Почти всяка електронна платежна система има свои особености, следователно, след като се научи да използва някоя от тях, човек не винаги може бързо да се адаптира към друг и да започне да го използва със същия успех. По-добре е да научите как правилно да използвате Киви, за да продължите да работите бързо в тази система.

Първи стъпки

Ако сте нов в платежната система и не разбирате какво точно да направите, този раздел е специално за вас.

Създаване на портфейл

Затова, за да започнете работа, трябва да създадете нещо за това какво ще бъде цялата бъдеща статия - чанта в системата на QIWI Wallet. Той се създава просто, просто трябва да кликнете върху бутона "Създаване на чанта" на главната страница на уеб сайта на QIWI и следвайте инструкциите на екрана.

Как да създадете чантата на киви

Прочетете повече: Създаване на Wallet на QIWI

Разберете номера на портфейла

Създайте чантата е половината от случая. Сега трябва да разберете броя на тази чанта, която в бъдеще ще се изисква за почти всички трансфери и плащания. Така че, при създаването на чантата, беше използван телефонният номер, който сега е номерът на сметката в системата QIWI. Можете да го намерите на всички страници на частния офис в горното меню и на отделна страница в настройките.

Как да разберете броя на чантата от киви

Прочетете повече: Намерете номера на чантата в платежната система QIWI

Вход - изтегляне на средства

След като създадете портфейл, можете да започнете да работите активно с него, да го попълвате и да изтегляте средства от профила си. Нека да разгледаме по-отблизо как може да се направи това.

Попълване на портфейла

Уеб сайтът на QIWI има доста различни опции за потребителя да попълни профила си в системата. На една от страниците - "Refill" има избор от налични методи. Потребителят трябва само да избере най-удобния и необходим и след това, следвайки инструкциите, завършете операцията.

Как да презаредите чантата си с киви

Прочетете повече: Зареждаме профила QIWI

Изтегляне на средства от портфейла

За щастие чантата в системата Киви не само може да попълва, но и да изтегля пари от него в брой или по друг начин. Отново няма толкова много опции, така че всеки потребител ще намери нещо за себе си. На страницата "Изход" има няколко опции, от които трябва да изберете и стъпка по стъпка да извършите операцията по изтегляне.

Как да теглите средства от QIWI

Прочетете повече: Как да теглите пари от QIWI

Работа с банкови карти

Много платежни системи имат понастоящем избор от различни банкови карти за работа. QIWI не е изключение от този въпрос

Получаване на виртуална карта Kiwi

Всъщност вече има виртуална карта за всеки регистриран потребител, просто трябва да знаете подробностите й на страницата с информация за акаунтите на Киви. Но ако по някаква причина имате нужда от нова виртуална карта, тогава е много лесно да я направите - просто трябва да поискате нова карта на специална страница.

Как да създадете QIWI виртуална карта

Прочетете повече: Създаване на виртуална карта с QIWI Wallet

Освобождаване на истинска QIWI карта

Ако потребителят се нуждае не само от виртуална карта, но и от физически аналог, това може да се направи на страницата на сайта "Банкови карти". По желание на потребителя, за малка сума, се издава истинска QIWI карта, която може да бъде платена във всички магазини не само в Русия, но и в чужбина.

Как да получите карта от Киви

Прочетете повече: Процедура за издаване на QIWI карта

Преводи между портмонета

Една от основните функции на платежната система Kiwi е прехвърлянето на средства между портмонета. Почти винаги е същото, но все пак ще видим по-подробно.

Прехвърляне на пари от Киви към Киви

Най-лесният начин да прехвърлите пари чрез кесията на Киви е да ги прехвърлите в чантата си в една и съща платежна система. Това става с няколко кликвания, просто изберете бутона Kiwi в секцията за превод.

Как да прехвърляте пари между портфейлите с киви

Прочетете повече: Паричен превод между портфейли с QIWI

Превод от WebMoney на QIWI

За да прехвърлите пари от портфейла си WebMoney към сметката в системата Kiwi е необходимо да се направят някои допълнителни операции, свързани със свързването на чантата на една система с друга. След това можете да добавите QIWI от сайта WebMoney или да поискате плащания директно от Киви.

