Почти всяка популярна социална мрежа има възможността да си осигурява приходи от профила си, а Twitter не е изключение. С други думи, профилът ви в услугата за микроблогове може да донесе финансова печалба.

Как да печелите от Twitter и какво да използвате за това, ще научите от този материал.

Прочетете още: Как да създадете профил в Twitter

Начини за осигуряване на приходи от вашия акаунт в Twitter

На първо място, ние отбелязваме, че приходите от Twitter ще задоволят повече като източник на допълнителни доходи. Въпреки това, с разумна организация и подходяща комбинация от парични потоци, тази социална мрежа може да донесе много достойни пари.

Разбира се, мисленето да спечелите от Twitter, като имате нулева сметка, е най-малко глупаво. За да се включите сериозно в осигуряването на приходи от профила, трябва да имате поне 2-3 хиляди последователи. Въпреки това, първите стъпки в тази посока могат да бъдат направени, като вече са достигнали марката на 500 абонати.

Метод 1: Реклама

От една страна, тази версия на приходите от Twitter е много проста и ясна. В нашата лента публикуваме реклами за други профили в социални мрежи, услуги, уеб сайтове, продукти или дори цели компании. За това, съответно, получаваме парична награда.

За да спечелим по този начин, обаче, трябва да имаме добре развита тематична сметка с много голяма абонатна база. Това означава, че за да привлечете сериозни рекламодатели, вашата лична лента трябва да бъде насочена и към конкретна аудитория.

Например, повечето от вашите публикации са за автомобили, модерни технологии, спортни събития или други теми от интерес за потребителите. Съответно, ако сте доста популярни, имате стабилно покритие на аудиторията, като по този начин сте привлекателни за потенциалните рекламодатели.
Пример за рекламна публикация в услугата за микроблогове Twitter
По този начин, ако вашият акаунт в Twitter отговаря на изискванията, описани по-горе, със сигурност трябва да мислите за печелене на пари за реклама.

Как започвате да си сътрудничите с рекламодатели в Twitter? Има много специални ресурси за това. Първо, трябва да се запознаете с такива услуги като QComment и Twite ,

Тези сайтове са оригинални обмен на услуги и не е трудно да се разбере принципът на тяхната работа. Клиентите могат да купуват от блогъри (тоест, ние имаме) рекламни блогове и ретюети, както и да плащаме за фолклор. Въпреки това е малко вероятно, че ще направите добри пари, като използвате тези услуги.

Сериозни приходи от реклама могат да бъдат получени от по-специализирани ресурси. Такива са популярните рекламни борси: Blogun , Plibber и RotaPost , В същото време колкото повече читатели имате, толкова по-достойните оферти получавате от гледна точка на плащането.

Лого на услугата

Основното нещо, което трябва да си спомните, когато използвате такъв механизъм на монетизация, е, че никой няма да чете лентата само с рекламни публикации. Ето защо, когато пускате рекламни съобщения в профила си, не трябва да преследвате максималната печалба.

Разумното разпространение на рекламно съдържание на касета, само увеличавате доходите си в дългосрочен план.

Прочетете още: Как да популяризирате профил в Twitter

Метод 2: Партньорски програми

Приходите от "филиали" могат да бъдат приписани и на рекламната монетизация на профила в Twitter. Принципът в този случай обаче е малко по-различен. За разлика от първата версия на комерсиалните публикации, когато се използват партньорски програми, плащането се извършва не чрез публикуване на информация, а за конкретни действия, извършвани от читатели.

В зависимост от условията на "филиал" такива действия са:

  • Позовавайки се на връзката, посочена в писмата.
  • Регистрация на потребителите на популяризирания ресурс.
  • Покупки, направени от участващите абонати.

По този начин доходите от партньорските програми зависи изцяло от поведението на нашите последователи. Съответно темата за популяризираните услуги, продукти и ресурси трябва да бъде възможно най-близка до посоката на собственото ни микроблогинг.

Пример за чуруликане с партньорската връзка на Twitter

Освен това, читателите не трябва да знаят, че популяризираме конкретна партньорска връзка. Промоционалното съдържание трябва хармонично да се изгражда в нашите tweets на лента, така че потребителите независимо да решат да се запознаят с него по-подробно.

Естествено, за да получат материални дивиденти от партньорските програми, ежедневната аудитория на нашия акаунт в Twitter, т.е. трафик, трябва да бъде много важен.

Ами къде да търсите тези "филиали"? Най-очевидният и лесен вариант е работата с партньорските системи на онлайн магазините. Например, от време на време можете да публикувате tweets за продукти, които се вписват перфектно в тематичната картина на вашия профил. В тези съобщения посочвате връзка към страницата на съответния продукт в популяризирания онлайн магазин.

Разбира се, можете да изградите пряко сътрудничество с физически лица. Тази опция ще работи добре, ако броят на читателите на вашия микроблог се измерва в хиляди.

Е, ако вашата Twitter-сметка не може да се похвали с голяма база от последователи, най-добрият изход е всички същите фондови борси. Например, на Twait.ru можете да работите с партньорски връзки дори и с минимален брой абонати.

Метод 3: Търговска сметка

В допълнение към рекламирането на продуктите и услугите на други хора, можете също успешно да популяризирате вашите търговски предложения на Twitter. Можете да превърнете собствения си профил в Twitter в нещо като онлайн магазин или да използвате персонализирана лента за услуги, за да привлечете клиенти.

Пример за публикация в реклама в Twitter

Например, продавате продукти на платформа за търговия и искате да привлечете повече клиенти чрез Twitter.

  1. Така че, създавате профил и го попълвате по подходящ начин, за предпочитане посочвайки какво точно предлагате на клиентите си.
  2. В бъдеще публикувайте такива съобщения: заглавието и кратко описание на продукта, неговия имидж, както и връзка към него. "Link" е желателно да се намали с помощта на специални услуги като Bitly или Google Shortener на URL ,

Прочетете още: Как да намалите връзките чрез Google

Метод 4: Монетизиране на "капачката" на профила

Съществува и такъв вариант на приходите на Twitter. Ако профилът ви е достатъчно популярен, не е необходимо да публикувате рекламни съобщения в tweet. За тези цели можете да използвате най-видимото "рекламно пространство" на услугата за микроблогове - "заглавката" на профила.
Пример за рекламиране в заглавката на профила в Twitter
Рекламите в "шапката" обикновено са много по-интересни за рекламодателите, защото може да се пропусне случайно съобщение в Twitter и да не забележите, че съдържанието на основното изображение на страницата е много, много трудно.

Освен това подобна реклама е много по-скъпа от споменатите в съобщенията. Освен това разумният подход към монетизирането на "капачките" може да осигури добър пасивен доход.

Метод 5: Продажба на сметки

Най-трудоемкият и неприятният метод за приходи от Twitter е промоцията и последващата продажба на профили на други потребители на услугата.

Последователността на действията е, както следва:

  1. За всеки профил създадохме нов имейл адрес.
  2. Регистрираме този профил.
  3. Ние го правим промоция.
  4. Ние намираме купувач на специализиран сайт или директно на Twitter и продаваме "счетоводство".

И така, всеки път. Малко вероятно е този начин да спечелите в Twitter да бъде считан за привлекателен и като цяло - печеливш. Разходите за време и усилия в този случай често абсолютно не съответстват на нивото на получените доходи.

Затова се запознахте с основните методи за осигуряване на приходи от профила си в Twitter. Ако сте решени да започнете да печелите пари чрез услугата за микроблогове, няма причина да не вярвате в успеха на това начинание.