От време на време разработчиците на уеб браузъри освобождават актуализации за своя софтуер. Препоръчително е да инсталирате такива актуализации, тъй като те често коригират грешки от предишни версии на програмата, подобряват работата и въвеждат нови функции. Днес ще ви кажем как да актуализирате UC браузър ,

Методи за актуализиране на UC браузъра

В повечето случаи всяка програма може да бъде актуализирана по няколко начина. UC браузърът не прави изключение от това правило. Можете да надстроите браузъра както с помощта на допълнителен софтуер, така и с вградената програма. Нека да разгледаме по-отблизо всеки от тези опции за надстройване.

Метод 1: Допълнителен мек

В мрежата можете да намерите много програми, които могат да наблюдават уместността на версиите на софтуера, инсталиран на вашия компютър. В един от предходните статии описахме подобни решения.

Прочетете повече: Приложения за софтуерни актуализации

За да актуализирате UC браузъра, можете да използвате абсолютно всяка предложена програма. Днес ще ви покажем процеса на актуализиране на браузъра, като използвате приложението UpdateStar , Ето как ще изглеждат нашите действия.

 1. Стартирайте предварително инсталирания UpdateStar на компютъра.
 2. В средата на прозореца ще намерите бутона "Списък на програмите" . Натискаме върху него.
 3. Отворете списъка с програми в UpdateStar

 4. След това на екрана на монитора ще се покаже списък с всички програми, инсталирани на вашия компютър или лаптоп. Имайте предвид, че до софтуера, за който трябва да инсталирате актуализация, има икона с червен кръг и удивителен знак. И тези приложения, които вече са актуализирани, са отбелязани със зелен кръг с бяло отметка.
 5. Пример за показване на актуализации в UpdateStar

 6. В такъв списък трябва да намерите UC браузъра.
 7. Обратно на името на софтуера ще видите линиите, в които е избрана версията на приложението, която сте инсталирали, и версията на наличната актуализация.
 8. Показване на инсталираната и изтегляема версия на софтуера в UpdateStar

 9. Още малко ще има бутони за изтегляне на актуализираната версия на UC браузъра. Като правило, тук има две връзки - една основна, а втората - една огледална. Натискаме някой от бутоните.
 10. Актуализиране на бутоните за изтегляне

 11. В резултат на това ще бъдете преведени на страницата за изтегляне. Моля, обърнете внимание, че изтеглянето няма да се извърши от официалния сайт на браузъра UC, а от ресурса UpdateStar. Не се притеснявайте, това е съвсем нормално за такива програми.
 12. На страницата, която се показва, ще видите зелен бутон "Изтегляне" . Натискаме върху него.
 13. Изтеглете бутона UC браузър на UpdateStar

 14. Ще бъдете пренасочени към друга страница. Той ще има и подобен бутон. Натискаме го още веднъж.
 15. След това ще се изтегли мениджърът на инсталацията UpdateStar заедно с актуализациите на браузъра UC. След като изтеглянето завърши, трябва да го стартирате.
 16. В първия прозорец ще видите информация за софтуера, който ще бъде изтеглен с помощта на мениджъра. За да продължите, кликнете върху бутона "Напред" .
 17. Кликнете върху "Напред" в главния прозорец на мениджъра за изтегляне на актуализацията

 18. След това ще бъдете помолени да инсталирате Безплатен антивирус , Ако имате нужда от нея, натиснете бутона "Приемам" . В противен случай трябва да кликнете върху бутона "Отказ" .
 19. Оферта за инсталиране на Avast Free Antivirus в UpdateStar

 20. По същия начин трябва да направите помощната програма ByteFence, която също ще ви бъде предложена да инсталирате. Кликнете върху бутона, който съответства на вашето решение.
 21. Предложете да инсталирате ByteFence в UpdateStar

 22. След това мениджърът ще започне да изтегля инсталационния файл на UC браузъра.
 23. Когато изтеглянето завърши, трябва да кликнете върху "Завършване" в долната част на прозореца.
 24. Край на зареждането на UC браузъра инсталационен файл

 25. В заключение ще ви бъде предложено незабавно да изпълните инсталационната програма на браузъра или да отложи инсталирането. Кликнете върху бутона "Инсталиране сега" .
 26. Стартирайте инсталирането на актуализации на UC браузъра в UpdateStar

 27. След това прозорецът за изтегляне на актуализационния прозорец на UpdateStar ще се затвори и инсталационната програма на браузъра UC ще се стартира автоматично.
 28. Трябва само да следвате указанията, които виждате във всеки прозорец. В резултат на това браузърът ще бъде актуализиран и ще можете да започнете да го използвате.

Това заключава този метод.

Метод 2: Вградената функция

Ако не искате да инсталирате допълнителен софтуер за актуализиране на UC браузъра, можете да използвате по-лесно решение. Можете също така да добавите програмата, като използвате вградения в нея инструмент за актуализиране. По-долу ще ви покажем процеса на надстройване, използвайки версията "5.0.1104.0" на браузъра UC. В други версии, оформлението на бутоните и линиите може да се различава леко от показаните.

 1. Стартирайте браузъра.
 2. В горния ляв ъгъл ще видите голям кръгъл бутон с логото на софтуера. Натискаме върху него.
 3. Бутон за извикване на главното меню в UC браузъра

 4. В падащото меню трябва да преместите показалеца на мишката над линията, наречена "Помощ" . В резултат се появява допълнително меню, в което трябва да изберете "Check for the latest update" .
 5. Проверете за актуализации в UC Browser

 6. Ще започне процесът на потвърждаване, който ще продължи няколко секунди. След това ще видите следния прозорец.
 7. Наличие на актуализации и бутона за изтегляне за тези в UC браузъра

 8. В него трябва да кликнете върху бутона, маркиран на картинката по-горе.
 9. След това ще започне процесът на изтегляне на актуализации и последващата им инсталация. Всички действия ще настъпят автоматично и не изискват намеса. Просто трябва да чакате малко.
 10. Процесът на изтегляне на UC браузър актуализации

 11. След като инсталацията за обновяване завърши, браузърът ще се затвори и ще се рестартира. На екрана ще видите съобщение, че всичко вървеше добре. В подобен прозорец кликнете върху "Try Now" линия .
 12. Край на инсталирането на актуализации за UC браузър

 13. Сега UC браузърът се актуализира и напълно готов за употреба.

Този описан метод приключи.

Тук такива прости действия можете лесно и просто да обновите своя UC браузър до най-новата версия. Не забравяйте редовно да проверявате за актуализации на софтуера. Това ще ви позволи да използвате максимално функционалността си, както и да избегнете различни проблеми в работата.