IOS

Как да премахнете iPhone от DFU
Когато iPhone започне да работи неправилно, най-ефективният начин за отстраняване на софтуерни проблеми е да се извърши процедура за поправка. За тези цели се осигурява режимът DFU - за да възстановите iPhone и да го върнете към нормална работа.

Освободете iPhone от DFU

Режимът DFU е специална среда, използвана за мигане на устройството (чрез качи или други програми). В това състояние телефонът не стартира операционната система, а екранът остава напълно черен.

Още подробности: Как да поставите iPhone в DFU режим

Вариант 1: Принудителен изход

 1. За да премахнете iPhone от DFU, той ще трябва да извърши принудително рестартиране. Например, за iPhone 6S и по-ниските версии е необходимо едновременно да задържите бутоните “Power” и “Home” за около 10-15 секунди. За други модели на iPhone, които са загубили физическия бутон Начало, е осигурена друга комбинация. Прочетете повече в отделна статия.

  Принудително изключване на iPhone

  Още подробности: Как да рестартирате iPhone

 2. При успешно излизане от DFU на iPhone трябва да се появи логото на Apple, което показва, че операционната система е заредена в нормален режим.

Вариант 2: iTunes

Можете също да получите iPhone от DFU чрез iTunes - за това ще трябва да извършите процедурата по възстановяване.

 1. Свържете вашия iPhone към компютъра с USB кабел и стартирайте iTunes. Програмата трябва да открие свързаното устройство. За да продължите, кликнете върху OK .
 2. Откриване на свързан iPhone в iTunes в режим DFU

 3. Следва свързания iPhone (не се тревожете, ако цветът не съвпада). Стартирайте процеса, като изберете бутона “Recover iPhone” .
 4. Възстановяване на iPhone от режим DFU в iTunes

 5. След като изберете този бутон, Aytyuns ще започне да изтегля най-новата версия на фърмуера, налична за модела на вашия телефон, след което незабавно ще продължи да я инсталира на устройството. Веднага след като мигането приключи, смартфонът автоматично ще стартира, след което ще остане активиран.

Още подробности: Как да активирате iPhone

Използвайте един от двата метода, изброени в статията, за да извадите iPhone от режим DFU.