Всеки диск може да действа като сменяемо устройство, като например обикновен USB-флаш устройство. Днес ще разгледаме по-отблизо процеса на писане на файлове и папки на диск, като отворите програмата CDBurnerXP.

CDBurnerXP е популярно средство за свободно записване, което ви позволява да извършвате различни видове записи на информация: устройство за данни, аудио компактдиск, запис на ISO изображения и др.

Изтеглете софтуера CDBurnerXP

Как да напиша файлове от компютър?

Моля, имайте предвид, че програмата CDBurnerXP е лесен инструмент за записване на дискове с минимални настройки. Ако имате нужда от много по-напреднал пакет от професионални инструменти, по-добре е да напишете информация на устройството програмата Nero ,

Преди да започнем, искам да изясня едно нещо: в това ръководство ще напишем файловете на устройството, което в нашия случай ще действа като флаш памет. Ако искате да запишете играта на диск, трябва да използвате другата ни инструкция, в която казахме, как да запишете изображение на диск в UltraISO ,

1. Инсталирайте програмата на компютъра, поставете диска в устройството и стартирайте CDBurnerXP.

2. На екрана ще се появи основният прозорец, в който ще трябва да изберете първия елемент "Data disk" .

Как да напиша файл на диск в CDBurnerXP

3. Плъзнете всички необходими файлове, които искате да напишете на диска в прозореца на програмата, или кликнете върху бутона "Добави", за да отворите Windows Explorer.

Как да напиша файл на диск в CDBurnerXP

Моля, обърнете внимание, че в допълнение към файловете можете да добавяте и създавате папки, за да се придвижвате лесно в съдържанието на устройството.

4. Непосредствено над списъка с файлове е малка лента с инструменти, в която трябва да се уверите, че имате правилното устройство (ако имате повече от един) и ако е необходимо, маркирате необходимия брой копия (ако искате да напишете 2 или повече идентични диска) ,

Как да напиша файл на диск в CDBurnerXP

5. Ако използвате презаписваем диск, като например CD-RW и той вече съдържа информация, първо трябва да го изчистите, като натиснете бутона "Изтриване" . Ако имате абсолютно чист диск, пропуснете тази точка.

Как да напиша файл на диск в CDBurnerXP

6. Сега всичко е готово за процеса на запис, което означава, че за да започнете процеса, кликнете върху бутона "Write" .

Как да напиша файл на диск в CDBurnerXP

Прочетете още: Програми за записване на дискове

Продължението на процеса ще започне, което ще отнеме няколко минути (времето зависи от количеството написана информация). След като процесът на записване приключи, CDBurnerXP ще ви уведоми за това и автоматично ще отвори устройството, за да можете веднага да извлечете готовия диск.