не трябва да правите големи усилия, всички действия трябва да бъдат внимателни. Първо трябва да направите следното:

 1. Изключете устройството и го изключете от мрежата.
 2. Повдигнете горния капак, ако принтерът ви има такъв.
 3. Отворете горната корица на Canon

 4. След това отворете горния панел, като държите специалния жлеб.
 5. Панел с отворен достъп за бутилка с мастило на Canon

 6. Сега извадете касетата, като просто издърпате дръжката.
 7. Извадете касетата от принтера на Canon

Обикновено в тази процедура няма нищо трудно. Инфулерите на лазерните периферни устройства имат леко специфичен дизайн, така че можете да опитате да преместите компонента от едната страна на другата и внимателно да го извадите от слота. Освен това препоръчваме да проверите вътрешностите за наличието на чужди предмети, а може би и клип, който случайно е влязъл вътре, предотвратява изтеглянето на касетата. Ако тези действия не доведоха до желания резултат, остава само да потърсят помощта на специалист.

Получаваме касета от мастиленоструен принтер Canon

Най-популярни са мастилено-струйни продукти на тази фирма. Да, понякога те струват повече и печатат по-бавно, но те ви позволяват да правите цветни документи, като използвате няколко вида мастила. За да научите как да извлечете такава мастило, можете да разберете тяхната Стъпка 1 и Стъпка 2, като прочетете другата ни статия на връзката по-долу, но ще се справим само с основните трудности.

Повече подробности: Как да получите мастило от мастиленоструен принтер Canon

 1. Извършете операции, след като принтерът е включен и движението за монтаж на касетата е приключило. Ако е останало наполовина, трябва да рестартирате устройството.
 2. Уверете се, че сте напълно нагоре и надолу по индивидуалния монтаж на резервоара за мастило, защото той може да пречи на екстракцията.
 3. Спуснете капачето от касетата на Canon

 4. Обърнете внимание на ръководството за оборудване. То показва точно в каква посока трябва да се влачи компонентът.
 5. Правилно отстраняване на касетите от принтер на Canon

 6. Ако касетата е заседнала наполовина, тя трябва да бъде поставена обратно и внимателно, в съответствие с ръководството, да се опита да я извади.

В повечето случаи потребителят може да реши проблема с извличането. Ако обаче сте изпробвали всички съвети и нищо не ви помага, ви съветваме да използвате услугите на специалисти, тъй като по-нататъшните ви действия могат да развалят контактите или самата мастило.

След като касетата бъде премахната, можете да започнете да я замествате, зареждате или почиствате. В другите ни материали по линковете по-долу можете да намерите подробни ръководства по тази тема. Те ще помогнат да се справят със задачата без никакви затруднения.

Вижте също:
Смяна на касетата в принтера
Правилно почистване на принтери Canon
Правилно почистване на касетата на принтера

Тази статия приключва. Надяваме се, че съветите са полезни и все пак сте успели да получите мастилото от принтера у дома. Когато изпълнявате тази процедура, внимателно прочетете не само нашите препоръки, но и разгледайте инструкциите, приложени към вашия продукт на Canon.

Вижте също:
Инсталиране на касета в принтер на Canon
Корекция на грешката при откриване на печатащата касета
Решаване на проблеми с принтера за качество на печат след зареждане