Yandex Browser Manager е програма, която е най-често инсталирана на компютъра автоматично и незабелязана от потребителя. Всъщност инсталирате една програма и заедно с нея в режим "тих" се инсталира мениджърът на браузъра.

Значението на мениджъра на браузъра е, че запазва конфигурациите на браузъра от отрицателното въздействие на зловреден софтуер. На пръв поглед това е доста полезно, но като цяло мениджърът на браузъра просто не позволява на потребителя да се появи съобщения, когато работи в мрежата. Можете да премахнете браузъра от Yandex, но не винаги той се оказва стандартен инструмент за Windows.

Премахване на браузъра от Yandex

Ръчно отстраняване

За да деинсталирате програмата без да инсталирате допълнителен софтуер, отидете в " Контролен панел " и отворете " Деинсталиране на програмата ":

Премахване на програми

Тук трябва да намерите мениджър на браузъра от Yandex и да деинсталирате програмата по обичайния начин.

Деинсталиране със специални програми

Винаги можете да деинсталирате програмата ръчно чрез "Добавяне или премахване на програми", но ако това не може да бъде направено или искате да деинсталирате програмата със специализирани инструменти, тогава можем да посъветваме една от тези програми:

Shareware:

1. SpyHunter ;
2. Hitman Pro ;
3. Malwarebytes AntiMalware ,

Безплатно:

1. AVZ ;
2. AdwCleaner ;
3. Kaspersky Virus Removal Tool ;
4. Dr.Web CureIt ,

Програмите за споделяне обикновено дават около месец за безплатно ползване, а за еднократно сканиране на компютъра те също ще работят. Обикновено AdwCleaner се използва за деинсталиране на мениджъра на браузъра, но можете да използвате всяка друга програма.

Принципът за премахване на програмата през скенера е възможно най-прост - инсталирайте и стартирайте скенера, стартирайте сканирането и изчистете всичко, което е намерена в програмата.

Премахване от регистъра

Този метод обикновено е окончателен и ще бъде подходящ само за тези, които не използват други програми от Yandex (например Yandex.Browser) или е опитен потребител на системата.

Отидете в редактора на системния регистър, като натиснете клавиша Win + R и напишете regedit :

Стартиране на системния регистър

Натиснете клавишите Ctrl + F на клавиатурата, въведете yandex в полето за търсене и щракнете върху Find Next :

Търсене в системния регистър-2

Имайте предвид, че ако вече сте влезли в регистъра и сте останали в клон, търсенето ще се извърши вътре в клона и под него. За да стартирате целия регистър, от лявата страна на прозореца превключете от клон на " Компютър ".

Изтрийте всички записи в системния регистър, свързани с Yandex. За да продължите търсенето след изтрития файл, натиснете клавиша F3 на клавиатурата, докато търсачката ви информира, че не са намерени файлове чрез заявка.

По такъв прост начин можете да почистите компютъра от браузъра на браузърите на Yandex и вече да не получавате известия от него, докато сърфирате в Интернет