Можете да сканирате няколко страници от документи по много начини, след което да ги запазите в различни формати за бъдеща употреба. В тази статия ще ви обясним как да запазите сканирания материал в един PDF файл.

Сканиране в един PDF файл

Допълнителните инструкции ще ви позволят да сканирате няколко страници от документи в един файл, като използвате обикновен скенер. Единственото нещо, от което се нуждаете, е специален софтуер, който осигурява не само възможността за сканиране, но и запазването на материала в PDF файл.

Вижте също: Софтуер за сканиране на документи

Метод 1: Scan2PDF

Scan2PDF осигурява всички необходими инструменти за сканиране и запазване на страници в един PDF документ. Софтуерът поддържа всяко устройство за сканиране, не се изисква закупуване на лиценз.

Изтеглете програмата от официалния сайт

 1. Отворете страницата с предоставената от нас връзка и изберете елемента "Scan2PDF" от списъка. Програмата трябва да се изтегли на компютъра и да се инсталира.
 2. Процесът на изтегляне на Scan2PDF от официалния сайт

 3. След като завършите инсталационния процес и отворите Scan2PDF, за удобство можете да промените езика на интерфейса на "Russian" чрез секцията "Settings" .
 4. Процесът на промяна на езика на интерфейса в Scan2PDF

 5. Разширете списъка "Сканиране" и отворете прозореца "Изберете скенер" .
 6. Преход към избор на скенер в Scan2PDF

 7. От този списък трябва да изберете устройството, което ще се използва като източник.
 8. След това на лентата с инструменти или през същия списък кликнете върху бутона "Сканиране" .
 9. Преход към сканиране в Scan2PDF

 10. Посочете броя страници, които искате да добавите, и извършете сканиране. Няма да се съсредоточим върху тази стъпка, тъй като действията могат да се различават при използването на различни модели устройства.
 11. Изберете броя сканирани страници в Scan2PDF

 12. Ако сканирането е успешно, в прозореца на програмата ще се появят необходимите от вас страници. В менюто "Преглед" има три допълнителни инструмента за обработка на материала:

  Успешно сканирани страници в Scan2PDF

  • Page Properties - за редактиране на съдържание, включително фон и текст;
  • Прегледайте прозореца Свойства на страницата в Scan2PDF

  • "Изображения" - за да отворите прозорец със сканирани изображения;
  • Преглед на прозореца Изображения в Scan2PDF

  • "Професионален режим" - за едновременна работа с всички инструменти.
 13. Използване на професионален режим в Scan2PDF

 14. Отворете списъка "Файл" и изберете "Запазване в PDF".
 15. Превключете, за да запишете в PDF файл в Scan2PDF

 16. Изберете място на компютъра си и кликнете върху бутона "Запазване" .

  Процесът на запазване на сканирането в PDF файл в Scan2PDF

  Завършеният PDF документ автоматично включва всички добавени страници.

 17. Успешно отворете PDF файл с сканиране от Scan2PDF

Програмата има висока скорост на обработка на файлове и ви позволява да създадете PDF файл от сканирания материал с няколко кликвания. В някои случаи обаче броят на предоставените инструменти може да не е достатъчен.

Метод 2: RiDoc

В допълнение към програмата, обсъдена по-горе, можете да използвате RiDoc - софтуер, който представлява възможност за поставяне на няколко сканирани страници в един файл. По-подробно за характеристиките на този софтуер, ни казаха в съответната статия на сайта.

Изтеглете RiDoc

 1. Следвайте указанията от материала на връзката по-долу, сканирайте документите, като заредите и подготвите страниците в програмата.

  Повече подробности: Как да сканираме документ в RiDoc

 2. Сканиране и подготовка на страници в RiDoc

 3. Изберете изображенията, които да се добавят към PDF файла, а в горната лента с инструменти кликнете върху иконата с надпис "Лепене" . Ако е необходимо, променете основните параметри на изображенията чрез менюто със същото име.
 4. Процесът на залепване на сканираните страници в RiDoc

 5. След това кликнете върху бутона "Запазване в PDF" на същия панел или в меню "Операции" .
 6. Превключете, за да запазите PDF файла в RiDoc

 7. В прозореца " Запазване в файл " променете автоматично зададеното име и поставете маркер до " Запиши в режим на много страници" .
 8. Процесът на настройка за запазване на PDF файла в RiDoc

 9. Променете стойността в полето "Запазване на папката" , като посочите съответната директория. Други параметри могат да бъдат оставени в стандартния формуляр, като кликнете върху бутона "Ok" .

  Избиране на папка за запазване на PDF файла в RiDoc

  Ако стъпките в инструкциите са извършени правилно, запаметеният документ PDF ще се отвори автоматично. Той ще се състои от всички подготвени сканирания.

 10. Успешно отворен PDF файл с сканиране от RiDoc

Единственият недостатък на програмата е необходимостта от закупуване на лиценз. Въпреки това, въпреки това можете да използвате софтуера през 30-дневния пробен период с достъп до всички инструменти и без досадни реклами.

Вижте също: Комбинирайте няколко файла в един PDF файл

заключение

Замислените програми са много различни помежду си по отношение на функционалността, но те се справят със задачата еднакво добре. Ако имате въпроси относно това ръководство, пишете ги в коментарите.