В днешните реалности почти всеки човек трябва да се движи из района на близки и дълги разстояния. Много хора използват лични или бизнес средства, мотоциклети, велосипеди за пътуване. И естествено хората имат спешна нужда да определят точния най-кратък маршрут до крайната точка, да изчислят времето за пристигане и да наблюдават ситуацията на трафика в реално време. Дните, когато шофьорите търсеха точната къща на хартиената карта, отдавна бяха изчезнали. Сега много разработчици на софтуер предлагат на потребителите разнообразни навигационни програми. Yandex не остана настрана от общата тенденция и създаде свободно разпределен навигатор с широк спектър от функции. Така че как да инсталирате Yandex Navigator на мобилния си притурка и не се колебайте да попаднете на пътя?

Инсталиране на Yandex Navigator

Yandex Navigator е предназначен за мобилни устройства, базирани на операционни системи за Android, iOS и Windows Phone. Приложението може да насочва адреса и маркера на картата, показва скоростта на движение, разстоянието до целта, очакваното време за пътуване и задръстванията, поддържа гласовия контрол, триизмерното изображение, търсенето на инфраструктура и много други.

Официалната версия на Yandex Navigator за компютри и лаптопи с инсталиран Windows не съществува. Можете на свой собствен риск да изпробвате виртуални компютри и софтуер от съмнителни ресурси, но това не се препоръчва. Много по-лесно е да използвате онлайн услугата Yandex Maps с подобни възможности в обикновен браузър.

Отидете в Yandex Maps

Инсталиране на Yandex Navigator на смартфон

Нека разгледаме внимателно алгоритъма за действия за инсталиране на приложението Yandex Navigator на мобилното си устройство. Като илюстративен пример, вземете смартфон с Android. За да използвате програмата в притурката, функцията за геолокация на сателитните навигационни системи GPS, Glonass и Beidou трябва да е налице и активирана.

 1. На вашия смартфон отворете онлайн магазин за приложения Пазар на Google Play , На устройства с iOS отиваме в App Store и на устройства на мобилната платформа от Microsoft съответно в Windows Phone Store. Докоснете желаната икона на екрана на смартфона.
 2. Влезте в Play Market на смартфон

 3. В горния ред на търсенето започваме да въвеждаме името на програмата. В списъка, който се показва в долната част, изберете Yandex Navigator, от който се нуждаем.
 4. Търсене приложение Yandex Navigator

 5. Придвижете се до страницата на навигационната програма от Yandex. Внимателно прочетете полезната информация за приложението, потребителските отзиви, разгледаме екранните снимки и вземаме окончателното решение, кликнете върху бутона "Инсталиране" . Обърнете внимание на наличието на свободно място, което се изисква от приложението във вградената памет на смартфона или на SD картата.
 6. Инсталирайте Yandex Navigator на вашия смартфон

 7. Даваме на инсталираното приложение разрешенията, необходими за правилната работа на Yandex Navigator. За да направите това, използвайте иконата Accept .
 8. Разрешения при инсталиране на Yandex Navigator

 9. Изтеглянето на инсталационния файл започва. Тя трае в зависимост от скоростта на приемане и предаване на данни в устройството ви в момента.
 10. Процесът на инсталиране на Yandex Navigator

 11. След като изтеглянето на инсталатора приключи, процесът на инсталиране на приложението за навигация на смартфона автоматично се стартира. Продължителността на тази операция зависи от производителността на вашето устройство.
 12. Инсталиране на Yandex Navigator на смартфон

 13. След като инсталацията приключи, остава само да докоснете иконата "Отвори" и да започнете да използвате Yandex Navigator за ваши собствени цели.
 14. Отворете Yandex Navigator

 15. Програмата предлага да приеме лицензионното споразумение за потребителя и да позволи изпращането на статистически данни за употребата и отчети за грешки на Yandex. Определете и отидете "Next".
 16. Договор за лиценз Yandex Navigator

 17. Сега можете да започнете да настроите параметрите на приложението, да изтегляте карти на терена за офлайн навигация и други манипулации.

Добре дошли в Yandex Navigator
Можете да се запознаете с всички функции на приложението Yandex Navigator и пълните указания за практическото му приложение, като кликнете върху връзката по-долу към друга статия от нашия ресурс.

Повече подробности: Ние използваме Yandex.Navigator на Android

Деинсталиране на Yandex Navigator

Ако не е необходимо да използвате Yandex Navigator, можете по всяко време да премахнете вече ненужното приложение от мобилната си притурка. Процесът на деинсталиране не би трябвало да ви създава трудности.

 1. Въвеждаме настройките на смартфона, като щракнете върху съответната икона на екрана на устройството.
 2. Настройки за влизане в смартфона

 3. В раздела "Параметри на системата" намираме елемента "Приложения" и отиваме там.
 4. Преминете към приложенията на смартфон

 5. В списъка с инсталираните програми натиснете върху линията с името на приложението, което ще премахнем.
 6. Yandex Navigator в менюто за приложения

 7. Сега трябва да започнете процеса на деинсталиране на Yandex Navigator от вашето мобилно устройство. За да направите това, използвайте бутона "Изтриване" .
 8. Изтрийте Yandex Navigator от вашия смартфон

 9. Потвърждаваме действията си за деинсталиране и успешно участваме в програмата. Естествено, ако желаете, Yandex Navigator може да бъде преинсталиран неограничен брой пъти.

Потвърждение за изтриване на Yandex Navigator
С инсталираното приложение Yandex Navigator можете уверено да се придвижите зад волана на вашето превозно средство и да ударите пътя. Това ще ви помогне да не се изгубите по улиците на метрополиса и да заобиколите задръстванията. Основното условие за това е да се действа разумно и да не бъде прекалено разсеян от визуалното наблюдение на пътната ситуация при прилагането на навигационната програма. Добър път!

Вижте също: Навигатор за пешеходци за Android