Размерът на шрифта, който се намира в подразбиращите се Съученици, може да бъде доста малък, което ще усложни взаимодействието с услугата. За щастие има няколко начина да помогнете за увеличаването на шрифта на страницата.

Форматът на шрифта е в OK

По подразбиране съучениците имат разумен размер на текста за повечето съвременни монитори и резолюции. Въпреки това, ако имате голям монитор с Ultra HD, текстът може да започне да изглежда много малък и нечетлив (въпреки че в ОК сега се опитайте да разрешите този проблем).

Метод 1: Промяна на скалата на страницата

По подразбиране всеки браузър има възможност да мащабира страницата със специални клавиши и / или бутони. В този случай обаче такъв проблем може да възникне, тъй като и други елементи започват да се увеличават и да се противопоставят един на друг. За щастие, това е рядкост и мащабирането може лесно да увеличи размера на текста на страницата.

Променете скалата на страницата в Съучениците

Прочетете повече: Как да промените мащаба на страницата в Odnoklassniki

Метод 2: Промяна на резолюцията на екрана

В този случай ще промените размера на всички елементи на компютъра, а не само на съучениците. Това означава, че ще увеличите иконите на "Desktop" , елементите в "Taskbar" , интерфейса на други програми, сайтове и т.н. Поради тази причина този метод е много противоречиво решение, тъй като ако имате нужда да увеличите само размера на текста и / или елементите в Съучениците, този метод изобщо не ви е удобен.

Инструкцията е, както следва:

 1. Отворете "Desktop", като първо завъртите всички прозорци. На всяко място (само в папки / файлове), щракнете с десния бутон на мишката, след това изберете "Резолюция на екрана" или "Настройки на екрана" в контекстното меню (зависи от версията на текущата ви операционна система).
 2. Отворете настройките на екрана за настройки

 3. В лявата част на прозореца обърнете внимание на раздела "Дисплей" . Там, в зависимост от операционната система, ще има плъзгач под заглавието "Промяна на размера на текста на приложенията и други елементи" или просто "Разрешение". Плъзнете плъзгача, за да регулирате разделителната способност. Всички промени се приемат автоматично, така че не е нужно да ги запазвате, но компютърът може да започне да забавя първите няколко минути след прилагането им.
 4. Променете резолюцията на екрана

Метод 3: Променете размера на шрифта в браузъра

Това е най-правилният начин в случай, че трябва да направите само малко по-голям текст, докато размерът на другите елементи сте напълно удовлетворени.

Инструкциите могат да се различават в зависимост от използвания уеб браузър. В този случай тя ще бъде разгледана в примера Yandex Browser (също важен за Google Chrome ):

 1. Отворете " Настройки" . За да направите това, използвайте бутона за менюто на браузъра.
 2. Отворете настройките на браузъра

 3. Превъртете надолу страницата с общите параметри до края и кликнете върху "Показване на разширените настройки" .
 4. Превключете към разширените настройки на бра

 5. Намерете елемента "Уеб съдържание" . Срещу "Размер на шрифта" отворете падащото меню и изберете най-подходящия размер.
 6. Променете размера на шрифта в браузъра

 7. Не е нужно да запазвате настройките тук, тъй като това се случва автоматично. Но за успешното им приложение се препоръчва да затворите браузъра и да го стартирате отново.

Да се ​​мащабира шрифта в съучениците не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. В повечето случаи тази процедура се извършва с няколко кликвания.