Доста често потребителите виждат анимации, които не са в обичайния GIF или видео формат, например AVI или MP4, но в специално разширение на SWF. Всъщност последният е създаден специално за анимация. Файловете в този формат не винаги са лесни за отваряне, тъй като са необходими специални програми.

Коя програма отваря SWF

За начало SWF (по-рано Shockwave Flash, сега Small Web Format) е формат за флаш анимация, различни векторни изображения, векторни графики, видео и аудио в Интернет. Сега форматът се използва малко по-рядко от преди, но въпросът за това какви програми се отваря все още е за мнозина.

Метод 1: PotPlayer

Логично във видео плейъра може да се отвори видеофайл във формат SWF, но не всички от тях са подходящи за това. Може би програмата PotPlayer Той може да се нарече идеален за много разширения на файлове, по-специално за SWF.

Играчът има много предимства, включително поддръжка за голям брой различни формати, голям избор от настройки и опции, удобен за ползване интерфейс, стилен дизайн, безплатен достъп до всички функции.

От минутите може да се отбележи само, че не всички елементи от менюто се превеждат на руски, въпреки че това не е толкова критично, тъй като те могат да бъдат преведени самостоятелно или експериментирани чрез метода "trial and error".

Отваря SWF файла чрез PotPlayer само с няколко прости стъпки.

 1. Трябва да кликнете с десния бутон върху файла и да изберете "Отваряне с" - "Други програми" от контекстното меню.
 2. Отворете с ...

 3. Сега трябва да изберете програмата PotPlayer сред приложенията, които са предложени за отваряне.
 4. Отворете чрез PotPlayer

 5. Файлът ще се зарежда достатъчно бързо и потребителят ще може да се наслаждава на прегледа на SWF файла в приятния прозорец на плейъра.
 6. Преглед в PotPlayer

По този начин PotPlayer отваря желания файл само за няколко секунди.

Урокът: Конфигуриране на PotPlayer

Метод 2: Media Player Classic

Друг играч, който лесно може да отвори SWF документ е Media Player , Ако го сравните с PotPlayer, то в много отношения това ще бъде по-лошо, например, не много формати могат да отворят тази програма, нямат такъв стилен дизайн и не са много удобни за потребителя интерфейс.

Но Media Player има своите предимства: програмата може да отваря файлове не само от компютъра, но и от интернет; има възможност да изберете дублиране на вече избрания файл.

Отворете SWF файла чрез тази програма бързо и лесно.

 1. За да започнете, трябва да отворите самата програма и да изберете елемента от менюто "Файл" - "Отваряне на файл ..." . Това може да се направи и чрез натискане на клавишите "Ctrl + O" .
 2. Отворете ... Media Player

 3. Сега трябва да изберете самия файл и да го презаписвате (ако е необходимо).

  Това може да се избегне, като натиснете бутона "Бързо отворете файла ..." в първата стъпка.

 4. Изберете документ чрез Media Player

  Изберете документ чрез Media Player

 5. След като изберете желания документ, можете да кликнете върху бутона "OK" .
 6. Отваряне чрез Media Player Classic

 7. Файлът ще бъде зареден малко и шоуто ще започне в малък прозорец на програмата, чийто размер потребителят може да промени, както иска.
 8. Преглед в Media Player Classic

Метод 3: Играч на Swiff

Програмата "Swiff Player" е доста специфична и не всеки знае, че тя много бързо отваря SWF документи с всякаква големина и версия. На интерфейса е малко подобен на Media Player Classic, само стартирането на файла е малко по-бързо.

От предимствата на програмата може да се отбележи, че тя отваря много документи, които не могат да отварят повече от половината други играчи; някои файлове на SWF програмата не само може да се отваря, но и ви позволява да работите с тях чрез Flash скриптове, както в Flash игри.

Изтеглете програмата от официалния сайт

 1. След като отвори програмата, потребителят може веднага да кликне върху бутона "Файл" - "Отвори ..." . Това също може да бъде заменено с клавишната комбинация "Ctrl + O ".
 2. Отворете ... Swiff Player

 3. В диалоговия прозорец се поиска от потребителя да избере желания документ, след което кликнете върху бутона "OK" .
 4. Отваряне на файл чрез Swiff Player

 5. Програмата моментално започва да възпроизвежда видео формат SWF и потребителят може да се наслаждава на гледането.
 6. Преглед в Swiff Player

Първите три метода са малко подобни, но всеки потребител избира най-подходящата опция за себе си, тъй като има различни предпочитания между играчите и техните функции.

Метод 4: Google Chrome

Съвсем стандартен начин за отваряне на SWF формат на документ е всеки браузър, например, Google Chrome с предварително инсталирана нова версия Flash Player , В този случай потребителят може да работи с видео файла почти същите като при играта, ако е зададен в скрипта на файла.

От предимствата на метода може да се отбележи, че браузърът е почти винаги вече инсталиран на компютъра, и допълнително инсталира Flash Player, ако е необходимо, няма да бъде трудно. Същият файл се отваря чрез браузъра по най-простия начин.

 1. Непосредствено след отварянето на браузъра трябва да прехвърлите желания файл в прозореца на програмата или в адресната лента.
 2. След като чака малко, потребителят може да се наслаждава на гледане на SWF видео или да възпроизвежда същия формат.
 3. Преглед в Google Chrome

Въпреки че браузърът е по-лош в много отношения от други програми, които могат да отворят SWF документ, но ако нещо трябва да се направи бързо с този файл и няма подходяща програма, това е най-добрият вариант.

Това е, пишете в коментарите кои играчи използвате, за да отворите анимация във формат SWF.