Разширението CR2 се използва от Canon за поддържане на високо качество на изображенията, създадени от техните производствени камери. В тази статия ще обсъдим как да отваряте файлове от този тип на компютър.

Преглеждайте CR2 изображения

CR2 съдържа данни (текстови и графични), получени от матрицата на камерата Canon. Това обяснява голямото тегло на снимките с такова продължение. Той може да се преобразува в други популярни формати на изображения, например JPG.

Вижте също: Конвертиране на CR2 в JPG

Най-популярните зрители на снимки поддържат и отварят този цифров формат на изображението и сега ще разгледаме два от тях.

Метод 1: FastStone Image Viewer

Безплатен, бърз и лесен инструмент за визуализация на изображения Faststone не само е зрител, но също така ви дава възможност да редактирате и управлявате снимки на вашия компютър.

Изтеглете FastStone Image Viewer

Стартирайте FastStone Image Viewer. Като използвате дървото на директорията в левия ъгъл на прозореца, намерете файла, който ви трябва, и щракнете двукратно върху него с левия бутон на мишката, ако трябва да отворите изображението на целия екран или един, ако просто погледнете визуализацията (тя ще се покаже под дървото на папките).

Prosomot Визуализация CP2 изображения в програмата Faststone Image Viewer

Метод 2: IrfanView

IrfanView е предназначен за преглед на изображения в различни формати. Той също така осигурява инструменти за обработка и редактиране на изображения, видео и аудио файлове.

Изтеглете IrfanView

Алгоритъмът за отваряне на CR2 с помощта на тази програма изглежда така:

  1. Стартирайте IrfanView. В горната лента с инструменти кликнете върху "Файл" , след това върху "Отваряне" .

    Натиснете бутона File (Файл) и след това Open (Отвори) в програмата Infran View.

  2. Ще се отвори менюто "Explorer" . Намерете папката, където се намира файлът. След елемента "Файлове тип" редът трябва да се появи така, както е в екранната снимка (дълъг списък с формати на изображенията в RAW, започвайки с "DCR / DNG / EFF / MRW ..."). Файлът CR2 трябва да се покаже, на който кликваме веднъж с левия бутон на мишката, след което кликнете върху "Open" .

    Изпълнете файла CR2 чрез програмата InfranViewer

  3. Готово, сега файлът, открит от нас по-рано, ще бъде показан в главния прозорец IrfanView.

    Преглед на CR2 файла, отворен с InfranView

заключение

Днес разгледахме две приложения, специализирани в отварянето на изображения от различни формати, включително CR2. И двата софтуерни решения са лесни за използване, така че можете безопасно да спрете избора на всеки. Надяваме се, че бяхме в състояние да отговорим на въпроса за отварянето на изображения с разширение CR2.