Как да презаредите QIWI от чантата Webmoney

Прочетете повече: Зареждаме профила QIWI чрез WebMoney

Превод от киви към WebMoney

Преводът на QIWI - WebMoney се осъществява практически чрез подобен алгоритъм за превод в киви. Всичко е много просто, нямате нужда от свързване на сметки, просто трябва да следвате инструкциите и да го направите правилно.

Как да прехвърляте пари от Киви към сметка в Webmoney

Прочетете повече: Ние прехвърляме пари от QIWI на WebMoney

Yandex паричен превод

Друга платежна система - Yandex - се радва на по-малко популярност от системата QIWI, така че процесът на превод между тези системи не е необичаен. Но тук всичко се прави, както в предишния метод, инструкцията и нейното точно прилагане са ключът към успеха.

Как да конвертирате от киви към Yandex.Money

Прочетете повече: Трансфер на пари от QIWI Wallet до Yandex.Money

Превод от системата Yandex.Money на Киви

Да се ​​превежда, да се обърне предишната, е съвсем проста. Има няколко начина да направите това. Повечето потребители използват директен превод от сайта Yandex.Money, въпреки че има няколко възможности освен това.

Как да изпратите пари от Yandex.Money на Киви

Прочетете повече: Как да попълним портфейла QIWI с услугата Yandex.Money

Прехвърлете в PayPal

Един от най-сложните преводи в целия списък, предложен от нас, е чантата в системата PayPal , Самата система не е много проста, така че работата с прехвърлянето на средства към нея не е толкова незначителна. Но един хитър начин - чрез обмен на валута - можете бързо да прехвърлите пари в този портфейл.

Как да прехвърляте пари от киви към PayPal

Прочетете повече: Прехвърляне на средства от QIWI в PayPal

Плащане за покупки чрез Kiwi

Най-често платежната система QIWI се използва за плащане на различни услуги и покупки на различни сайтове. Платете всяка покупка, ако в онлайн магазина има такава възможност, можете директно на интернет страницата на онлайн магазина за инструкциите, посочени там, или чрез фактуриране на Kiwi, което трябва само да платите на мястото на платежната система.

Как да плащате за покупки с помощта на услугата QIWI Wallet

Прочетете повече: Плащаме за покупки чрез портфейл с QIWI

Отстраняване на проблеми

Когато работите с чантата с киви, може да има някои трудности, с които трябва да можете да се биете в екстремни ситуации, това трябва да се научи, като прочетете малки инструкции.

Често срещани проблеми със системата

Всяка основна услуга може в някои ситуации да има проблеми и проблеми, които възникват поради голям поток от потребители или някаква техническа работа. Платежната система QIWI има няколко основни проблема, които самият потребител или само услугата за поддръжка могат да решат.

Основните причини за проблемите с системата QIWI

Прочетете повече: Основните причини за недостатъците на QIWI Портфейл и тяхното решение

Проблеми с попълването на портфейла

Случва се, че парите бяха прехвърлени през терминала на платежната система, но те не влязоха в сметката. Преди да предприемете каквито и да било действия, свързани с търсенето на средства или връщането им, си струва да разберете, че системата се нуждае от известно време за прехвърляне на пари в сметката на потребителя, затова първата стъпка от основното обучение ще бъде просто изчакване.

Какво да направите, ако парите не идват в Киви

Прочетете повече: Какво да направите, ако парите не идват в Киви

Изтриване на профил

Ако е необходимо, можете да изтриете профила в системата Kiwi. Това се прави по два начина: кесията автоматично се изтрива след известно време, ако не я използвате, и услугата за поддръжка, която трябва да се свържете, ако е необходимо.

Как да изтриете чантата в системата Kiwi Как да премахнете чантата в системата Kiwi

Прочетете повече: Изтриваме кесията в платежната система QIWI

Най-вероятно открихте в тази статия информацията, която ви е необходима. Ако има някакви въпроси, тогава ги попитайте в коментарите, ще се радваме да отговорим.