Как да възстановите раздел в браузър

Доста често потребителите отварят няколко раздела в уеб браузъра си. Поради това става все по-лесно да се затвори този, който всъщност е необходим. Обикновените потребители знаят, че могат да бъдат възстановени, но вероятно начинаещите дори не са наясно с тази възможност. Въпреки това, всеки браузър предполага възможността не само да получите достъп до Интернет, но и да управлявате всички отворени страници.

Възстановяване на раздели в браузъра

Потребителите могат да открият затворен раздел веднага след случилото се или след известно време. В зависимост от това методът на неговото възстановяване, разбира се, ще бъде различен.

Google хром

Най-популярен браузър Google хром ви позволява да възстановите затворените раздели по различни начини. Това зависи и от времето, когато се е случило събитието. Трябва да се има предвид, че понякога не е възможно връщането на затворени раздели. Например, това не може да се направи в ситуации, в които историята на посещенията е изчистена, на ново устройство след разрешение във вашия профил, когато синхронизирането на личните данни не е било активирано преди. Въпреки това, в най-често срещаните случаи, когато желаната страница е била затворена точно или случайно, можете лесно да я върнете на мястото си. Говорихме за това как да направите това в отделна статия.

Раздел Възстановяване в Google Chrome

Повече подробности: Как да възстановите затворен раздел в Google Chrome

Yandex Browser

Друг популярен уеб браузър, който предлага на потребителите си няколко опции за отваряне на затворени раздели. Повечето от тях са създадени просто за възстановяване на наскоро затворени страници и се различават само в техния подход. Това помага на всеки потребител да избере най-добрия вариант и да го използва. Трябва да се отбележи и възможности Yandex Browser възстановете раздели на тези, които използват синхронизация, а също така загуби последната сесия с отворени раздели в случай на неуспех. Всеки от тези методи се обсъжда в статията чрез връзката по-долу.

Раздел Възстановяване в Yandex.Browser

Повече подробности: Как да възстановите затворените раздели в Yandex.Browser

опера

Както всички браузъри, опера също предлага няколко опции за връщане на затворени раздели. Всеки от тях е удобен в различни ситуации. Например, можете да ги върнете с горещи клавиши, ако случайно просто сте затворили това, което не е необходимо. За същата цел служи и специален интерфейсен бутон. И по-старите раздели ще трябва да бъдат върнати през определен раздел от менюто на програмата. Основните начини за постигане на това са описани в отделно ръководство.

Раздел Възстановяване в Opera

Повече подробности: Възстановяване на затворени раздели в Opera

Mozilla firefox

разработчиците Mozilla firefox не се различаваха по оригиналност и предоставяха на потребителите всички едни и същи методи за решаване на задачата. Всеки потребител може да възстанови затворените страници по различни начини, ако вграденият „Журнал“ не е напълно или селективно изчистен. Ако не знаете как да върнете затворени раздели в този браузър, щракнете върху следната връзка.

Раздел Възстановяване в Mozilla Firefox

Повече подробности: 3 начина за възстановяване на затворен раздел в Mozilla Firefox

В други браузъри принципът се запазва, така че въз основа на предоставените връзки към инструкциите, можете да възстановите желаните раздели по същия начин. Накрая отбелязваме, че ако историята на сърфиране е изчистена, вече не е възможно да се връщат затворени раздели. Същото се отнася и за уеб браузърите, които са били преинсталирани чисто, без първо запазване на данни, например с включена синхронизация на раздели или с плъзгане и пускане на предварително запазена потребителска папка.