произход осигурява огромен брой съвременни компютърни игри. И много такива програми днес имат просто гигантски размери - най-високо ниво проекти на световни лидери в индустрията може да тежи около 50-60 GB. За да изтеглите тези игри, имате нужда от висококачествен Интернет, както и от силни нерви, ако не можете да изтеглите бързо. Или си струва да се опитате да подобрите скоростта на изтегляне и да намалите времето за изчакване.

Проблеми при зареждането

Игрите се изтеглят от официалния потребител на произход, като се използва протокол за обмен на данни от мрежата на връстниците, известен също като BitTorrent. Това води до съответните проблеми, които могат да съпътстват изпълнението на процеса на зареждане.

 • Първо, скоростта може да е ниска поради ниската честотна лента на сървърите на програмиста. Origin само хоства игри, а услугата се обработва от самите създатели. Особено често тази ситуация може да бъде наблюдавана в деня на освобождаването или отварянето на възможността за изтегляне за притежателите на предварителна поръчка.
 • На второ място, маршрутът на потока може да пострада поради факта, че сървърите са разположени в чужбина. По принцип този проблем не е особено важен, съвременните оптични връзки позволяват да има огромна скорост, с която вероятните трудности ще бъдат незабележими. Собствениците на модеми за безжична комуникация с Интернет могат да страдат само.
 • Трето, има лични технически причини, които се намират в компютъра на потребителя.

В първите два случая потребителят не може да промени много, но последният вариант трябва да бъде разгледан по-подробно.

Причина 1: Настройки на клиента

Първата стъпка е да проверите настройките на клиента на произход. Той съдържа параметри, които могат да ограничат скоростта на изтегляне на компютърни игри.

 1. За да ги промените, трябва да изберете опцията "Произход" в заглавката на клиента. В менюто, което се отваря, изберете опцията "Настройки на приложението" . Параметрите на клиента ще бъдат отворени.
 2. Настройки за произход

 3. Веднага можете да видите, като кликнете върху списъка с настройки по-долу, областта с надпис "Ограничения за изтегляне" .
 4. Настройки на скоростта в настройките за произход

 5. Тук можете да настроите скоростта на изтегляне на актуализации и продукти както по време на игра на потребителя, така и извън сесията. Трябва да коригирате настройките по ваш избор. Най-често след инсталацията, настройката по подразбиране е "Неограничена" и в двата варианта, но в бъдеще по различни причини параметрите могат да се променят.
 6. Задаване на скорост без ограничения за произход

 7. След като изберете желаната опция, резултатът се запазва незабавно. Ако преди това имаше ограничение на скоростта, след избиране на "Без ограничения" ще бъде изчистено и изтеглянето ще се извърши при максималната скорост.

Ако скоростта не се покачи веднага, трябва да рестартирате клиента.

Причина 2: Скоростта на връзката е ниска

Често бавното изтегляне може да означава техническа неизправност на мрежата, която плейърът използва. Причините могат да бъдат следните:

 • Качена връзка

  Възникна при няколко процеса на зареждане. Особено подходящо, ако потребителят все още изтегли няколко изтегляния порой , В този случай скоростта ще бъде предвидимо по-ниска от максималната възможна.

  Решение: спирайте или прекратете всички изтегляния, затворете клиентски торенти, както и всички програми, които консумират трафик и зареждат мрежата.

 • Технически проблеми

  Често скоростта може да падне по вина на доставчика или технологията, отговорна за свързването с интернет.

  Решение: Ако потребителят наблюдава спад в производителността на връзката в различни източници (например в браузър), при отсъствие на изрично зареждане, си струва да се свържете с доставчика и да откриете проблема. Също така може да се случи, че проблемът е чисто технически и се крие в провала на рутера или кабела. Службата за услуги ще изпрати специалист за диагностициране и коригиране на проблема.

 • Ограничения на мрежата

  Някои тарифни планове от доставчиците предполагат различни ограничения на скоростта. Например това може да се случи в определени часове от деня или след превишаване на желаната граница на трафика. Най-често това се наблюдава при използване на безжичния интернет.

  Решението: по-добре в тази ситуация е да промените тарифния план или оператора на интернет услуги.

Причина 3: Лоша компютърна производителност

Също така, скоростта на интернет може да бъде повлияна от работата на самия компютър. Ако е зареден с тон процеси, няма достатъчно RAM, за да направите нищо, тогава има само две възможности. Първото е да се примири с това, а второто е да оптимизирате компютъра.

Лошо компютърно представяне

За да направите това, затворете всички текущи програми и престанете да ги използвате максимално. Това важи особено за процеси, които сериозно натоварват паметта на устройството - например инсталирането на компютърни игри, работните програми за обработка на големи видео файлове, големи файлови конвертори и т.н.

След това трябва да почистите компютъра си от отломки. Например това може да помогне CCleaner ,

Прочетете повече: Как да почистите компютър с CCleaner

В идеалния случай след това рестартирайте компютъра. Ако системата няма дълъг списък от програми, които са отворени при стартиране, това ще доведе до разтоварване на паметта.

Сега си струва да опитате отново да изтеглите.

Освен това трябва да се каже, че скоростта на качване на файлове може да бъде повлияна от производителността на диска, на който се извършва записът. Разбира се, модерен SSD показват отлична скорост на писане на файлове, а някои стари твърди дискове ще натоварят и напишат заредени материали със скоростта на костенурка. Така че в този случай най-добре е да качите в SSD (ако е възможно) или да оптимизирате и работещите дискове.

заключение

Често всичко се свежда до проста настройка на настройките за клиентски произход, въпреки че често се срещат и други проблеми. Така че трябва да проведете изчерпателна диагностика на проблема, вместо да затворите очите си, като проклинате кривите разработчици. Резултатът ще бъде увеличена скорост на изтегляне, а може би и производителността на компютъра изобщо.